Spanje

Baskenland & La Rioja 'Premium'

 • Nieuw Zomer 2022
 • Rondreis

02/09/2022

Bereken uw prijs

Beschrijving:


De Basken spelen mus (een kaartspel), eten pintxos (tapas) en praten over één van de drie Baskische passies: politiek, voetbal of eten. Een korte, spectaculaire kustlijn en lage, groene heuvels bepalen voor een belangrijk deel het landschap van Spaans Baskenland, ook bekend als País Vasco of Vizcaya. De hoofdsteden van de provincies - Bilbao, San Sebastian en Vitoria - zijn meer dan een bezoek waard. Verder naar het zuiden zorgt het stroomgebied van de Río Ebro voor een meer open landschap. In het gebied van de Rioja slingeren smalle wegen zich om lage heuvels en rijgen ze naamloze gehuchten en half verlaten dorpen aan elkaar. Wie La Rioja zegt, denkt op de eerste plaats aan wijn. De bodega’s onderscheiden zich van elkaar door hun soms opmerkelijke designs ontworpen door architecten van wereldniveau. Miguel de Unamuno schreef ooit: “In het Baskische landschap lijkt alles binnen handbereik te liggen, is alles gemaakt op maat van de mens die er woont en er het land bewerkt. Het is een huiselijk landschap met meer land dan lucht, het is een warm nest."

U S P:

Een prachtige reis die je doet dromen!

Inbegrepen:

 • • 7 x diner, overnachting en ontbijtbuffet
  • 3 x lunch met water en wijn
  • 1 x pintxos lunch met Txakoli wijn in San Sebastian
  • 1 x wijndegustatie in Marqués de Riscal
  • reis en alle excursies met PremiumTours TopView
  • alle inkomgelden volgens programma: Puente de Vizcaya, Guggenheim Bilbao, zoutpannen van Añana, Catedral Vitoria, Iglesia de Santa Maria de los Reyes, museum Vivanco, Sancti Spiritus universiteit in Oñati, heiligdom van San Ignacio de Loyola, …
  • PremiumTours audioguide
  • luchthaventransfer H/T
  • rechtstreekse lijnvlucht heen en terug Brussel-Bilbao met Brussels Airlines
  • BTW, wegen-, verblijf- en luchthaventaksen cfr. 01/11/2021
  • deskundige begeleiding door Elke Panneels

Niet inbegrepen:

 • overige tafeldranken
 • reisverzekering

Praktische info:

TOESLAG:
11A: + € 560

OPMERKING:
Bij reservatie officiële naam doorgeven!
Het programma van de 1e en 8e dag kan wijzigen afhankelijk van het vluchtschema.

VERZEKERINGSTARIEF:
globale reisverzekering : € 6,50/dag/persoon
enkel annuleringsverzekering : € 5,50/dag/persoon

OPSTAPPLAATSEN:

 • Mol, carpark Postelsesteenweg 27
 • Hasselt, carpark Walenstraat 30
 • Antwerpen, Crowne Plaza Hotel
 • Sint-Niklaas, Hotel Serwir
 • Vertrekhal luchthaven Zaventem

  (vertrektijden worden later meegedeeld)
  Programma onder voorbehoud van wijziging.

Reisprogramma

 • dag 1

  Guernica - Monte Igueldo – San Sebastian (D)

  Beschrijving:

  Vertrek met rechtstreekse vlucht vanuit Brussel naar Bilbao, waar de PremiumTours TopView ons opwacht. Het kleine Baskische stadje Guernica werd in 1937 gebombardeerd en vrijwel volledig met de grond gelijk gemaakt. Wereldberoemd werd dit plaatsje door het meesterwerk van Pablo Picasso. Verder naar San Sebastian waar we de kabelbaan nemen naar de top van de Monte Igueldo voor een adembenemend uitzicht. De volgende 2 nachten verblijven we in het prachtig gelegen 4* Hotel de Londres y de Inglaterra.

 • dag 2

  Hondarribia – San Sebastian (OLD)

  Beschrijving:

  Gelegen aan de monding van de rivier de Bidasoa en omringd door mooie groene heuvels is Hondarribia een zeer aantrekkelijk kustdorp met een belangrijk historisch verleden. De Bidasoa bepaalt de grens met Frankrijk, waardoor Hondarribia vroeger een belangrijke vesting was tegen Frankrijk. In de historische wijk stappen we terug in de tijd. Al wandelend door de kronkelsteegjes zien we mooie oude huizen met wapenschilden, smeedijzeren balkons met bloembakken en fraai bewerkte daklijsten. Op verschillende plaatsen genieten we van een spectaculair zicht op de baai en op het Franse Hendaye. Beneden aan de heuvel ligt de levendige visserswijk met haar typische kleurrijk beschilderde huizen. Hier hangt een vrolijke sfeer! Voor de lunch keren we terug naar San Sebastian voor een culinaire specialiteit: de typische pintxos, mooi uitziende hapjes met veel smaak geserveerd op een stukje stokbrood. Tijdens de lunch proeven we nog een andere trots van het Baskenland, de Txakoli, een witte wijn die hier wordt geproduceerd.

 • dag 3

  Azkoitia – Zumarraga – Oñati (OLD)

  Beschrijving:

  Gelegen in de vallei van de Urola verrijst het monumentale heiligdom van San Ignacio de Loyola, de stichter van de jezuïetenorde. Dit heiligdom met een schitterende basiliek werd gebouwd rond het landhuis waar Sint-Ignatius werd geboren. In Zumarraga stoppen we aan La Antigua, een prachtig staaltje religieuze architectuur met een volks karakter. Een interessante rit door het bergachtige binnenland brengt ons in Oñati, ook wel het ‘Toledo van Baskenland’ genoemd. Een mooi representatief voorbeeld van renaissance in het Baskenland is de Sancti Spiritus universiteit, ook de eerst gestichte universiteit van het Baskenland. Verder naar Vitoria-Gasteiz waren de volgende 3 nachten verblijven in het 4* NH Canciller Ayala hotel.

 • dag 4

  Riojawijn (OLD)

  Beschrijving:

  Bij de naam Rioja, denken we meteen aan wijn. Deze historische wijnstreek ontleent haar naam aan het riviertje Río Oja en bestaat uit drie regio’s: de Rioja Alta, de Rioja Alavesa en de Rioja Baja. De heuvelachtige regio heeft een indrukwekkend arsenaal wijngaarden en een grote culturele en natuurlijke rijkdom. Eerst bezoeken we het wijnmuseum van de familie Vivanco in Briones. Hier wordt op een moderne manier wijn gemaakt door een uitgekiende mix van klassieke en moderne technieken met een Franse invloed. In het museum leren we meer over wijn maken door de eeuwen heen, maar zien we ook de grote en unieke kunstverzameling van de Vivanco-familie. Lunchen doen we in een typisch restaurant in Haro. In de namiddag trekken we naar Laguardia, de aantrekkelijke hoofdstad van de Rioja Alavesa. Dit hooggelegen, deels ommuurd wijndorp heeft nog een authentiek middeleeuws en goed geconserveerd karakter. De Iglesia de Santa Maria de los Reyes is omwille van het veelkleurige gotische voorportaal een juweeltje. 

 • dag 5

  Logroño - El Ciego (OD)

  Beschrijving:

  Logroño is een stad die rijk is aan geschiedenis en goed bewaarde tradities. De pelgrimsweg naar Santiago de Compostela maakte dit één van de belangrijkste steden op de route, waardoor een interessante monumentale erfenis overblijft. Het historische centrum heeft belangrijke culturele bezienswaardigheden, zoals de kathedraal van Santa Maria la Redonda, waarvan de barokke torens boven het marktplein uitsteken. In de kleurrijke Calle Laurel komen we even op adem en hebben we tijd om te genieten in één van de talrijke tapasbars. In de namiddag bezoeken we de oudste bodega van de streek, Marqués de Riscal. Ontworpen door de beroemde Frank Gehry is het gebouw zonder meer spectaculair en domineert het de omgeving. We sluiten dit bezoek af met een wijnproeverij.

 • dag 6

  Vitoria – Añana, de zoutvallei – Bilbao (OLD)

  Beschrijving:

  De Baskische hoofdstad Vitoria-Gasteiz heeft dankzij haar strategische ligging een strijdlustig verleden, waar talloze legioenen ten onder zijn gegaan. Dankzij een uitzonderlijk stedenbouwkundig ontwerp gaan groene parken en lommerrijke lanen hier harmonieus over in het middeleeuwse stadscentrum, waardoor deze bruisende stad behoort tot de groenste steden van Spanje. Het kloppende hart van de stad is de Plaza de la Virgen Blanca. Rond dit levendige plein staan oude huizen met de typische ‘miradores’ en de Iglesia de San Miguel. De gotische kathedraal van Santa Maria moet al eeuwenlang gestut worden en ondergaat momenteel een grootscheepse restauratie. Tijdens een geleid bezoek kunnen we de reeds voltooide werken van dichtbij zien en komen we meer te weten over de architecturale problemen en hun oplossingen. Onderweg naar Bilbao liggen de indrukwekkende zoutpannen van Añana. In deze zoutvallei wordt al meer dan 8.000 jaar zout gewonnen. In Bilbao verblijven we 2 nachten in het 5* Hotel Meliá.

 • dag 7

  Portugalete – Bilbao (OD)

  Beschrijving:

  ‘s Morgens maken we eerst een stop in Portugalete. Hier bezoeken we de Puente de Vizcaya. Het is 's werelds oudste zweefbrug, een revolutionair ingenieurswerk waar boten onderdoor kunnen varen dankzij een hangende gondel die van de ene naar de andere kant beweegt. Bilbao mogen we toch wel een verrassende stad in Spanje noemen. De komst van het Guggenheim museum in 1997 was een belangrijk keerpunt in de geschiedenis van de stad. Dit bijzonder vormgegeven museum, een creatie van architect Frank Gehry, is aan de buitenkant minstens net zo’n plaatje als van binnen. Een absolute eyecatcher en must-see! Namiddag laten we ons verrassen door de unieke sfeer van het karakteristieke stadshart Casco Viejo in Bilbao.

 • dag 8

  Terug naar huis (0)

  Beschrijving:

  We genieten nog van wat vrije tijd alvorens we ons naar de luchthaven begeven voor onze lijnvlucht naar Brussel.

Hotel de Londres y de Inglaterra

Omgeving:

Dit prachtige 19e-eeuwse gebouw ligt aan het strand, op de strandboulevard van San Sebastian en kijkt uit over de baai La Concha.

Faciliteiten:

 • receptie
 • bar
 • restaurant
 • lift
 • gratis WiFi

Maaltijden:

Het restaurant serveert traditionele gerechten.

Beoordeling:

Uitstekend hotel.

Kamerbeschrijving:

De kamers  zijn klassiek ingericht met elementen uit de Belle Epoque en voorzien van al het gewenste comfort.

Logies:
11A: éénpersoonskamer (beperkt)
22A: tweepersoonskamer

NH Canciller Ayala

Omgeving:

NH Canciller Ayala Vitoria is ideaal gelegen in het hart van Vitoria.

Faciliteiten:

 • receptie
 • bar
 • restaurant
 • lift
 • gratis WiFi

Maaltijden:

Er worden verzorgde maaltijden geserveerd.

Beoordeling:

Uitstekend hotel met een ideale ligging.

Kamerbeschrijving:

Stijlvolle kamers voorzien van al het gewenste comfort.

Logies:
11A: éénpersoonskamer (beperkt)
22A: tweepersoonskamer

Hotel Meliá

Omgeving:

Meliá Bilbao ligt op 300 meter van het Guggenheim Museum en heeft een design dat geïnspireerd is op het werk van de beeldhouwer Eduardo Chillida. 

Faciliteiten:

 • recpetie
 • bar
 • restaurant
 • zwembad
 • fitness
 • sauna
 • lift
 • gratis WiFi

Maaltijden:

In het restaurant kunt u van een heerlijke maaltijd genieten.

Beoordeling:

Een hotel met een uitstekende ligging.

Kamerbeschrijving:

De stijlvolle kamers zijn voorzien van al het gewenste comfort.

Logies:
11A: éénpersoonskamer (beperkt)
22A: tweepersoonskamer