IJsland

IJsland 'Premium'

 • Vliegreis
 • Busreis
Bereken uw prijs Printbare versie

IJsland is ongetwijfeld één van Europa’s meest unieke natuurbestemmingen! Met zijn spuitende geisers, pruttelende modderpoelen en met ijs bedekte vulkanen is het een enorm aardrijkskundig laboratorium van Moeder Natuur herself. De natuur lacht er u toe met gouden watervallen, extreme kleurschakeringen, natuurlijke warmwaterbronnen en veel meer. Deze unieke rondreis is al even gevarieerd als het landschap zelf. De meest indrukwekkende natuurwonderen staan op het programma, afgewisseld met een bezoek aan Reykjavik, de meest noordelijke hoofdstad van Europa. Hier kunt u proeven van oceaanverse vis en luisteren naar mythen en legendes over trollen en elfen. Reis mee naar IJsland en word voor eeuwig verliefd op dit geologische wonderland!

Inbegrepen:
 • 9 x diner, overnachting en ontbijtbuffet
 • 8 x lichte lunch
 • reis en alle excursies met PremiumTours luxe autocar
 • alle inkomgelden volgens programma: Glaumbær museum, paardenshow, walvissafari, boottocht gletsjerlagune...
 • rechtstreekse lijnvlucht met Icelandair Brussel - Keflavík H/T
 • BTW, wegen-, verblijf- en luchthaventaksen cfr. 27/10/2021
 • deskundige begeleiding door Annelies Barentsen
Niet inbegrepen:
 • tafeldranken
 • reisverzekering
Afreisdata Prijs per persoon in Type 22A
05/06/2022 € 3.420
16/06/2022 € 3.485
28/06/2022 € 3.530
Toeslagen
single kamer 11A: + € 775
Verzekeringstarief:

globale reisverzekering: €6,50/dag/persoon.
Enkel annuleringsverzekering: €5,50/dag/persoon.

Reisformaliteiten:

geldige identiteitskaart volstaat.

Opstapplaatsen:
 • vertrekhal luchthaven Zaventem
 • Hasselt, carpark Walenstraat 30
 • Mol, carpark Postelsesteenweg 27
 • Antwerpen, Crowne Plaza Hotel
 • Sint-Niklaas, Hotel Serwir
Opmerking:

VREEMDE MUNTEN:
euro voor uitwisselen van plaatselijke munt en alle belangrijke credit cards. IJslandse kroon,
100 ISK = ca. € 0,65 of € 1 = ca. 150 ISK.

OPMERKINGEN:
kledij: uw kledingkeuze kan u het beste op wisselende weersomstandigheden afstemmen. Daarom
kleedt u zich het best in laagjes. Het mooiste weer met temperaturen van 15° tot 18° kan van het ene moment op het andere veranderen in mist of zwaar weer, met flinke windstoten, natte sneeuw of hagel. Een fleece en een windstopper zijn daarom onmisbaar in IJsland. Stevig en gemakkelijk schoeisel is een vereiste.
Plaatselijke tijd: Belgische tijd – 2 uur.
Bij reservatie officiële naam doorgeven!
Het programma van 1e en 10e dag kan wijzigen afhankelijk van het vluchtschema.

Reisprogramma:

Ontbijt Lunch Diner

 • dag 1 Diner inbegrepen

  Aankomst hotel

  Vertrek vanuit Brussel voor onze rechtstreekse vlucht met Icelandair naar Keflavík. Ter plaatse stappen we in de PremiumTours Luxe autocar en rijden naar ons hotel in Borgarnes, het Icelandair Hotel Hamar.

 • dag 2 Ontbijt inbegrepen Lunch inbegrepen Diner inbegrepen

  Van de Hraunfossar tot Siglufjördur

  We vertrekken noordwaarts en bezoeken eerst de Hraunfossar, een rustige waterval van helder, turkoois water die onder de met mos bedekte lava tevoorschijn komt. We houden ook nog even halt aan de grootste warmwaterbron van Europa, Deildartunguhver. Lunchen
  doen we op een paardenfokkerij, waar we tijdens een demonstratie meer te weten komen over het IJslandse paard. Verder naar Siglufjördur, met in de namiddag een bezoek aan het openluchtmuseum van Glaumbær, waar nog enkele turfboerderijtjes te zien zijn uit de 19e eeuw. Overnachten doen we op een mooie locatie, aan een fjord in het Sigló Hotel.

 • dag 3 Ontbijt inbegrepen Lunch inbegrepen Diner inbegrepen

  Kokende modderpotten aan de Námaskarð

  Sigló kende een rijke geschiedenis van haringvisserij. De koude wateren van Noord-IJsland waren namelijk rijk aan dit ‘zilver van de zee’. Het bekroonde Herring Era Museum bootst deze gloriedagen op een briljante wijze na. Zeker en vast een interessant bezoek. Voor we naar het meest actieve vulkanische gebied op aarde rijden, het Mývatn, houden we halt aan de Goðafoss, waterval van de goden. Het serene meer van Mývatn is één van de belangrijkste vogelbroedgebieden van IJsland, met een spectaculaire vulkanische activiteit. Nabij Mývatn maken we kennis met de typische kokende modderpotten gelegen aan de Námaskarð. De volgende 2 nachten verblijven we in het Fosshotel Mývatn (afreis 05/06/2022) of Laxá Hotel (afreis 16/06/2022).

 • dag 4 Ontbijt inbegrepen Lunch inbegrepen Diner inbegrepen

  De wonderbaarlijke dierenwereld

  Vandaag beleven we een originele walvissafari. Vanuit een authentieke vissersboot genieten we van de wonderbaarlijke dierenwereld en
  wondermooie vergezichten. In de namiddag rijden we naar Ásbyrgi, een brede hoefijzervormige kloof met steile kliffen tot wel 100 meter hoog. Volgens de legende werd de kloof gevormd door een gigantische hoefafdruk van Odin’s paard… Dit is een echt wonder van de
  natuur en één van IJslands meest geliefde plekken! Onze reisleider vertelt er u zeker en vast meer over.

 • dag 5 Ontbijt inbegrepen Lunch inbegrepen Diner inbegrepen

  Mývatn en Dettifoss

  Voor de liefhebbers is er in de voormiddag de mogelijkheid om te ontspannen in de natuurbaden van Mývatn (ca. € 40), de anderen maken een wandeling bij de Krafla-vulkaan. Het gebied rond de Krafla is de afgelopen eeuwen meerdere malen actief geweest. Na de lunch houden we halt aan de krachtigste waterval van Europa, de Dettifoss. De kleine inspanning die we moeten leveren om deze waterval van nabij te kunnen bekijken, lijkt de opwinding alleen maar te vergroten. Overnachting in het Icelandair Hotel Herad te Egilsstadir.

 • dag 6 Ontbijt inbegrepen Lunch inbegrepen Diner inbegrepen

  De Oostfjorden

  Vandaag staat een spectaculaire tocht langs de Oostfjorden op het programma. De smalle, steile bergwanden rijzen op uit de oceaan, en de laaghangende mist creëert dikwijls een mysterieuze sfeer. We worden beloond met geweldige vergezichten over het ongerepte
  landschap met kleurige vissersdorpen. Na een lichte lunch maken we een wandeling in een nabijgelegen vogelreservaat. Verdere rit via de zéér indrukwekkende kustweg, met enkele haltes onderweg. Overnachting in het prachtig gelegen Fosshotel Glacier Lagoon.

 • dag 7

  Jökulsárlón-lagune en de unieke schoonheid

  Meer zuidwaarts duikt hij plots op, de reusachtige ijsmassa van de Vatnajökullgletsjer. Een must-see is de Jökulsárlónlagune. We laten ons overweldigen door de unieke schoonheid terwijl de ijsbergen zich door de lagune een weg banen naar de Atlantische Oceaan. We maken een (rubber)boottocht op de Fjallsárlón gletsjerlagune, gevuld met ijsbergen die in het meer drijven als was het een langzaam ballet. We zien hoe de natuurlijke krachten van de gletsjer het landschap hebben gevormd en dat nog altijd aan het doen zijn. In de namiddag trekken we onze wandelschoenen aan voor een ca. 2 uur durende wandeling in het Nationaal Park van Skaftafell, en krijgen we een mooi zicht op één van de gletsjertongen (een mooie kortere wandeling is ook mogelijk). Overnachting in Fosshotel Nupar.

 • dag 8 Ontbijt inbegrepen Lunch inbegrepen Diner inbegrepen

  Thingvellir

  Na de koele ervaring van de ijskap vormen dampende lavavelden, eeuwenoude kraters en witte toppen het decor voor de komende dagen. We wandelen aan de canyon van Fjaðrárgljúfur en aanschouwen van op de hoogvlakte het mooie dal dat ontstond door erosie.
  Verder naar de zwarte stranden van Reynisfjara, een uitzonderlijk mooie klif met basaltkolommen. In Dyrhólaey spotten we papegaaiduikers en genieten we van het mooie zicht op Reynisfjara. Een stop aan de Skógafoss en Seljalandsfoss watervallen zijn een must. We sluiten de dag af in Thingvellir, het punt op de mid-Atlantische rug waar de continentale platen van Europa en Noord-Amerika elkaar raken. Dit is niet alleen de reden waarom IJsland zo vulkanisch is, hier vonden ook enkele grote historische gebeurtenissen plaats
  waarop de IJslanders zeer trots zijn. Overnachting in Icelandair Hotel Fludir (afreis 05/06/2022) en Hotel Geysir (afreis 16/06/2022).

 • dag 9 Ontbijt inbegrepen Lunch inbegrepen Diner inbegrepen

  Gullfoss, Geysir en het gezellige dorpsgevoel van Reykjavik

  Vandaag staat de mooiste waterval van IJsland, de Gullfoss, op het programma. Een onvergetelijke, adembenemende ervaring! Het geiserveld rond Geysir, waaraan alle spuitende warmwaterbronnen hun naam danken, is niet veraf. In de loop van de namiddag komen we aan in Reykjavik. De meest noordelijk gelegen hoofdstad van Europa heeft een uitgesproken sfeer. In Reykjavik heerst een gezellig dorpsgevoel; we vinden er traditioneel gebouwde houten huizen, winkels met lokaal design, een cafécultuur, allemaal gebouwd rond een
  werkende haven. Het is een intrigerende hoofdstad vol creativiteit, cultuur, architectuur en kunst, met de baai van Faxaflói en de berg Esja als prachtige achtergrond. We maken een wandeling langs o.a. het oude centrum met zijn kleurrijke gebouwen, de Hallgrímskirkja en de Harpa, en houden even halt aan het monument van de Zonnevaarder. Overnachting in Hotel Berg te Keflavik.

 • dag 10 Ontbijt inbegrepen

  Terugreis vanuit Keflavik

  Een vroeg ontbijt alvorens we ons naar de luchthaven van Keflavik begeven voor de terugvlucht. Dit was een unieke maar
  zéér intense reis…

Diverse hotels IJsland

Omgeving

In functie van de reisroute of een specifieke locatie werd het meest geschikte hotel gekozen. 

Kamerbeschrijving

Kamers: alle kamers zijn voorzien van het nodige comfort. 

Logies
11A: éénpersoonskamer
22A: tweepersoonskamer 

Maaltijden

De avondmalen zijn in buffetvorm of een 3-gangenmenu.