Verenigd Koninkrijk

Schotland 'Premium'

 • Rondreis

Sub Title: Highlights in de highlands

Bereken uw prijs

Beschrijving:

Schotland is soms woest, vaak desolaat, maar altijd van een dramatische, ruige schoonheid. Het land heeft dan ook een tragische geschiedenis. Torenhoge kastelen houden al eeuwenlang stand, en betoverende verhalen, tradities en legendes worden generaties lang doorgegeven. Reis met ons mee en ontdek de rijkdom van de fascinerende geschiedenis, het indrukwekkende culturele erfgoed en de historie van de Schotse clans. U nipt aan whisky en proeft van andere plaatselijke heerlijkheden. Het absolute hoogtepunt van deze reis? Het jaarlijkse Tattooschouwspel in Edinburgh.

U S P:

Ruige natuur, Schotse gebruiken en schitterende dorpen! 

Inbegrepen:

 • 8 x overnachting, diner en ontbijtbuffet
 • 6 x lunch
 • tickets in categorie ‘premier seats’ voor de Military Tattoo
 • alle excursies met PremiumTours TopView
 • alle inkomgelden volgens programma: Clansman Centre, slagveld van Culloden, bezoek whiskystokerij, demonstratie sheepdog, Inverewe Gardens, Blair Castle, Scone Palace, Abbotsford House, abdij van
  Melrose, Edinburgh Castle, Koninklijke Jacht Brittannia,…
 • PremiumTours audioguide
 • rechtstreekse lijnvlucht Brussel - Edinburgh en terug met Brussels Airlines
 • BTW, wegen-, verblijf- en luchthaventaksen cfr. 01/11/2020
 • deskundige begeleiding.

Niet inbegrepen:

 • overige tafeldranken
 • reisverzekering

Praktische info:

OPMERKING:
Bij reservatie officiële naam doorgeven!
Het programma van de 1e en 9e dag kan wijzigen afhankelijk van het vluchtschema.
Plaatselijke tijd: Belgische tijd - 1 uur
adapter voor het elektriciteitsnet in Engeland is gewenst

REISFORMALITEITEN:
Tot 30/09/2021 geldige identiteitskaart, vanaf 01/10/2021 een geldig paspoort.

VREEMDE MUNTEN:
Onderweg en ter plaatse Britse pond.
1 GBP = ca. € 1,12.

OPMERKING:
Plaatselijke tijd: Belgische tijd – 1 uur.
Adapter voor het elektriciteitsnet in Schotland is gewenst.

VERZEKERINGSTARIEF:
Globale reisverzekering: € 6/dag/persoon
Enkel annuleringsverzekering: € 5/dag/persoon

OPSTAPPLAATSEN:
Vertrekhal luchthaven Zaventem
(vertrektijden worden later meegedeeld)


Programma onder voorbehoud van wijziging.

Reisprogramma

 • dag 1

  Naar Edinburgh (D)

  Beschrijving:

  Vertrek met rechtstreekse lijnvlucht vanuit Brussel naar Edinburgh. We stappen in de PremiumTours luxe autocar en rijden naar ons 4*-hotel Colessio in Stirling.

 • dag 2

  De Hooglanden in miniatuur & Glasgow (OLD)

  Beschrijving:

  De Trossachs is het eerste Schotse nationale park en verwijst naar de romantische streek van glinsterende lochs, golvende heuvels en gastvrije dorpen. Dwars door het park loopt de breuklijn die de Hooglanden scheidt van de Laaglanden, waardoor we genieten van een oneindig gevarieerd landschap met ruwe heuvels hier en dromerige wouden daar. Ook Sir Walter Scott werd door deze streek betoverd, hij schreef hier zijn epische gedicht ‘The Lady of the Lake’. Na de lunch brengen we een bezoek aan Glasgow, de grootste stad van Schotland. Glasgow lééft en bezit vele architecturale en culturele bezienswaardigheden. De kathedraal is alvast een must see. Het stadsbezoek brengt ons van George Square naar de indrukwekkende kathedraal, waarvan het gotische deel de protestantse reformatie overleefd heeft.

   

 • dag 3

  Glencoe & leven en cultuur van de clans & Loch Ness (OLD)

  Beschrijving:

  Via één van de ruwste valleien van Schotland, Glencoe, rijden we naar Fort William, gelegen aan de voet van de hoogste berg van Schotland: Ben Nevis. In het historische en pittoreske dorpje Fort Augustus, gelegen op het meest zuidelijke puntje van Loch Ness, bezoeken we het Clansman Centre, en zien we de boten navigeren door de sluizen van het Caledonische Kanaal. Na de lunch nemen we de Loch Ness Trail, een bijzonder mooie route met spectaculaire uitzichten over het meer en de westelijke hooglanden richting Aviemore. De volgende drie nachten verblijven we in Aviemore, in het 4* Macdonald Aviemore Resort.

 • dag 4

  Het slagveld van Culloden & The Whisky Trail (OLD)

  Beschrijving:

  Het slagveld van Culloden, dat in 1746 het toneel was van een grote botsing tussen Engelse en Schotse troepen, wordt in alle geschiedenisboeken beschreven als de dramatische slag die een einde maakte aan de clanstructuur van de Hooglanders. In het midden van prachtig groene landschappen komen we meer te weten over de whisky uit de Speyvallei, en brengen we een bezoek aan één van de talloze beroemde whiskystokerijen. Tijdens een demonstratie ervaren we een traditionele werkdag van een Highland-herder en zijn honden.

 • dag 5

  Tropische tuinen in het Schotse Noorden (OLD)

  Beschrijving:

  Over de baai van Morray Firth gaat het in noordwestelijke richting tot Achnasheen. Verder door een bar landschap met desolaat karakter, door de smalle Glen Docherty met zijn ‘single track roads’ en de buitengewone uitzichten op Loch Maree, de spectaculaire kustroute met Gairloch, Gruinard Bay en Inverewe Gardens. Hier bezoeken we – jawel - een bloeiende subtropische tuin, in het noorden van Schotland! In deze uithoek van de Highlands maken we meerdere fotostops. We wandelen door de Corrieshalloch Gorge met de Measach Falls en keren terug via Black Isle. Een onvergetelijke dag!

 • dag 6

  Blair Castle & Scone Palace (OLD)

  Beschrijving:

  In de voormiddag bezoeken we één van de mooiste kastelen van Schotland in Blair Atholl. De familie die dit kasteel bewoont zijn de enige staatsburgers in Groot-Brittannië die hun eigen privéleger mogen hebben: de Atholl Highlanders. Na de lunch rijden we richting Scone Palace, voor de Schotten bijzonder historische grond. Tijdens een bezoek aan dit Georgiaans paleis, waar de vroegere Schotse koningen werden gekroond, komen we meer te weten over de mythes en legendes van de Stone of Scone. Via de opmerkelijke Forth Bridges rijden we Edinburgh binnen. De volgende drie nachten verblijven we in het zeer stijlvolle 4*+-hotel Hilton Edinburgh Carlton, prachtig gelegen op maar enkele voetstappen verwijderd van de Royal Mile.

 • dag 7

  The Scottish Borders (OLD)

  Beschrijving:

  De Scottish Borders zijn een fascinerend gebied met een wonderschoon landschap van uitgestrekte, glooiende weilanden en afgelegen boerderijen. De regio heeft bovendien een kleurrijk verleden. In de 13e en 14e eeuw woonden hier christelijke monniken in magnifieke kloosters. Nadien waren de Borders het toneel van een verwoestende veldslag en nog later werd hier één van de meest beroemde Schotse schrijvers geboren: Sir Walter Scott. Een geleid bezoek aan het huis van deze iconische poëet en schrijver is een niet te missen highlight. Na de lunch bezoeken we de wellicht meest beroemde ruïne van Schotland: de abdij van Melrose, gesticht in de 12e eeuw voor de cisterciënzerorde. Via een schilderachtige route door de vallei van Tweed rijden we terug naar Edinburgh.

 • dag 8

  Edinburgh, het kloppende hart van Schotland & Military Tattoo (OD)

  Beschrijving:

  Een oud kasteel en winkels vol tweed en tartan: Edinburgh heeft echt wel meer te bieden dan dat! We beginnen de verkenning in de New Town. Architect James Craig kreeg in de 18e eeuw de opdracht om deze nieuwe stad te bouwen en het werd een schitterend staaltje van neoclassicistische architectuur. In de namiddag is een bezoek aan Edinburgh Castle gepland, het oudste van Schotland en majestueus gelegen op een uitgedoofde vulkaan. Edinburgh Castle speelde een cruciale rol in de Schotse geschiedenis. We wandelen over de Royal Mile, de trots van het oude gedeelte van de stad, die loopt van het kasteel tot Holyrood Palace. Tussen de historische straatjes proeven we de middeleeuwen en staan we versteld van de opmerkelijke architectuur. Deze avond staat een spektakel van wereldklasse op het programma: de Military Tattoo. We reserveerden voor u ‘premier seats’ voor een onvergetelijke avond!

 • dag 9

  Koninklijke Jacht Brittannia (O)

  Beschrijving:

  We sluiten deze reis af met een bezoek aan het Koninklijke Jacht Brittannia, meer dan 40 jaar lang de thuis van de Britse koninklijke familie. Van Sir Winston Churchill tot Boris Yeltsin, van Gandhi tot Nelson Mandela: veel van 's werelds meest invloedrijke mensen werden hier al aan boord welkom geheten. U kan zien wat zij zagen en staan waar zij stonden. Verder naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Brussel.