Spanje

Castilië, cultuur rondom Madrid

 • 12/09/2024
 • Vliegreis
 • Busreis

Vanaf € 1995

Bereken uw prijs

Op deze reis gaan we op zoek naar het rijke verleden van het hart van Spanje. Castilië herbergt tal van monumentale dorpjes en stadjes en vele burchten die de herinnering aan de reconquista levend houden. Het is een boeiende regio waar de middeleeuwen voortleven in de volkstradities. We ontdekken de geschiedenis en de artistieke rijkdom van steden zoals het vrij moderne Madrid, het eeuwenoude Segovia, Europa’s mooiste ommuurd stad Ávila, de renaissancestad Salamanca en Toledo, de stad aan de Taag. Bovendien logeren we voornamelijk in authentieke paradores, dit zijn bijzondere gebouwen en prachtig gelegen residenties. Een unieke ervaring.

Inbegrepen:

7 x diner, overnachting en ontbijt

1 x lunch

reis en alle excursies met PremiumTours TopView

alle inkomgelden volgens programma

rondleiding in El Escorial, Salamanca en Madrid met lokale gidsen

PremiumTours audioguide 

luchthaventransfer heen en terug

deskundige begeleiding

rechtstreekse lijnvlucht Brussel-Madrid en terug met Brussels Airlines

BTW, wegen-, verblijf- en luchthaventaksen cfr. 21/11/2023

Niet inbegrepen:
 • tafeldranken

 • persoonlijke uitgaven

 • reis- en annuleringsverzekering

 • overige inkomgelden (museumbezoek Madrid 7e dag)

Verzekeringstarief:

globale reisverzekering : € 9/dag/persoon
enkel annuleringsverzekering : € 6,50/dag/persoon

Reisformaliteiten:

Geldige identiteitskaart volstaat.

Opstapplaatsen:
 • Mol, carpark Postelsesteenweg 27
 • Hasselt, carpark Walenstraat 30
 • Antwerpen, Crowne Plaza Hotel
 • Sint-Niklaas, Hotel Serwir
  Vertrekhal luchthaven Zaventem
 • (vertrektijden worden later meegedeeld)
 • Programma onder voorbehoud van wijziging
Opmerking:

Bij reservatie officiële naam doorgeven!
Het programma van 1e en 8e dag kan wijzigen afhankelijk van het vluchtschema.

 

 

Reisprogramma:

Ontbijt Lunch Diner

 • dag 1 Diner inbegrepen

  El Escorial

  Rechtstreekse vlucht vanuit Brussel naar Madrid. In Madrid stappen we in de PremiumTours TopView voor de rit naar El Escorial, gelegen nabij Madrid. Dit is een indrukwekkend, koninklijk complex en klooster, bekend om zijn renaissance-architectuur. Het diende als koninklijk paleis, basiliek en mausoleum, met koninklijke tombes (waar op vier na, alle Spaanse vorsten en hun echtgenotes rusten), een uitgebreide bibliotheek en waardevolle kunstcollecties. Dit historisch en architecturaal juweel staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Voor de komende 2 nachten verblijven we in de 4* Parador de Segovia.

 • dag 2 Ontbijt inbegrepen Diner inbegrepen

  Segovia

  Segovia is één van de mooiste vestingsteden van Spanje. Het imposante, Romeinse aquaduct domineert deze stad. We bezoeken de gotische kathedraal en het majestueuze Alcázar, met z’n sprookjesachtige torens die het Moorse verleden van Spanje oproepen. De oude binnenstad bestaat uit slingerende straatjes, levendige pleinen en steile trapstraatjes en er is een scala aan kerken, kloosters en kapellen te ontdekken. Segovia is doordrenkt van cultuur en biedt een betoverende mix van architecturale pracht en historische erfgoed. In de namiddag bezoeken we ‘La Granja de San Ildefonso’ in de buurt van Segovia, een koninklijk paleis dat diende als zomerverblijf voor de Spaanse koninklijke familie. Het paleis, gebouwd in de 18e eeuw, is een meesterwerk van barok- en rococo-architectuur. De omliggende Franse tuinen bevatten prachtige fonteinen, waaronder de beroemde Fontein van de 12 Maanden. Het complex staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

 • dag 3 Ontbijt inbegrepen Diner inbegrepen

  Universiteitsstad Salamanca

  We verlaten Segovia en rijden naar Salamanca, . bekend om zijn levendige sfeer, culturele erfgoed en als een centrum van kennis en leren. Het is één van de meest intrigerende steden van Spanje. We nemen deze stad aan de Tormes onder de loep. Vergezeld van onze plaatselijke stadsgids hebben we aandacht voor de kathedraal, de universiteit en de Plaza Mayor, het grootste en meest grandioze plein van Spanje. Salamanca mag zich terecht het pronkstuk van de Spaanse renaissancistische architectuur noemen. We begeven ons naar de 4*S Parador de Salamanca. Het interieur is mooi gedecoreerd met marmer en andere luxematerialen en biedt een prachtig uitzicht over de stad, die zich presenteert als een openluchttheater.

 • dag 4 Ontbijt inbegrepen Diner inbegrepen

  Middeleeuwse stad Ávila

  We nemen de tijd voor een rustig ontbijt en vertrekken naar Ávila, een feeëriek stadje dat bekoort door zijn ruim twee kilometer lange omwalling, zijn kathedraal, zijn twee Plaza del Mercado en de basiliek van San Vicente. De stadsmuren van Ávila zijn één van de best bewaarde middeleeuwse verdedigingswerken in Spanje. Ze dateren uit de 11e eeuw en omringen de oude binnenstad met indrukwekkende torens en poorten. De muren, gebouwd in romaanse en gotische stijlen, bieden een panoramisch uitzicht op de stad en zijn sinds 1985 erkend als UNESCO Werelderfgoed. Wij wandelen over de muren om zo te genieten van de historische pracht van Ávila. We nemen rustig de tijd voor een vrije lunch, ideaal om eens een typisch Spaanse tapasbar te bezoeken. ‘s Namiddags zetten we onze reis verder naar Toledo, mooi gelegen op een heuvel, gedeeltelijk omringd door de Taag. Een prachtig panorama ontvouwt zich vanaf de rondweg rond de stad. We verblijven de volgende 2 nachten in de 4*S Parador of Toledo, schitterend gelegen in Cerro del Emperador.

 • dag 5 Ontbijt inbegrepen Diner inbegrepen

  Toledo, voormalige parel van het Spaanse koninkrijk

  Toledo, pittoresk gelegen op een granietrots boven de Taag, is de meest tot de verbeelding sprekende stad van Spanje. Het is een perfect voorbeeld van een nog volledig laat-middeleeuwse stad. Binnen de omwalling verbergt de museumstad een onschatbare waarde aan monumenten en een doolhof van oude, smalle steegjes. We bezoeken de kathedraal, één van de meest originele monumenten in Spanje, de kerk Santo Tomé met het beroemde doek van El Greco ‘Begrafenis van de graaf van Orgaz’, en de synagoge Santa María la Blanca. De erfenis van de joodse, christelijke en Moorse cultuur is hier immens. Het tempo is rustig, zodat we ten volle de sfeer van deze boeiende stad kunnen opsnuiven.

 • dag 6 Ontbijt inbegrepen Lunch inbegrepen Diner inbegrepen

  Don Quichot, windmolens en Cervantes

  Rit door de vlaktes van La Mancha, met enorme velden, wijngaarden, burchten en windmolens, van waarachter elk moment Don Quichot en Sancho Panza tevoorschijn kunnen komen. De roman van Cervantes wordt ons thema onderweg naar Consuegra. Dit dorp met de fotogenieke windmolens is gewijd aan de saffraanoogst. "Don Quichot de la Mancha," geschreven door Miguel de Cervantes, bevat een iconische scène waarin de hoofdpersoon, Don Quichot, windmolens voor reuzen aanziet en ertegen strijdt. Deze scène symboliseert vaak de botsing tussen idealisme en realiteit. Cervantes, geboren in 1547, wordt beschouwd als de grootste Spaanse schrijver en zijn werk "Don Quichot" is een literair meesterwerk dat de moderne roman heeft beïnvloed. Verder koers richting Madrid.  De volgende 2 nachten verblijven we in het 4*-hotel Emperador gelegen in het hart van Madrid, naast de Gran Vía. Dit elegante hotel heeft een prachtig zwembad op het dak en een terras met fantastisch uitzicht op de stad.

 • dag 7 Ontbijt inbegrepen Diner inbegrepen

  Madrid

  Vandaag bezoeken we Madrid, de hoogst gelegen hoofdstad van Europa. We starten meteen met een rondrit langs de belangrijkste bezienswaardigheden. Zowel het Madrid van ‘de Bourbons’ en van ‘Los Austrias’, als het moderne Madrid komen aan bod. De rit gaat langs de Paseo de la Castellana, Plaza de Colón, Plaza de Cibeles en langs de indrukwekkende stierenarena, de grootste van Spanje. We wandelen we naar Plaza Oriente, waar zich het Palacio Real bevindt, één van de mooiste paleizen van Europa, nu een museum. Verder naar het levendige centrum van Madrid, de Plaza Mayor en Puerta del Sol. Aan de liefhebbers wordt in de namiddag de mogelijkheid geboden tot een museumbezoek: Prado (ca € 17), Thyssen (ca. € 13), Reina Sofía (ca. € 13). Anderen kunnen vrij flaneren langs de Gran Vía of kunnen genieten van vrije tijd in de omgeving van de Puerta del Sol. Het prachtige Retiro park, de groene long van Madrid, is bijvoorbeeld ook een geliefd trefpunt van de Madrilenen.

 • dag 8 Ontbijt inbegrepen

  Madrid

  Na een uitgebreid en rustig ontbijt vertrekken we naar Alcalá de Henares. Dit stadje is beroemd als de geboorteplaats van Miguel de Cervantes, auteur van "Don Quichot". De stad herbergt de historische Universiteit van Alcalá en heeft een levendig centrum rond het Cervantesplein, met de kathedraal en de oude straat Calle Mayor. In de namiddag vertrekken we naar de luchthaven van Madrid voor de lijnvlucht naar Brussel.

Parador de Segovia ****

Omgeving

Geschiedenis en avant-garde zijn hier verweven in een droomaccommodatie met grote tuinen en een buitenzwembad van waaruit we de historische gebouwen kunnen zien die de skyline van de stad vormen.

Kamerbeschrijving

Alle kamers zijn voorzien van het gewenste comfort.

Logies
11A: éénpersoonskamer
22A: tweepersoonskamer

Parador de Salamanca ****S

Omgeving

Gelegen in de heuvels op de linkeroever van de rivier de Tormes. Dit moderne hotel pronkt met een prachtig uitzicht over de oude, monumentale, universiteitsstad.

Kamerbeschrijving

De kamers zijn voorzien van al het gewenste comfort.

Logies
11A: éénpersoonskamer
22A: tweepersoonskamer

Parador de Toledo ****S

Omgeving

Het op Mudéjar geïnspireerde gebouw biedt het beste, panoramische uitzicht over de Stad van de Drie Culturen vanaf het terras, de salons en de kamers en we genieten er van de gastronomische hoogstandjes.

Kamerbeschrijving

Alle kamers zijn voorzien van het gewenste comfort.

Logies
11A: éénpersoonskamer
22A: tweepersoonskamer

Hotel Emperador ****

Omgeving

In het hart van de stad, slechts een korte wandeling verwijderd van emblematische plekken zoals Plaza de España, Puerta del Sol en Cibeles. Het hotel heeft Madrids meest historische en grootste zwembad, gelegen op een terras van bijna 1.200 m² groot dat een spectaculair uitzicht biedt op de skyline van Madrid.

Kamerbeschrijving

Alle kamers zijn voorzien van het gewenste comfort.

 

Logies
11A: éénpersoonskamer
22A: tweepersoonskamer