Italië

De Marche 'Premium'

 • Vliegreis
 • Busreis

Vanaf € 2145

Bereken uw prijs

De Marche (Le Marche in het Italiaans) is een regio in Midden-Italië die vaak wordt omschreven als een goed bewaard geheim. De regio staat bekend om zijn ongerepte natuurlijke schoonheid, rijke geschiedenis, cultureel erfgoed en uitstekende gastronomie. De streek heeft een gevarieerd landschap, van prachtige kustlijnen en zandstranden tot heuvels met wijngaarden en olijfboomgaarden, en van glooiende landschappen tot indrukwekkende bergketens, zoals de Monti Sibillini. De Marche heeft een rijke geschiedenis en heeft talloze historische steden en dorpjes die hun middeleeuwse charme hebben behouden. Urbino, een UNESCO-werelderfgoedlocatie, is één van de meest opvallende steden en staat bekend om zijn renaissance-architectuur. Andere historische steden in De Marche zijn Ascoli Piceno, Macerata en Pescara. Reis met ons mee naar een regio die cultuur combineert met prachtige landschappen, heerlijk eten en een ontspannen sfeer. De Marche, een juweel dat vaak over het hoofd wordt gezien, is één van de minst bekende schatten van Italië!

Inbegrepen:

7x diner, overnachting en ontbijtbuffet 

3 x lunch

1 x lunch mét wijndegustatie

Inkomgelden: klooster Ebrach, kasteel Seehof, Bamberger Dom, Schloss Ehrenburg, Basiliek Vierzehnheiligen, Markgrafelijk operagebouw Bayreuth of Eremitage Bayreuth

alle excursies met PremiumTours Topview

rechtstreekse vlucht heen Brussel-Bologna en terug met Brussels Airlines

luchthaventransfer heen en terug

PremiumTours audioguide 

Plaatselijke gidsen

deskundige begeleiding

BTW, wegen-, verblijf- en luchthaventaksen cfr. 14/11/2023

Niet inbegrepen:
 • tafeldranken
 • persoonlijke uitgaven
 • reis- en annuleringsverzekering
Toeslagen
single kamer
11A + € 300
Verzekeringstarief:

globale reisverzekering : € 9/dag/persoon
enkel annuleringsverzekering : € 6.50/dag/persoon

Reisformaliteiten:

Identiteitskaart volstaat.

Opstapplaatsen:
 • Hasselt, carpark Walenstraat 30
 • Mol, carpark Postelsesteenweg 27
 • Antwerpen, Crowne Plaza Hotel
 • Sint-Niklaas, Hotel Serwir
 • Vertrekhal luchthaven Zaventem
Opmerking:

Bij reservatie officiële naam doorgeven!
Het programma van de 1e en 8e dag kan wijzigen afhankelijk van het vluchtschema.

Reisprogramma:

Ontbijt Lunch Diner

 • dag 1 Diner inbegrepen

  Gradara

  Vertrek met een rechtstreekse lijnvlucht vanuit Brussel naar Bologna. Aansluitende rit met onze PremiumTours TopView voor een kort bezoek aan Gradara, één van de mooiste dorpjes van Italië, ‘borghi più belli d’Italia’. Dit middeleeuwse dorp is beroemd om zijn indrukwekkende Gradara Castle (Castello di Gradara). Het kasteel heeft een romantische geschiedenis en biedt een prachtig uitzicht op het omliggende landschap. We vervolgen onze rit naar Montecassiano waar we de volgende 4 nachten verblijven in het 4*-hotel Villa Quiete. 

 • dag 2 Ontbijt inbegrepen Lunch inbegrepen Diner inbegrepen

  Macerata & Urbisaglia

  De provinciehoofdstad Macerata is een juweeltje op een heuveltop en herbergt één van de oudste universiteiten van Italië.  Het stadscentrum is rijk aan monumenten, volledig opgetrokken uit een zachtgekleurde baksteen, en biedt een boeiende mix van culturele en historische ervaringen, met een vleugje religie, kunst en literatuur.  Het Santuário Madonna della Misericordia, het Palazzo Buonaccorsi, de Biblioteca Pantaleoni en het Sferisterio zijn interessante bezienswaardigheden die een bezoek waard zijn. Na een voortreffelijke lunch mét wijndegustatie zetten we koers richting Urbisaglia. Rocca Medievale is een middeleeuws kasteel in Urbisaglia dat indrukwekkend oprijst boven de stad. Het biedt een fascinerend inzicht in de middeleeuwse architectuur en geschiedenis. Een bezoek aan de Rocca Medievale laat ons door de oude gangen dwalen en genieten van een panoramisch uitzicht op de omgeving. De Chiesa dei Morti, of de Kerk van de Doden, is een unieke en intrigerende plaats met een bijzondere traditie in het tonen van mummies van overleden dorpsbewoners. Deze kleine kerk is een ongewone maar boeiende plek die inzicht biedt in de historische begrafenispraktijken van de regio.

 • dag 3 Ontbijt inbegrepen Lunch inbegrepen Diner inbegrepen

  Offida & Ascoli Piceno

  Offida is een levendig dorp gesticht in het jaar 1000, vol geschiedenis en eeuwenoude tradities. De toepasselijk genaamde kerk van Santa Maria della Rocca oogt indrukwekkend: het middeleeuwse bouwwerk staat op een uitloper aan de rand van de stad en ziet eruit alsof het uit de rots zelf is voortgekomen. Offida is ook beroemd om het delicate kantwerk. De met de hand gemaakte ontwerpen worden hier al sinds de jaren 1400 gemaakt en de traditie wordt nog steeds doorgegeven van generatie op generatie. Het historische theater Serpente Aureo is een prachtig voorbeeld van een neoclassicistisch theater. Het biedt een elegant decor voor uitvoeringen. Na de lunch gaan we naar het elegante en levendige Ascoli Piceno, de verborgen parel van De Marche. Het was eerst een Romeinse nederzetting, daarna een middeleeuws centrum, en de stad heeft de plattegronden van beide tijdperken behouden, waardoor het een aangename mix is van open pleinen en rasterachtige winkelstraten met hoge stenen torens. De travertijnsteen doet de gebouwen en pleinen glanzen, en geeft het centro storico een zeer verfijnde aanblik.

 • dag 4 Ontbijt inbegrepen Lunch inbegrepen Diner inbegrepen

  Chiaravalle di Fiastra & Monti Sibillini

  De abdij van Chiaravalle di Fiastra is een prachtig cisterciënzer klooster, gesticht in de 12e eeuw, en vertegenwoordigt een prachtig voorbeeld van middeleeuwse architectuur. Het  diende als een centrum van spiritualiteit en landbouwproductie. De abdij met prachtige gotische architectuur bevindt zich in een schilderachtige omgeving, omgeven door weelderige, groene bossen en natuurlijke landschappen, echt een sfeervolle, rustige omgeving. Na de lunch gaan we samen met een natuurgids op pad en komen we meer te weten over de biodiversiteit van het Sibillini-gebergte. Deze glorieuze bergketen, vaak met sneeuw bedekt, vormt een prachtige achtergrond voor het golvende landschap. De Monti Sibillini is de thuisbasis van 37 soorten wilde orchideeën, niet te verwarren met de exotische exemplaren uit onze woonkamers. Naast de orchideeën groeien er nog meer wilde bloemen en vooral in het voorjaar kleuren de groene weiden van Sibillini rood, roze, blauw, paars en geel. 

 • dag 5 Ontbijt inbegrepen Lunch inbegrepen Diner inbegrepen

  Loreto & Jesi

  Loreto, met de Basilica della Santa Casa, is één van de belangrijkste bedevaartsoorden van Italië. Katholieke pelgrims zijn sinds de 14e eeuw massaal naar dit Heilige Huis gekomen om binnen de muren te staan waar volgens de traditie de Maagd Maria werd geboren, opgevoed en begroet door de engel Gabriël. We wandelen rond en genieten van de smalle straatjes, mooie gebouwen en panoramische uitzichten. We vervolgen onze route naar Jesi, een charmante stad gelegen in het oosten van Italië, niet ver van de Adriatische Zee.
  Jesi heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de Romeinse tijd. Het was de geboorteplaats van keizer Frederik II van het Heilige Roomse Rijk en heeft daardoor een historisch en cultureel erfgoed. Het Palazzo Pianetti en de Biblioteca Planettiana vormen samen een culturele schat in Jesi en bieden ons de kans om historische architectuur en literatuur te verkennen. De volgende 3 nachten verblijven we in Montecassiano in het 4* Urbino Resort, Tenuta Santi Giacomo e Filippo.

 • dag 6 Ontbijt inbegrepen Lunch inbegrepen Diner inbegrepen

  Republiek San Marino & San Leo

  San Marino is één van de oudste soevereine staten ter wereld en is volledig omringd door Italië. Het staat bekend om zijn prachtige landschappen, middeleeuwse architectuur en historische betekenis. Het Palazzo Pubblico, ook wel bekend als het "Openbare Paleis", is het regeringsgebouw van San Marino.  Het paleis werd gebouwd in de 19e eeuw en is een opvallend voorbeeld van middeleeuwse architectuur. Eén van de meest opvallende kenmerken van het gebouw is de grote klokkentoren, die bekend staat als de "Torre Cesta". Het is een wirwar van geplaveide straten die z’n plekje op de werelderfgoedlijst van UNESCO meer dan verdient. Verder naar San Leo, waarvan we het silhouet al vanop grote afstand herkennen door de enorme rots en het gigantische fort dat daarop gebouwd is. De opmerkelijke vorm, met muren die 600 m hoog op de kliftoppen wankelen, heeft het fort altijd een dubbel militair en religieus belang gegeven.

 • dag 7 Ontbijt inbegrepen Diner inbegrepen

  Heuvelstad Urbino, een renaissancistische parel & Pesaro, de Italiaanse Hoofdstad van Cultuur in 2024

  Een bezoek aan Urbino biedt de gelegenheid om de rijke geschiedenis, kunst en architectuur van deze prachtige stad te verkennen. De twee meest opmerkelijke bezienswaardigheden zijn het Palazzo Ducale, een meesterwerk van de Italiaanse renaissance-architectuur, en het Oratorio di San Giovanni Battista, een historische kerk in Urbino met een prachtige gevel in renaissancestijl. Binnenin bevinden zich schilderijen en decoraties die de kunst van die tijd weerspiegelen. Het oratorium is een spirituele en culturele schat in de stad. We vervolgen onze route naar Pesaro. In 2024 heeft het de eer om de titel "Italiaanse Hoofdstad van Cultuur" te dragen. Pesaro heeft een rijke culturele geschiedenis en is de geboorteplaats van de beroemde componist Gioachino Rossini. Als Hoofdstad van Cultuur zal de stad ongetwijfeld de gelegenheid benutten om zijn culturele erfgoed te eren en te delen met ons.

 • dag 8 Ontbijt inbegrepen

  Huiswaarts

  Na een rustig ontbijt rijden we naar de luchthaven van Bologna voor onze vlucht naar Brussel. Verder met een transferdienst naar onze afstapplaatsen.

Hotel Villa Quiete

Kamerbeschrijving

Alle kamers zijn voorzien van het gewenste comfort.

Logies
11A: éénpersoonskamer (beperkt)
22A: tweepersoonskamer
Faciliteiten

Het hotel beschikt over een buitenzwembad en wellness. 

Maaltijden

In het restaurant proeven we traditionele gerechten met een innovatieve touch.

Urbino Resort - Tenuta Santi Giacomo e Filippo 4*

Omgeving

Urbino Resort - Tenuta Santi Giacomo e Filippo dateert uit de 18e eeuw en ligt in het hart van de regio Montefeltro, op slechts 9 km van Urbino. 

Kamerbeschrijving

De kamers bieden al het wenselijke comfort en u geniet van een schitterend uitzicht over de wijngaarden en heuvels. 

Logies
11A: éénpersoonskamer (beperkt)
22A: tweepersoonskamer
Maaltijden

In het restaurant proeven we van lokale producten.