Italië

Lago Maggiore 'Premium'

 • Excursiereis
 • Nieuw Zomer 2022

27/04/2022

01/06/2022

Bereken uw prijs

Beschrijving:

Ondanks zijn naam – het ‘Groot meer’ – is het schilderachtige Lago Maggiore niet het grootste meer van Italië, maar wel één van de bekendste. Z’n unieke geografische ligging zit daar zeker voor iets tussen: de bergachtige westelijke kust in Piemonte, de lagere oostelijke kust in Lombardije, en z’n noordelijke uiteinde in Zwitserland. Het Lago Maggiore is bovendien doordrenkt van geschiedenis en een typisch Italiaanse, mondaine glamour. De combinatie van de stijlvolle bouwwerken met de kleurrijke bloemen is werkelijk een streling voor het oog. Dankzij het milde klimaat groeit er ook nog eens een weelderige, mediterrane vegetatie langs de kusten. En om het plaatje helemaal compleet te maken ligt er in het achterland een wild en romantisch berglandschap met adembenemende uitzichten. Als verblijfplaats hebben we Baveno uitgekozen. Dit stadje geniet van een unieke ligging op de westelijke oever van het Lago Maggiore. Tijdens de uitstappen maakt u ook kennis met enkele andere meren zoals Orta en Como. De pracht van de Borromeïsche eilanden en de stad Milaan, hoofdstad van Lombardije, zullen u zeker weten te bekoren.

U S P:

Gezellige dorpjes en betoverende eilandjes

Inbegrepen:

 • 6 x diner, overnachting en ontbijtbuffet
 • 2 x lunch
 • 1 x welkomstaperitief met hapjes
 • alle excursies met PremiumTours luxe autocar
 • alle inkomgelden volgens programma: boottocht Borromeïsche eilanden, inkom paleis en tuinen Isola Bella en Isola Madre, boottocht San Giulio, Basilica di San Giulio, Villa Taranto, Santa Caterina del Sasso, Villa Melzi,…
 • PremiumTours audioguide
 • rechtstreekse vlucht Brussel-Milaan en terug met Brussels Airlines
 • BTW, wegen-, verblijf- en luchthaventaksen cfr. 17/09/2021
 • deskundige begeleiding.

Niet inbegrepen:

 • tafeldranken
 • persoonlijke uitgaven
 • reis- en annuleringsverzekering

Praktische info:

TOESLAG:
11A: + € 168 (afreis 27/04/2022) + € 192 (afreis 01/06/2022) 
22B: + € 165/persoon kamer met meerzicht
22C: + € 225/persoon superior kamer met meerzicht

OPMERKING:
Bij reservatie officiële naam doorgeven!
Het programma van de 1e en 7e dag kan wijzigen afhankelijk van het vluchtschema. 

VERZEKERINGSTARIEF:
globale reisverzekering: € 6,50/dag/persoon
enkel annuleringsverzekering: € 5,50/dag/persoon

OPSTAPPLAATSEN:
Mol, carpark Postelsesteenweg 27
Hasselt, carpark Walenstraat 30
Antwerpen, Crowne Plaza Hotel
Sint-Niklaas, Hotel Serwir
Vertrekhal luchthaven Zaventem
(vertrektijden worden later meegedeeld)

Programma onder voorbehoud van wijziging.

Grand hotel Dino

Omgeving:

Het elegante Grand Hotel Dino 4* ligt aan de oever van het Lago Maggiore met een mooi uitzicht op de Borromeïsche eilanden. 

Beschrijving:

Het elegante Grand Hotel Dino 4* ligt aan de oever van het Lago Maggiore met een mooi uitzicht op de Borromeïsche eilanden. 

Maaltijden:

In het restaurant kan u o.a. genieten van lokale specialiteiten met typische regionale ingrediënten.

Kamerbeschrijving:

Het hotel is in een klassieke stijl ingericht met een prachtige lobby en beschikt over een mooie wellness met binnenzwembad en fitnessruimte. Het buitenzwembad met zonneterras wordt omgeven door een weelderige tuin met zicht op het meer. In de tuin bevinden zich vele lounge plekken waar u van het uitzicht kan genieten. De kamers zijn klassiek ingericht en beschikken over al het gewenste comfort.

Logies:
11A (€ 168 afreis 27/04/2022)  € 192 (afreis 01/06/2022): éénpersoonskamer
22A: tweepersoonskamer
22B (€ 165/persoon )tweepersoonskamer met meerzicht
22C (€ 225/persoon): tweepersoonskamer Superior met meerzicht

Reisprogramma

 • dag 1

  Naar het Lago Maggiore (D)

  Beschrijving:

  Na de aankomst op de luchthaven van Milaan vertrekken we met de Premium- Tours luxe autocar richting het Lago Maggiore. Alvorens we inchecken in ons hotel, maken we een stop in Stresa voor een ontspannende wandeling langs de promenade en het centrum. We komen tijdig aan in het 4*Grand Dino Hotel, gelegen aan de oever van het Lago Maggiore in Baveno, waar we de volgende 6 nachten logeren.

 • dag 2

  Italiaanse allure aan het Comomeer (OLD)

  Beschrijving:

  Na het ontbijt rijden we richting Bellagio, ook wel de Parel van het Comomeer genoemd. De pittoreske en strategische ligging op de kruising waar het Y-vormige meer zich in twee takken splitst, maakt van Bellagio één van de meest gewilde bestemmingen van het Comomeer. We maken een wandeling door het pittoreske oude stadscentrum en brengen een bezoek aan de prachtige botanische tuinen van Villa Melzi, zeer mooi in het voorjaar als de azalea’s en rododendrons in volle bloei staan. Na de lunch rijden we naar Como met zijn mooie historische centrum. In het hart van de oude stad aan het Piazza Duomo vinden we enkele belangrijke middeleeuwse monumenten zoals de Broletto, het voormalige stadhuis uitgevoerd in grijs, rood en wit marmer. De prachtige Dom behoort tot één van de belangrijkste kerkelijke gebouwen in Noord-Italië en bezit enkele kostbare kunstschatten, schilderijen en wandtapijten. Na ons geleid bezoek komen we even tot rust aan de fraaie, levendige promenade.

 • dag 3

  De magie van de Borromeïsche eilanden (OD)

  Beschrijving:

  De Borromeus-archipel ligt tussen de oevers van Stresa en Verbania. Vernoemd naar hun rijke eigenaars, bouwden de Borromezen fantastische weekendpaleizen in de romantische tijd van Italië, vol met antiek, schilderijen en porselein. Op het terrein creëerden ze betoverende tuinen en plaatsten ze zeldzame planten en exotische soorten. Vlak aan ons hotel nemen we de boot en bezoeken we de 3 eilanden. Isola Madre is het grootste: het beschikt over een park van 20 hectare dat wordt beschouwd als één van de meest indrukwekkende en goed bewaard gebleven parken in Italië. Het verstrijken van de tijd heeft de aantrekkingskracht van Isola Madre – met z’n oude bomen en een prachtige populatie pauwen, papegaaien en fazanten - niet verminderd. Het historische paleis, gelegen aan de uitstekende rots die het eiland domineert, dient nu als een museum: de poppen- en porseleincollecties en het delicate poppentheater zijn bijzondere hoogtepunten. Het kleine eilandje Isola dei Pescatori biedt de charme van een traditioneel vissersdorp en is het enige eiland in het Lago Maggiore dat permanent bewoond wordt. Het dorp Pescatori bestaat uit kleine, kronkelende, nauwe steegjes. Isola Bella - misschien wel de meest bewonderde bestemming aan het Lago Maggiore - ontleent z’n faam aan het prachtige barokke paleis en de uitgebreide Italiaanse tuinen. Dankzij de genereuze sponsoring van de familie Borromeo kon een groep beroemde Italiaanse architecten dit unieke meesterwerk in de 17e eeuw creëren.

 • dag 4

  De veelzijdige Kunststad Milaan (OD)

  Beschrijving:

  Vandaag brengen we een bezoek aan Milaan, de hoofdstad van Lombardije, gelegen in de Po-vlakte. Even buiten het centrum ligt de Cimitero Monumentale waar bekende Milanezen en Italianen begraven liggen. Het is een enorm complex met monumenten en architecturen ontworpen door belangrijke en zeer representatieve kunstenaars van 1886 (het jaar van de inauguratie) tot nu. Vanwege de hoge artistieke waarde van de sculpturen en andere werken die er aanwezig zijn, wordt het beschouwd als een echt openluchtmuseum. Verder naar het centrum waar we een geleide stadswandeling maken langs de vele bezienswaardigheden die deze stad te bieden heeft.

 • dag 5

  Lago d’Orta (OD)

  Beschrijving:

  Ten westen van het Lago Maggiore ligt het kleinere, mystieke Lago d’Orta, waar het kristalheldere water ons tegemoet spiegelt. Geplaatst op de top van een heuvel met uitzicht op het Ortameer, past de Sacro Monte di Orta perfect in het omringende landschap. De bossen, de verscheidenheid aan architecturale en decoratieve stijlen, en het betoverende panorama over het meer maken dezemeditatieve plek uniek en sereen. De heilige berg is gewijd aan Sint Franciscus van Assisi, en elk van de twintig kapellen herinnert aan episodes uit het leven van de heilige. Orta San Giulio ligt aan de oevers van het Ortameer en kijkt uit op
  het eiland dat zijn naam draagt. Het is één van de meest pittoreske historische steden van Italië. En dan ligt daar, midden in het meer, sprookjesachtig gelegen, het piepkleine en fotogenieke eiland San Giulio, met het benedictijnerklooster als blikvanger. De indrukwekkende Basilica di San Giulio staat bekend om haar 15e-eeuwse muurschilderingen. Nog steeds wordt hier een eeuwenoude legende verteld…

 • dag 6

  Mooie plekjes aan de oever van het Lago Maggiore (OLD)

  Beschrijving:

  "Een mooie tuin hoeft niet groot te zijn, maar eerder de realisatie van een droom, ook al is deze maar een paar vierkante meter breed en gelegen op een balkon." Dit is de visie die Neil Boyd McEacharn inspireerde om in 1931 dit prachtige park van 20 hectare bij Villa Taranto te creëren, een perfect voorbeeld van een Engelse tuin in Italië. Zijn doel was om een omgeving te bouwen die in staat is om de rijkste verzameling kostbare exotische planten te huisvesten, in overeenstemming met de biologische kenmerken van elke soort. We lunchen in een pittoresk en mooi gelegen plaatsje aan het meer van Mergozzo. Per overzetboot verplaatsen we ons naar Santa Caterina del Sasso, één van de meest intrigerende plekken aan het Lago Maggiore. De Hermitage, een bijzonder klooster, geprangd tegen de rotswand, en de Borromeïsche Golf overschouwend, bestaat uit 3 architecturale kapellen en is een meesterwerk van elegantie en techniek.

 • dag 7

  Huiswaarts (O)

  Beschrijving:

  Na een rustig ontbijt is het tijd om het Lago Maggiore achter ons te laten. We rijden naar de luchthaven voor onze terugvlucht naar Brussel.