Baltische Staten

Baltische Staten 'Premium' NIEUW

 • 17/07/2023
 • Vliegreis
 • Busreis

Vanaf € 1575

Bereken uw prijs


Wij bieden u een prachtige rondreis aan naar de 3 fascinerende hoofdsteden van de Baltische Staten: in Tallinn (Estland) heeft de middeleeuwse binnenstad de tand des tijds goed doorstaan; Vilnius (Litouwen) zal u met zijn rijke architectuur en vooraanstaande positie als universiteitsstad zeker weten te bekoren; het drukkere Riga (Letland) is dan weer een zeehaven met wereldfaam. Het oude centrum is vrijwel geheel gerestaureerd en prijkt op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Een ontdekking van de Baltische hoofdsteden is een fris avontuur waarbij we zowel het rijke verleden als het bruisende heden zullen ontdekken.

Inbegrepen:

7 x diner, overnachting en ontbijtbuffet 

4 x lunch 

reis en alle excursies met PremiumTours TopView

alle inkomgelden volgens programma: Laheema National Park, Dom Tallin, Dom Riga, Kasteel Rundāle, Waterburcht Trakai, universiteit Vilnius…

PremiumTours audioguide 

luchthaventransfer heen en terug

lijnvlucht heen Brussel-Tallinn met Air Baltic en
lijnvlucht terug Vilnius-Brussel met Brussels Airlines

deskundige begeleiding

BTW, wegen-, verblijf- en luchthaventaksen cfr. 01/12/2022

Niet inbegrepen:
 • tafeldranken
 • persoonlijke uitgaven
 • reis- en annuleringsverzekering
Afreisdata Prijs per persoon in Type 22A
17/07/2023: € 1575
Toeslagen
11A éénpersoonskamer: + € 282
Verzekeringstarief:

globale reisverzekering : € 9/dag/persoon
enkel annuleringsverzekering : € 6,50/dag/persoon

Reisformaliteiten:

Geldige identiteitskaart volstaat.

Opstapplaatsen:
 • Vertrekhal luchthaven Zaventem
 • Mol, carpark Postelsesteenweg 27
 • Hasselt, carpark Walenstraat 30
 • Antwerpen, Crowne Plaza Hotel
 • Sint-Niklaas, Hotel Serwir

  (vertrektijden worden later meegedeeld)
  Programma onder voorbehoud van wijziging
Opmerking:

plaatselijke tijd : Belgische tijd + 1 uur.

Bij reservatie officiële naam doorgeven!
Het programma van 1e en 8e dag kan wijzigen afhankelijk van het vluchtschema.

Reisprogramma:

Ontbijt Lunch Diner

 • dag 1 Diner inbegrepen

  Tallinn, nieuw verdringt oud (D)

  Vertrek met de lijnvlucht vanuit Brussel naar Tallinn in Estland. Aan de luchthaven stappen we in onze PremiumTours TopView en vertrekken naar het centrum van Tallinn voor een eerste kennismaking. De Estse
  hoofdstad bezit een bijna ongeschonden middeleeuwse binnenstad, die omringd wordt door een eeuwenoude stadsmuur met vele torens... In de bovenstad (de Toompea/Domberg) staan symbolen van de macht tegenover elkaar. Enerzijds zetelt het parlement in het Toompeakasteel, anderzijds is de Russisch-orthodoxe Alexander Nevski-kathedraal een teken van de Russische overheersing in de tsarentijd. We overnachten in het uitstekende 4*-hotel Nordic Forum, gelegen in het hart van Tallinn, waar we 2 nachten zullen verblijven.

 • dag 2 Ontbijt inbegrepen Lunch inbegrepen Diner inbegrepen

  Lahemaa National Park (OLD)

  We beginnen de dag met een bezoek aan het Lahemaa National Park, gelegen ten oosten van Tallinn en ook wel ‘het land der baaien’ genoemd. Dit ca. 650 km2 grote kustgebied vormt Estlands grootste nationale park en is buitengewoon prachtig. We verkennen samen het park en brengen een bezoek aan de Villa Palmse. In de namiddag keren we terug naar Tallinn en ontdekken we de benedenstad (Vanalinn). Het Stadhuisplein is zonder meer het levendigste deel van de stad, en de smalle, kronkelige steegjes geven de stad haar eigen speciale sfeer.

 • dag 3 Ontbijt inbegrepen Lunch inbegrepen Diner inbegrepen

  Onderweg naar Riga (OLD)

  We verlaten Tallinn en volgen de kustlijn richting Riga. Onderweg maken we een korte stop in Pärnu, een oude ‘Hanzestad’. Het is aangenaam vertoeven in dit aantrekkelijke kust- en kuurstadje met z’n witte zandstranden en zijn schaduwrijke lanen, zeker in de zomer. Verder naar Riga, ook wel de ‘parel van de Baltische Staten’ genoemd, voor een eerste kennismaking. We bezoeken het zogenaamde ‘Stille Centrum’,
  een wijk ten noorden van de oude stad. In deze wijk zorgt de art nouveau-architectuur voor een apart contrast met de overige traditionele houten woningen. We checken in voor 2 nachten in het 4*-hotel Radisson Blu Elizabete in Riga, een prachtig hotel met zeer goede service.

 • dag 4 Ontbijt inbegrepen Diner inbegrepen

  Riga, verrassend veelzijdig (OD)

  Riga is een juweel op zich, een geslaagde mengeling van pleinen en parkjes, gezellige winkelstraten, kerken en historische gebouwen. Hier vinden we een grote diversiteit aan bouwkundige stijlen: barok, gotiek en jugendstil. We bezoeken de Sint- Pieterskathedraal, de grootste kerk van de Baltische Staten, met een indrukwekkend orgel. Belangrijke bouwwerken zoals de huizen van ‘de 3 broers’, de talrijke pakhuizen en loodsen, en de grote gilden verdienen bijzondere aandacht. Mogelijkheid tot bezoek aan één van de talrijke musea of voldoende vrije tijd om te genieten van de bijzondere sfeer.

 • dag 5 Ontbijt inbegrepen Lunch inbegrepen Diner inbegrepen

  Paleis Rundāle & Kruisberg (OLD)

  Onderweg van Riga naar Palanga brengen we een bezoek aan het prachtige 18e-eeuwse Paleis Rundāle, een ontwerp van Rastrelli. In de omgeving van het Litouwse Šiauliai houden we halt aan de Kruisberg. De sfeer op de berg, met meer dan 200.000 verschillende kruisen in alle kleuren en maten, is onbeschrijflijk. Sacraal overdag, luguber bij valavond. Verder naar Klaipeda waar we de volgende 3 nachten verblijven in het 4*-hotel Radisson Blu Lietuva.

 • dag 6 Ontbijt inbegrepen Diner inbegrepen

  Mysterieus Vilnius (OD)

  Vandaag nemen we Vilnius onder de loep. Kronkelende straatjes in de oude binnenstad worden omlijst met pastelkleurige huizen in bouwstijlen van gotiek tot classicisme. We maken een stadswandeling door het
  historische stadsgedeelte, dat door UNESCO tot Werelderfgoed is uitgeroepen. En wat ons zeker niet zal ontgaan is, dat in Vilnius steeds meer westerse invloeden opduiken, interessant!

 • dag 7 Ontbijt inbegrepen Lunch inbegrepen Diner inbegrepen

  Kaunas & Trakai (OLD)

  Vandaag maken we een uitstap naar Kaunas, de tweede grootste maar economisch de belangrijkste stad van Litouwen. Kaunas is uitgegroeid tot een stad met allure. We maken hier een relaxte stadswandeling. Na
  de lunch rijden we naar Trakai, voor een geleid bezoek aan de waterburcht.

 • dag 8 Ontbijt inbegrepen

  Terugreis (O)

  Na een rustig ontbijt en vrije tijd in Vilnius vertrekken we naar de luchthaven voor de lijnvlucht naar Brussel.

Radisson Blu Elizabete

Omgeving

Het hotel is ideaal gelegen in het centrum van Riga.

Kamerbeschrijving

De kamers  zijn voorzien van een moderne inrichting. Alle kamers beschikken over een  flatscreen-tv met satellietzenders en een zithoek. Ze beschikken ook over een kluisje,  bureau en een waterkoker.

Logies
11A: éénpersoonskamer
22A: tweepersoonskamer

Faciliteiten
 • receptie
 • bar
 • restaurant
 • fitnessruimte
 • sauna
 • gratis WiFi
Maaltijden

In het restaurant worden verzorgde maaltijden geserveerd.

Radisson Blu Lietuva

Omgeving

Het elegante viersterrenhotel Radisson Blu Lietuva ligt aan de oevers van de rivier de Neris, in het centrum van Vilnius. 

Kamerbeschrijving

Alle kamers zijn voorzien van het gewenste comfort.

Logies
11A: éénpersoonskamer
22A: tweepersoonskamer

Hotel Nordic Forum

Omgeving

Het Nordic Hotel Forum van 4+ sterrencategorie ligt op slechts 150 meter van de oude stad van Tallinn en biedt ruime kamers met airconditioning en gratis WiFi.

Kamerbeschrijving

Alle kamers zijn voorzien van het gewenste comfort.

Logies
11A: éénpersoonskamer
22A: tweepersoonskamer