Baltische Staten

Baltische Staten 'Premium' NIEUW

 • Vliegreis
 • Busreis

Vanaf € 1795

Bereken uw prijs

Wij bieden u een prachtige rondreis aan naar de 3 fascinerende hoofdsteden van de Baltische Staten: in Tallinn (Estland) heeft de middeleeuwse binnenstad de tand des tijds goed doorstaan; Vilnius (Litouwen) zal u met zijn rijke architectuur en vooraanstaande positie als universiteitsstad zeker weten te bekoren; het drukkere Riga (Letland) is dan weer een zeehaven met wereldfaam. Het oude centrum is vrijwel geheel gerestaureerd en prijkt op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Een ontdekking van de Baltische hoofdsteden is een fris avontuur waarbij we zowel het rijke verleden als het bruisende heden zullen ontdekken.

Inbegrepen:

7 x diner, overnachting en ontbijtbuffet 

5 x lunch 

reis en alle excursies met PremiumTours TopView

alle inkomgelden volgens programma

PremiumTours audioguide 

luchthaventransfer heen en terug

lijnvlucht heen Brussel-Tallinn met Air Baltic en
lijnvlucht terug Vilnius-Brussel met Brussels Airlines

deskundige begeleiding

BTW, wegen-, verblijf- en luchthaventaksen cfr. 19/11/2023

Niet inbegrepen:
 • tafeldranken
 • persoonlijke uitgaven
 • reis- en annuleringsverzekering
Toeslagen
11A éénpersoonskamer: + € 306
Verzekeringstarief:

globale reisverzekering : € 9/dag/persoon
enkel annuleringsverzekering : € 6,50/dag/persoon

Reisformaliteiten:

Geldige identiteitskaart volstaat.

Opstapplaatsen:
 • Vertrekhal luchthaven Zaventem
 • Mol, carpark Postelsesteenweg 27
 • Hasselt, carpark Walenstraat 30
 • Antwerpen, Crowne Plaza Hotel
 • Sint-Niklaas, Hotel Serwir

  (vertrektijden worden later meegedeeld)
  Programma onder voorbehoud van wijziging
Opmerking:

plaatselijke tijd : Belgische tijd + 1 uur.

Bij reservatie officiële naam doorgeven!
Het programma van 1e en 8e dag kan wijzigen afhankelijk van het vluchtschema.

Reisprogramma:

Ontbijt Lunch Diner

 • dag 1 Diner inbegrepen

  Tallinn, nieuw verdringt oud

  Vertrek met de lijnvlucht vanuit Brussel naar Tallinn in Estland. Aan de luchthaven stappen we in onze PremiumTours TopView en vertrekken naar het centrum van Tallinn voor een eerste kennismaking. De Estse hoofdstad bezit een bijna ongeschonden middeleeuwse binnenstad, die omringd wordt door een eeuwenoude stadsmuur met vele torens... In de bovenstad (de Toompea/Domberg) staan symbolen van de macht tegenover elkaar. Enerzijds zetelt het parlement in het Toompeakasteel, anderzijds is de Russisch-orthodoxe Alexander Nevski-kathedraal een teken van de Russische overheersing in de tsarentijd. We overnachten in het uitstekende 4*-hotel Nordic Forum, gelegen in het hart van Tallinn, waar we 2 nachten zullen verblijven.

 • dag 2 Ontbijt inbegrepen Lunch inbegrepen Diner inbegrepen

  Lahemaa National Park

  We beginnen de dag met een bezoek aan het Lahemaa National Park, gelegen ten oosten van Tallinn en ook wel ‘het land der baaien’ genoemd. Dit ca. 650 km2 grote kustgebied vormt Estlands grootste nationale park en is buitengewoon prachtig. We verkennen samen het park en brengen een bezoek aan de Villa Palmse. In de namiddag keren we terug naar Tallinn en ontdekken we de benedenstad (Vanalinn). Het Stadhuisplein is zonder meer het levendigste deel van de stad, en de smalle, kronkelige steegjes geven de stad haar eigen speciale sfeer.

 • dag 3 Ontbijt inbegrepen Lunch inbegrepen Diner inbegrepen

  Parel van de Baltische Staten

  We verlaten Tallinn en volgen de kustlijn richting Riga. Onderweg maken we een korte stop in Pärnu, een oude ‘Hanzestad’. Het is aangenaam vertoeven in dit aantrekkelijke kust- en kuurstadje met z’n witte zandstranden en zijn schaduwrijke lanen, zeker in de zomer. Verder naar Riga, ook wel de ‘parel van de Baltische Staten’ genoemd, voor een eerste kennismaking. Riga is de bruisende hoofdstad van Letland, gelegen aan de oevers van de Daugava-rivier. We checken in voor 3 nachten in het 4*-hotel Radisson Blu Elizabete in Riga, een prachtig hotel met zeer goede service..

 • dag 4 Ontbijt inbegrepen Lunch inbegrepen Diner inbegrepen

  Riga, Art nouveau

  Riga heeft één van de grootste collecties Art nouveau-gebouwen ter wereld. We bezoeken het zogenaamde ‘Stille Centrum’, een wijk ten noorden van de oude stad. In deze wijk zorgt de art nouveau-architectuur voor een apart contrast met de overige traditionele houten woningen. Riga staat bekend om zijn prachtige historische oude binnenstad, die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Het gebied heeft smalle geplaveide straatjes, kleurrijke huizen en een indrukwekkende, middeleeuwse architectuur.

 • dag 5 Ontbijt inbegrepen Diner inbegrepen

  Riga, verrassend veelzijdig

  Riga is een juweel op zich, een geslaagde mengeling van pleinen en parkjes, gezellige winkelstraten, kerken en historische gebouwen. Hier vinden we een grote diversiteit aan bouwkundige stijlen: barok, gotiek en jugendstil. We bezoeken de Sint-Pieterskathedraal, de grootste kerk van de Baltische Staten. Tevens bezoeken we de Dom van Riga, of Rīgas Doms in het Lets. Dit is een indrukwekkende lutherse kathedraal waarvan de bouw startte in de 13e eeuw. Het is één van de opvallende bezienswaardigheden in de stad. Indien de tijd het toelaat genieten we aldaar ook van het ‘Concerto Piccolo’ want Riga heeft een bloeiende cultuur! Belangrijke bouwwerken zoals de huizen van ‘de 3 broers’, de talrijke pakhuizen en loodsen, en de grote gilden verdienen bijzondere aandacht. In de namiddag voorzien we voldoende vrije tijd om te genieten van de bijzondere sfeer of de mogelijkheid tot bezoek aan één van de talrijke musea. 

 • dag 6 Ontbijt inbegrepen Lunch inbegrepen Diner inbegrepen

  Paleis Rundāle & Kruisberg

  Onderweg van Riga naar Klaipeda brengen we een bezoek aan het prachtige, 18e-eeuwse Paleis Rundāle, een ontwerp van Rastrelli. In de omgeving van het Litouwse Šiauliai houden we halt aan de Kruisberg. De sfeer op de berg, met meer dan 200.000 verschillende kruisen in alle kleuren en maten, is onbeschrijflijk. Sacraal overdag, luguber bij valavond. Verder naar Vilnius waar we de volgende 2 nachten verblijven in het 4*-hotel Radisson Blu Lietuva.

 • dag 7 Ontbijt inbegrepen Lunch inbegrepen Diner inbegrepen

  Mysterieus Vilnius

  Vandaag nemen we Vilnius onder de loep. Vilnius heeft een prachtige oude stad, die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Deze stad is bekend om zijn geplaveide straten, kronkelende straatjes, historische kerken en kleurrijke gebouwen in bouwstijlen van gotiek tot classicisme. We maken een stadswandeling door het historische stadsgedeelte. We bezoeken de universiteit van Vilnius, één van de oudste universiteiten in Oost-Europa, opgericht in 1579. Uiteraard bezichtigen we de indrukwekkende kathedraal van Vilnius met een rijke geschiedenis en het aantrekkelijk plein ervoor. En wat ons zeker niet zal ontgaan is, dat in Vilnius steeds meer westerse invloeden opduiken, interessant!

 • dag 8 Ontbijt inbegrepen

  Terugreis

  Na een rustig ontbijt en vrije tijd in Vilnius vertrekken we naar de luchthaven voor de lijnvlucht naar Brussel. 

Hotel Nordic Forum

Omgeving

Het Nordic Hotel Forum van 4+ sterrencategorie ligt op slechts 150 meter van de oude stad van Tallinn en biedt ruime kamers met airconditioning en gratis WiFi.

Kamerbeschrijving

Alle kamers zijn voorzien van het gewenste comfort.

Logies
11A: éénpersoonskamer
22A: tweepersoonskamer

Radisson Blu Elizabete

Omgeving

Het hotel is ideaal gelegen in het centrum van Riga.

Kamerbeschrijving

De kamers  zijn voorzien van een moderne inrichting. Alle kamers beschikken over een  flatscreen-tv met satellietzenders en een zithoek. Ze beschikken ook over een kluisje,  bureau en een waterkoker.

Logies
11A: éénpersoonskamer
22A: tweepersoonskamer
Faciliteiten
 • receptie
 • bar
 • restaurant
 • fitnessruimte
 • sauna
 • gratis WiFi
Maaltijden

In het restaurant worden verzorgde maaltijden geserveerd.

Radisson Blu Lietuva

Omgeving

Het elegante viersterrenhotel Radisson Blu Lietuva ligt aan de oevers van de rivier de Neris, in het centrum van Vilnius. 

Kamerbeschrijving

Alle kamers zijn voorzien van het gewenste comfort.

Logies
11A: éénpersoonskamer
22A: tweepersoonskamer