Verenigd Koninkrijk

Somerset & Wiltshire Premium

 • 25/08/2024
 • Busreis

Vanaf € 1695

Bereken uw prijs

De golvende, groene moerassen van Somerset omhullen het landelijke Engeland op zijn best. Het landschap is altijd gevarieerd, met nette cricketvelden en goed onderhouden landelijke pubs die contrasteren met wilde, dramatische landschappen. Het platteland is doordrenkt van folklore en geschiedenis die teruggaat tot de prehistorie. Binnen handbereik vanuit de prachtige kathedraalstad Wells ligt de oude stad Glastonbury, een plek vol christelijke kennis, Arthur-legende en New Age-mystiek. In Wiltshire combineert Avebury de typisch Engelse dorpssfeer met de mystieke uitstraling van een oude religieuze site. Romeinse geschiedenis treffen we in één van Engelands mooiste steden, Bath, en religieus erfgoed vinden we terug in de kathedralen van Winchester en Wells, de abdijruïnes van Glastonbury en Lacock Abbey, ongetwijfeld één van de meest pittoreske dorpjes en landschappen in het oude graafschap Wessex.

Inbegrepen:

6 x diner, overnachting en ontbijtbuffet

1 x broodjes op de heenreis

3 x  lunch

1 x full afternoon tea 

ferry heen en terug

reis en alle excursies met PremiumTours Topview

alle inkomgelden volgens programma

PremiumTours audioguide 

deskundige begeleiding

BTW, wegen-, verblijf- en taksen cfr. 07/11/2023

Niet inbegrepen:
 • tafeldranken
 • persoonlijke uitgaven
 • reis- en annuleringsverzekering
Toeslagen
11A ( single kamer): + € 220
Verzekeringstarief:

globale reisverzekering : € 9/dag/persoon
enkel annuleringsverzekering : € 6,50/dag/persoon

Reisformaliteiten:

Geldig internationaal paspoort noodzakelijk.

Opstapplaatsen:
 • Mol, carpark Postelsesteenweg 27

 • Hasselt, carpark Walenstraat 30

 • Antwerpen, Crowne Plaza Hotel

 • Sint-Niklaas, Hotel Serwir

 • Loppem, E40 Carpooling  (vertrektijden worden later meegedeeld)
  Programma onder voorbehoud van wijziging

Opmerking:

Plaatselijke tijd: Belgische tijd – 1 uur.
Adapter voor het elektriciteitsnet in Engeland is gewenst.

Valuta:

Onderweg en ter plaatse Britse pond.
1 GBP = ca. € 1,21.

Reisprogramma:

Ontbijt Lunch Diner

 • dag 1 Diner inbegrepen

  Mysterieus Avebury

  Met de PremiumTours Topview naar Calais en met de ferry naar Dover. Avebury is de naam van een klein dorp dat als enige nederzetting ter wereld in een prehistorische steencirkel ingebed ligt, de grootste van Engeland. De megalieten waaruit de steencirkel is opgebouwd, zijn de grootste die in Groot- Brittannië te vinden zijn, en het immense bouwwerk is dan ook uniek in Europa. Het vervoeren en het plaatsen van de stenen is simpelweg één van de grootste prestaties van de prehistorische bouwkunst. Verder naar ons hotel voor de volgende 6 nachten, het 4* The Swan Hotel in Wells.

 • dag 2 Ontbijt inbegrepen Diner inbegrepen

  Bath & Lacock Abbey

  Het moderne Bath straalt nog de 18de-eeuwse mondaine glorie uit van Engelands eerste  kuuroord, door de Romeinse overheerser als Aquae Sulis opgebouwd en door  ‘ceremoniemeester’ Richard Nash omgevormd tot de populairste stad van het land. De blikvangers van Bath, de Romeinse baden, de ‘pump room’ en Bath Abbey, vormen het toneel van Jane Austens beroemde romans. Lacock Abbey werd oorspronkelijk gesticht in 1232 en functioneerde meer dan 300 jaar lang als een klooster. De mooie middeleeuwse kloostergangen, sacristie, kapittelzaal en kloosterkamers van de abdij zijn grotendeels intact gebleven. Lacock Abbey is ook de thuisbasis van een fascinerende tentoonstelling van de ontdekker van de fotografie. Tijdens een wandeling door het mooi bewaarde, historische centrum wanen we ons even op de set van verschillende film- en tv-producties

 • dag 3 Ontbijt inbegrepen Lunch inbegrepen Diner inbegrepen

  Cheddar Gorge & de charmes van Wells

  De Mendip Hills waren sinds de Romeinse tijd een belangrijk mijnbouwgebied, tot in de 19de eeuw gesloten werd. De jadegroene rivier Axe groef er grotten uit; de Kelten gebruikten ze sinds 250 v.C. als hun woonplaatsen. Het landschap is rijk aan kloven; de Cheddar Gorge slingert zich spectaculair in een 3 km lange kloof van ca 120 m hoogte door de ruige kalkstenen rotsen. Vanuit ons hotel genieten we van een mooi zicht op de prachtige kathedraal, ook wel beschreven als ‘de meest poëtische van de Engelse kathedralen’. Reden te meer voor een bezoek. Grenzend eraan bevindt zich de Vicars' Close, een middeleeuwse straat uit de 14de eeuw met huizen die onderdak boden en nog steeds bieden aan de vicarissen. Een verborgen juweel in de stad is het middeleeuwse, Bisschoppelijke Paleis, al meer dan 800 jaar de thuisbasis van de bisschoppen van Bath en Wells. We maken een wandeling langs de adembenemende gracht rondom het paleis en de prachtig aangelegde tuinen waarin zich de bronnen bevinden waaraan de stad haar naam dankt.

 • dag 4 Ontbijt inbegrepen Lunch inbegrepen Diner inbegrepen

  Montacute & Barrington Court

  Montacute werd gebouwd in de laatste jaren van de 16de eeuw door Sir Edward Phelips, voorzitter van het Lagerhuis. Zijn nazaten bleven tot 1931 eigenaar van Montacute. Gebouwd in Engelse renaissancestijl is dit monumentale pand één van de weinige huizen die sinds de Elizabethaanse tijd vrijwel onveranderd zijn gebleven. Het verbluffende oostfront met zijn grote glasvensters geeft de indruk dat de hele gevel van glas is. We sluiten de dag af met een verwijlen in de tuinen van Barrington Court, een Tudor-herenhuis uit de 16de eeuw dat aanvankelijk omgeven was door een hertenpark, maar thans unieke tuinkamers bevat van de hand van J.E. Forbes met door Gertrude Jekyll uitgekozen planten. Een juweeltje van de “Arts and Craft”-beweging, die ze samen met E. Lutyens bezielde.

 • dag 5 Ontbijt inbegrepen Lunch inbegrepen Diner inbegrepen

  De tuinen van Stourhead & Glastonbury

  De must-see van Stourhead moet de wereldberoemde 18de-eeuwse landschapstuin zijn, een magisch fantasielandschap genesteld in zijn eigen vallei met rijke, dichte bossen en excentrieke follies (de typisch Britse gebouwen die eerder decoratief dan nuttig zijn). Een prachtig meer glinstert met weerspiegelingen van klassieke tempels, mystieke grotten en zeldzame en exotische bomen. De geheimen van de geschiedenis van de Hoare-familie worden onthuld in het palladiaanse Stourhead House. In Glastonbury combineren geschiedenis, mythe en legende op zo'n manier dat de stad behoorlijk krachtige ‘vibes’ heeft, wat u als bezoeker zeker zal voelen. Want niet alleen is Glastonbury de bakermat van het christendom in Engeland, het staat ook bekend als de begraafplaats van koning Arthur. De legende gaat dat koning Arthur en zijn vrouw Guinevere begraven zijn op het terrein van de abdij van Glastonbury, ten zuiden van de Lady Chapel, tussen twee pilaren. De stad is rijk aan historische gebouwen, waaronder de spectaculaire en majestueuze ruïnes van de abdij en de Glastonbury Tor, die de skyline domineert.

 • dag 6 Ontbijt inbegrepen Lunch inbegrepen Diner inbegrepen

  Natuurlijke schoonheid in Hestercombe Gardens

  Hestercombe Gardens biedt een unieke combinatie van 3 eeuwen tuinontwerp: de Georgische landschapstuin van Coplestone Warre Bampfylde, het Victoriaanse terras en struikgewas, en het prachtige Edwardiaanse ontwerp van Sir Edwin Lutyens en Gertrude Jekyll. Al deze tuinen hebben veelgeprezen restauratiewerken ondergaan en bieden vandaag belangrijke voorbeelden van tuinen in contrasterende stijlen die blijven groeien en zich ontwikkelen.

 • dag 7 Ontbijt inbegrepen

  Winchester & huiswaarts

  Na een rustig ontbijt is het tijd om Somerset te verlaten. We ronden onze  mythisch-historische verkenningstocht van het oude Wessex af in de King Arthur stad, Winchester, met zijn vroege gotische kathedraal en de legendarische Ridders van de Ronde Tafel. Verder richting Dover voor de ferry naar Calais.

The Swan Hotel 4*

Kamerbeschrijving

De kamers van The Swan zijn traditioneel en stijlvol en bieden al het wenselijke comfort dat u nodig heeft voor een ontspannen verblijf in Wells.


Logies
11A: eenpersoonskamer (beperkt)
22A: tweepersoonskamer