Duitsland

Van Rijn tot Donau - MS Viva Two 5*

 • Cruise

vanaf € 2065

Bereken uw prijs

Deze verrassende cruise start in Düsseldorf en eindigt in Passau. Een zeer mooie route van Düsseldorf naar Passau, met stops in verschillende historisch belangrijke steden in Duitsland. Op een zeer ontspannen manier aan boord van ons varend luxe-hotel, de MS Viva Two 5*, varen we langs de weelderige landschappen.

Inbegrepen:

reis heen / terug en excursies ter plaatse met luxe autocar

alle excursies met onze eigen Nederlandstalige Carolus deskundige reisbegeleiding 

10-daagse cruise met MS Viva Two 5* in het gekozen kajuittype
• verblijf basis volpension vanaf diner 1e dag t/m ontbijt 10e dag
• all-inclusive drankenpakket van 10.00 uur tot middernacht
• welkomstcocktail
• muziekprogramma aan boord
• vrij gebruik van alle faciliteiten aan boord
• bagageservice van de kaai naar de kajuit en omgekeerd
• gebruikelijke fooien voor het boordpersoneel

audioguide systeem

alle inkomgelden: Alzheimer haus, Thurn und Taxis, Residentie van Würzburg, …

BTW, wegen-, verblijf- en haventaksen cfr. 10/11/2023

Niet inbegrepen:

• persoonlijke uitgaven
• reis- en annuleringsverzekering

Toeslagen
11A: 1-persoons Emerald dek + € 355
22B: 2-persoons Ruby dek + € 255/per persoon
11B: 1-persoons Ruby dek + € 775
22D: 2-persoons Diamond dek + € 450
Verzekeringstarief:

Globale reisverzekering: € 9/dag/persoon
Enkel annuleringsverzekering: € 6,50/dag/persoon

Reisformaliteiten:

Geldige identiteitskaart volstaat.

Opstapplaatsen:
 • Hasselt, carpark Walenstraat 30
 • Mol, carpark Postelsesteenweg 27
 • Antwerpen, Crowne Plaza Hotel
 • Sint-Niklaas, Hotel Serwir
 • Gentbrugge, P+R E17, afrit 10 Land van Rodelaan
 • Oostende, Mercatorlaan 21  (vertrektijden worden later meegedeeld)
Opmerking:

Programma onder voorbehoud van wijziging (als gevolg van weersomstandigheden en/of beslissing van de kapitein kan de vaarroute afwijken)

Reisprogramma:

Ontbijt Lunch Diner

 • dag 1 Diner inbegrepen

  Heenreis naar Düsseldorf

  Vanuit onze opstapplaatsen rijden we naar Düsseldorf. Omstreeks 15.00 uur gaan we aan boord van ons schip MS Viva Two 5*. We betrekken onze kajuiten, maken kennis met de faciliteiten die dit mooie schip aanbiedt en genieten van het eerste diner en onze eerste overnachting aan boord.

 • dag 2 Ontbijt inbegrepen Lunch inbegrepen Diner inbegrepen

  Koblenz & UNESCO Werelderfgoed langs de Rijn

  Tijdens het ontbijt meren we aan in Koblenz, de stad waar de Moezel en de Rijn samenvloeien. Op een spitse landtong springt meteen een enorm monument in het oog: het ‘Deutsches Eck’. Voor de lunch gaan we terug aan boord en genieten we van de prachtige landschappen onderweg. Tussen Spay en Boppard varen we door de grootste van alle Rijnlussen, de Boppard Hamm. Langs de middenloop van de Rijn, geklasseerd tot UNESCO Werelderfgoed, zijn de vele rotsen, ruïnes, steile wijnhellingen, woeste burchten en pittoreske stadjes een streling voor het oog. Aan elke burcht langs de rivier is wel een sage of legende verbonden. Tijdens het diner meren we aan in Rüdesheim.

 • dag 3 Ontbijt inbegrepen Lunch inbegrepen Diner inbegrepen

  Frankfurt, stad vol contrasten en verrassingen

  Frankfurt is een stad van superlatieven. Tijdens een geleide stadswandeling vallen we van de ene verbazing in de andere. We wandelen langs de Frankfurter Dom naar de Frankfurter Römer (stadhuis), met de beroemde Kaiserzaal, die we indien mogelijk bezoeken. Deze zaal is rijkelijk gedecoreerd als ode aan het glorierijke Heilige Roomse Rijk. De Altstadt is na de Tweede Wereldoorlog helemaal heropgebouwd volgens de originele plannen.

 • dag 4 Ontbijt inbegrepen Lunch inbegrepen Diner inbegrepen

  Miltenberg & Wertheim

  Miltenberg am Main schittert als een middeleeuwse oude stad vol romantische steegjes en verborgen hoekjes. De vele vakwerkhuizen getuigen van de historische rijkdom van Miltenberg als handelscentrum aan de bevaarbare rivier de Main. Het historische marktplein is één van de meest gefotografeerde uitzichten in Duitsland. Tijdens de lunch zetten we koest richting Wertheim, waar we in de late namiddag aankomen. We gaan te voet op verkenning, genieten van de prachtige, kleurrijke vakwerkhuizen en brengen een bezoek aan de munsterkerk met haar praalgraven.

 • dag 5 Ontbijt inbegrepen Lunch inbegrepen Diner inbegrepen

  Würzburg, oude residentie- en jonge universiteitsstad

  Würzburg biedt een zeer mooie combinatie van geschiedenis en cultuur. We bezoeken de Residentie van Würzburg, een pareltje onder de barokke paleizen van Duitsland, gebouwd in de 18e eeuw. Architect van dienst was de in die tijd beroemde Balthasar Neumann, en de prachtige fresco’s zijn van de hand van Giovanni Battista Tiepolo. Op het adembenemende plafond in het trappenhuis zullen we o.a. zijn meesterwerk ‘Apollo en de Vier Continenten’ bewonderen. De oude binnenstad nodigt zeker nog uit voor een wandeling. 

 • dag 6 Ontbijt inbegrepen Lunch inbegrepen Diner inbegrepen

  Marktbreit & Volkach

  Marktbreit is een pittoresk stadje met een rijke geschiedenis. De stad werd gesticht in de 12e eeuw en was tot de 18e eeuw een belangrijke handelsstad. De oude binnenstad van Marktbreit is goed bewaard gebleven en staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO.
  We maken een begeleide wandeling door het historische centrum en brengen een bezoek aan het Alzheimer Haus. Dit museum is gewijd aan het leven en werk van Alois Alzheimer. Tijdens het avondeten komen we aan in Volkach, een klein charmant stadje aan de Main. Het is bekend om zijn middeleeuwse stadscentrum, met geplaveide straten, vakwerkhuizen en oude kerken. Het stadje is ook een belangrijk wijnbouwgebied.

 • dag 7 Ontbijt inbegrepen Lunch inbegrepen Diner inbegrepen

  Bamberg

  Bisschopsstad Bamberg is harmonisch verweven met het mooie heuvellandschap aan de boorden van de Regnitz. Deze romantische stad bezit de grootste, nog intacte, middeleeuwse stadskern van Duitsland. Het oude centrum is een verbazingwekkende UNESCO-werelderfgoedlocatie met als meest iconische attractie het Altes Rathaus. Deze zetel van bisschoppelijke macht wordt nog steeds het ‘Rome van Franken’ genoemd. Die indruk krijgen we zeker op de Domplatz, waar de kathedraal en haar vier ontzagwekkende torens geflankeerd worden door de plechtige middeleeuwse en barokke paleizen voor de machtige prins-bisschoppen van Bamberg. Meer dan 1500 geklasseerde monumenten maken van deze unieke stad letterlijk één groot kunstwerk.

 • dag 8 Ontbijt inbegrepen Lunch inbegrepen Diner inbegrepen

  Nürnberg

  Vandaag staat één der historisch belangrijkste steden van Duitsland op het programma: Nürnberg, de voormalige vrije rijksstad waar de keizers hun ‘Rijksdagen’ hielden. Nürnberg was het juwelenkastje van Duitsland, een stad van schoonheid en kunst, en daarom destijds ook door Hitler uitgekozen als propagandastad. Elk jaar gingen hier de grote partijdagen door, waarvoor Albert Speer de Reichsparteitagsgelände (Rijkskanselarij) bouwde, een groot complex met brede paradelanen en reusachtige tribunes. Nürnberg is helemaal herrezen uit de trauma’s van de Tweede Wereldoorlog. Aan de voet van zijn middeleeuwse burcht en binnen zijn oude stadsmuren is het nu een attractieve stad met waardevolle gebouwen en talrijke musea. We maken een boeiende stadswandeling.

 • dag 9 Ontbijt inbegrepen Lunch inbegrepen Diner inbegrepen

  Regensburg, een openbaring

  Onze stadsverkenning begint aan de oevers van de Donau. Vanop de Steinerne Brücke, Duitslands oudste stenen brug (12e eeuw), bewonderen we deze 2000 jaar oude stad. Heel terecht behoort de Regensburger Altstadt tot het UNESCO Werelderfgoed. De indrukwekkende torenspitsen van de Dom, met haar prachtige glasramen, en de vele patriciërshuizen met woontorens getuigen van de vroegere rijkdom. Een wandeling door de middeleeuwse stadskern brengt ons o.m. langs de Romeinse Porta Praetoria, de driehoekige en gezellige Haidplatz, en het paleis Thurn und Taxis, dat we bezoeken. We laten ons charmeren door de pracht en praal van deze vorstelijke vertrekken en snuiven de sfeer op van de 19e-eeuwse high society. Tijdens het diner zetten we koers richting Passau.

 • dag 10 Ontbijt inbegrepen Diner inbegrepen

  Terugreis vanuit Passau

  In de ochtend komt het schip aan in Passau. We nemen afscheid van het schip en de bemanning en vangen de terugreis naar België aan. 

MS Viva Two 5*

Kamerbeschrijving

de kajuiten bieden alles wat u maar kunt wensen in een drijvend 5* hotel: flatscreen tv, radio, minibar, kluis, föhn, airconditioning,
douche/toilet. Op het Emerald dek (onderste dek) vindt u buitenkajuiten. Het Ruby dek (middelste dek) heeft buitenkajuiten
(15m2) met 2 aparte bedden die op verzoek kunnen worden gescheiden. Op het Diamond dek (bovenste dek) kunt u heerlijk
ontspannen in buitenkajuiten (15m2) en suites (24m2). De kajuiten op het Ruby dek en Diamond dek beschikken over openschuivende ramen welke van de vloer tot het plafond reiken (= Franse balkons). Hierdoor heeft u een onbeperkt zicht op de rivier, de
mooie landschappen, en geniet u van 1.000 wisselende uitzichten. De kajuiten op het Emerald dek hebben kleinere ramen welke om
veiligheidsreden niet te openen zijn.

Faciliteiten
 • passagiersdekken
 • groot zonnedek met puttinggreen, meubilair en schaduwrijke zone aan de bar
 • panorama-lounge met bar
 • 2 restaurants en bistro
 • receptie
 • boetiek aan boord
 • lift
 • bar
 • fitness
 • nagelstudio en kapsalon
Maaltijden

ontbijtbuffet, lunch en diner met fijne lokale ingrediënten en regionale specialiteiten en premium drankjes en snacks.