Spanje

Santiago de Compostela

 • Actief genieten
 • Nieuw
 • Rondreis

Sub Title: Begeleide wandelreis - Vliegtuig heen-terug

Bereken uw prijs

Beschrijving:

Er zijn zo van die tochten die elke wandelaar ooit eens gedaan moet hebben, en de Sint Jacobsroute naar Santiago de Compostela is er daar één van. De Sint Jacobsweg is eigenlijk de verzamelnaam van meerdere pelgrimsroutes die alle leiden naar het graf van de apostel Jakobus in Santiago de Compostela in Galicië, Noordwest-Spanje. Tijdens deze reis wandelt u de laatste honderd kilometer van de eeuwenoude route Camino Portugues, van Tui naar Compostela. Een combinatie van kleine landweggetjes, stenen voetpaden en goed onderhouden onverharde wegen maakt deze tocht vlot toegankelijk. Bovendien viert men dit jaar in Compostela het 120e Heilige Jaar, en zal in de kathedraal uitzonderlijk de Puerta Santa of Heilige Deur geopend zijn. Trek uw wandelschoenen aan en reis met ons mee voor deze unieke mix van spiritualiteit, cultuur en avontuur!

‘WANDELEN IS HET BESTE MEDICIJN’- Hippocrates

Tijdens deze reis wandelt u op eigen tempo. U kiest zelf hoeveel tijd u neemt om te pauzeren en te genieten van de uitzichten en de omgeving. De route is goed gemarkeerd met gele pijlen
en de typische schelpen. Daarbovenop voorzien we nog een wandelkaart, en onze reisleider biedt ook de nodige assistentie ter plaatse.

Het lopen van de Camino is een fysieke uitdaging en vergt een goede basisconditie. Echt steile beklimmingen of veraderlijke afdalingen kom je op dit stuk niet tegen, ook al slingert de route
wel op en neer door heuvelachtige gebieden. De juiste kleding en wandelschoenen zijn een must!

U S P:

Viering van het 120e Heilige Jaar...

Inbegrepen:

 • 7 x diner, overnachting en ontbijtbuffet
 • luchthaventransfer Porto – Tui en Santiago de Compostela Porto
 • bagageservice
 • pelgrimspaspoort of ‘Credencial del Peregrino
 • wandelkaart
 • rechtstreekse lijnvlucht heen Brussel-Porto en terug met Brussels Airlines
 • BTW, wegen-, verblijf- en luchthaventaksen cfr. 25/05/2021
 • deskundige begeleiding.

Niet inbegrepen:

 • tafeldranken;
 • reis- en annuleringsverzekering 
 • persoonlijke uitgaven 
 • luchthaventransfer (€ 40 vanuit onze opstapplaatsen).

Praktische info:

TOESLAG:
11A: + € 230

REISFORMALITEITEN:
geldige identiteitskaart volstaat.
Bij reservatie officiële naam doorgeven!
Het programma van de 1e en 8e dag kan wijzigen afhankelijk van het vluchtschema.

PLAATSELIJKE TIJD: Portugal: Belgische tijd -1 uur.

VERZEKERINGSTARIEF:
globale reisverzekering: € 6/dag/pers.
enkel annuleringsverzekering: € 5/dag/pers.

OPSTAPPLAATSEN:
Vertrekhal luchthaven Zaventem
Mol, carpark Postelsesteenweg 27 (+ € 40)
Hasselt, carpark Walenstraat 30 (+ € 40)
Geel, carpooling Geel-West (+ € 40)
Antwerpen, Crowne Plaza Hotel (+ € 40)
Sint-Niklaas, Hotel Serwir (+ € 40)

(vertrektijden worden later meegedeeld).

Programma onder voorbehoud van wijziging

 

Diverse hotels Santiago

Beschrijving:

4* Parador de Tui

3*-hotel Alfonso I

2* San Luis Hotel

4* Parador de Pontevedra

4*-hotel Pousada Real 

3*-hotel Scala

4* San Francisco Hotel Monumento

Kamerbeschrijving:

11A: standaard éénpersoonskamer
22A: standaard tweepersoonskamer (max 2 volw.)

Reisprogramma

 • dag 1

  (D) Brussel – Porto – Braga - Tui

  Beschrijving:

  Een rechtstreekse vlucht vanuit Brussel naar Porto, waar we instappen in de autocar en rijden richting Braga, ook bekend als het ‘Rome van Portugal’. Braga is tot op vandaag nog steeds één van de belangrijkste religieuze centra van het land. We maken een interessante wandeling door het historische centrum met de vele kerken en indrukwekkende gebouwen, en brengen een bezoek aan de 12e-eeuwse kathedraal, hét symbool van de stad en de oudste kathedraal van Portugal. Verder naar de Spaanse grens, waar we overnachten in de prachtige 4* Parador de Tui, gelegen aan de oevers van de Minho rivier.

 • dag 2

  (OD) Tui – Guillarei (ca. 6 km)(*)

  Beschrijving:

  Na een goede nachtrust starten we onze eerste etappe. We beginnen rustig, zodat u nog even kan genieten van het middeleeuwse vestingstadje Tui – zeker de moeite waard! Al wandelend door de pittoreske straatjes van de stad richting de Praza de San Fernando, zal het silhouet van de 12e-eeuwse kathedraal u ongetwijfeld opvallen. De overwegend romaanse architectuur met toevoegingen van decoratieve gotische
  elementen, is verbluffend. Vanaf Tui volgen we de Louro-vallei tot de Ponte das Febres, hier slaan we rechtsaf richting ons hotel voor deze nacht, 3*-hotel Alfonso I.

  (*) U kan deze dag ook wandelen tot O Porriño (ca. 16 km), waar u zal opgehaald worden en naar het hotel gebracht. De volgende dag zet u uw route verder vanuit O Porriño tot Arcade (ca. 24 km).

 • dag 3

  3e dag (OD) Guillarei – O Porriño – Arcade (ca. 34 km)

  Beschrijving:

  Vandaag hebben we de langste etappe van de week voor de boeg. De route volgt een schaduwrijk bospad door de Lourovallei richting O Porriño. Het centrum biedt alvast mogelijkheden om even te pauzeren. Nadien volgt een klim naar de kapel van Santiaguiño de Antas. Die inspanning wordt beloond met prachtige uitzichten op de Atlantische Oceaan. Omgeven door pijnbomen begint de Camino aan zijn afdaling richting Arcade en krijgen we een panoramisch zicht over de stad Redondela. Alvorens we ons hotel bereiken, steken we nog de Verdugo rivier over via de romaanse Sampaio-brug. Het 2* San Luis Hotel bevindt zich aan de kust en vanop het dakterras kan u genieten van een prachtig uitzicht op de baai van Vigo.

 • dag 4

  4e dag (OD) Arcade – Pontevedra (ca. 12 km)

  Beschrijving:

  Na een welverdiende nachtrust staat vandaag een aangename en kortere etappe geprogrammeerd. Over een geplaveide weg vervolgen we onze route richting Pontevedra. Na een lichte klim bereiken we de Cruceiro Cacheiro. Tip: vergeet hier zeker niet geregeld achterom te kijken voor de prachtige uitzichten op de baai van Vigo! Pontevedra heeft een sterk maritiem erfgoed en is gevuld met charmante pleinen en historische, religieuze architectuur - een interessante plek om te overnachten. De oude binnenstad heeft een geweldige sfeer, en het is zeker de moeite om door de pittoreske pleinen en smalle straatjes te wandelen. Ook aan te bevelen is een bezoek aan het Santuario da Peregrina, een symbool van de stad en een monument gewijd aan pelgrims. Ons hotel deze nacht is de 4* Parador de Pontevedra.

 • dag 5

  5e dag (OD) Pontevedra – Caldas de Reis (ca. 22 km)

  Beschrijving:

  Via de brug over de rivier Lerez verlaat de Camino Pontevedra, en loopt het pad een tijdje parallel aan de spoorweg. De route leidt langs akkers en wijngaarden, zeer typisch voor het mooie Galicische platteland. Verder slingert het pad door een prachtige vallei richting Caldas de Reis. Deze stad wordt doorkruist door de Umia rivier en staat bekend om haar vele thermale bronnen. Overnachten doen we in 4*-hotel Pousada Real.

 • dag 6

  6e dag (OD) Caldas de Reis – Padrón (ca. 19 km)

  Beschrijving:

  Vandaag staat opnieuw een prachtige wandeling op het programma. Na het verlaten van Caldas de Reis wandelen we door de vallei van de Bermaña rivier, omgeven door eeuwenoude bossen. Vervolgens maken we een lichte klim naar Cortiñas, alvorens we afdalen in de Valga-vallei. Door dichte dennenbossen wandelen we verder naar de top van O Pino en ja, daar krijgen we al een eerste zicht op Padrón! Na de Romeinse brug van Pontecesures gaat de Camino Coruña binnen tot Padrón, een plaats met een zeer sterke Jacobijnse traditie. Het is hier, aan de Río Sar, waar de boot met de resten van apostel Jakobus uit Palestina strandde.
  Ons hotel voor deze avond is het 3*-hotel Scala.

 • dag 7

  (OD) Padrón - Santiago de Compostela (ca. 25 km)

  Beschrijving:

  Na een stevig ontbijt beginnen we aan onze laatste etappe. We wandelen, zoals de legende het vertelt, in de voetsporen van Jakobus’ leerlingen die zijn resten naar Santiago hebben gedragen, om ze daar te begraven op een heuvel - waar nu de kathedraal staat. Het pad loopt ten einde. We komen Santiago binnen via de Pilar-kerk en, als we de traditie willen volgen, via de Porta Faxeira. De granieten naalden van de kathedraal komen uit boven de huizen van het historische deel van de stad. De Galicische hoofdstad staat synoniem voor de Sint Jacobsweg, de pelgrimstocht uit de 9e eeuw die sindsdien de stad met de rest van
  Europa heeft verbonden. Elk jaar arriveren hier vele duizenden pelgrims te voet, per fiets of zelfs te paard. En - zoals u zelf zal voelen - een ervaring die avontuur en spiritualiteit met elkaar combineert. Het uiteindelijke doel is de kathedraal: zowel buiten als binnen toont die oneindig veel facetten. Telkens is ze anders, op elk moment van de dag, waar u zich ook bevindt. Eenmaal aangekomen is het tijd voor een traditioneel pelgrimsritueel: de laatste stempel op uw pelgrimspaspoort. Overnachten doen we in het historische klooster 4* San Francisco Hotel Monumento, op 150 meter van de kathedraal.

 • dag 8

  (O) Santiago de Compostela – Porto - Brussel

  Beschrijving:

  We genieten rustig van ons ontbijt alvorens we naar Porto vertrekken voor de rechtstreekse vlucht naar Brussel.