Zwitserland

riviercruise Rijn - MS Viva One 5*

 • Cruise
Bereken uw prijs Printbare versie

Deze verrassende cruise start in het Zwitserse Basel en eindigt in Düsseldorf. Op een zeer ontspannen manier aan boord van ons varend Premium-hotel, de MS Viva One 5*, varen we langs de weelderige landschappen op het grensgebied tussen Duitsland en Frankrijk. We verkennen Straatsburg, Koblenz, Keulen, Düsseldorf en Duisburg. Gezien het uitzonderlijke en luxueuze karakter van dit schip is deze reis een waar cadeautje voor uzelf. Trakteer uzelf op 8 dagen puur genot!

Inbegrepen:
 • transfer Basel heen/Düsseldorf terug met luxe autocar
 • alle excursies ter plaatse met Carolus luxe autocar
 •  alle excursies met onze eigen deskundige reisbegeleiding
 • 8-daagse cruise met MS Viva One 5* in het gekozen kajuittype:
   * verblijf basis volpension vanaf diner 1e dag t/m ontbijt 8e dag
   * all-inclusive drankenpakket van 10.00 uur tot middernacht
   * welkomstcocktail
   * vrij gebruik van alle faciliteiten aan boord
   * bagageservice van de kaai naar de kajuit en omgekeerd
   * gebruikelijke fooien voor het boordpersoneel
 • audioguide systeem
 • inkomgelden: Eberbachklooster, kasteel Heidelberg, Slot Augustusburg
 • BTW, wegen-, verblijf- en haventaksen cfr. 01/01/2022
Niet inbegrepen:
 • persoonlijke uitgaven
 • overige inkomgelden (ca. € 25)
 • reis- en annuleringsverzekering
Afreisdata prijs per persoon in kajuit 22A Emerald dek:
25/09/2022 € 1.640
Toeslagen
1-persoons kajuit Emerald dek (11A): + € 580
2-persoons kajuit Ruby dek (22B): + € 280
1-persoons kajuit Ruby dek (11B): + € 950
2-persoons kajuit Diamond dek (22D): + € 455
2-persoons kajuit Diamond dek suite (22E): + € 955
Verzekeringstarief:

Globale reisverzekering: €6,50/dag/persoon
Enkel annuleringsverzekering: €5,50/dag/persoon

Opstapplaatsen:

• Mol, carpark Postelsesteenweg 27
• Hasselt, carpark Walenstraat 30
• Antwerpen, Crowne Plaza Hotel
• Sint-Niklaas, Hotel Serwir
• Gentbrugge, P+R E17, afrit 10 Land van Rodelaan
• Oostende, Mercatorlaan 21

Opmerking:

Kleding aan boord: gezellige en informele sfeer, casual
Taal aan boord: Engels
Munteenheid aan boord: euro.
Op het einde van uw cruise kan u uw onboard rekening cash betalen of met een creditcard.

Reisprogramma:

Ontbijt Lunch Diner

 • dag 1 Diner inbegrepen

  Heenreis (D)

  Met de comfortabele luxe autocar rijden we via Luxemburgse, Franse en Zwitserse autowegen richting Bazel. Omstreeks 16 uur gaan we aan boord van de MS Viva One 5*. We betrekken onze kajuiten, maken kennis met de faciliteiten die dit mooie schip aanbiedt en genieten van het eerste diner en onze eerste overnachting aan boord.

 • dag 2 Ontbijt inbegrepen Lunch inbegrepen Diner inbegrepen

  Freiburg & Feldberg (OLD)

  Tijdens de lunch meren we aan in Breisach. We rijden naar Freiburg, de grootste stad van het Zwarte Woud. De in 1120 gestichte metropool dankt haar bijzondere charme aan de historische binnenstad met de ‘Bächle’ (smalle, met stromend water gevulde goten in de straten van de stad). We maken een ontspannende wandeling door het oude centrum, gekenmerkt door zijn vele kleine steegjes en straatjes. Een groot deel van de oude binnenstad van Freiburg werd in de Tweede Wereldoorlog verwoest. Eén van de gebouwen die de aanval in 1944 hebben overleefd, is de gotische Münster, het herkenningspunt van de stad. Zeker een bezoek waard! We sluiten deze dag af op de hoogste berg van het Zwarte Woud, de Feldberg. Per gondellift bereiken we de top, waar we een adembenemend uitzicht hebben.

 • dag 3 Ontbijt inbegrepen Lunch inbegrepen Diner inbegrepen

  Straatsburg, hoofdstad van Europa (OLD)

  Straatsburg is een dynamische stad waar diverse Europese instellingen gevestigd zijn, maar waar we ook erkend historisch erfgoed ontdekken. De oude binnenstad, omringd door de rivier de Ill, is zeer levendig en karaktervol. Een absoluut meesterwerk van de gotische kunst is de uit roze zandsteen opgetrokken Notre Dame kathedraal, een imposant bouwwerk met prachtige glas-in-loodramen, een astronomische klok en spraakmakende beeldhouwwerken. We maken een geleide stadswandeling langs de voornaamste bezienswaardigheden in de omgeving van de kathedraal, en eindigen in de charmante en pittoreske wijk La Petite  France. Dit oude, traditionele Straatsburg is bekend om z’n fotogenieke straatjes en kanalen geflankeerd door hoge, kleurrijke vakwerkhuizen.

 • dag 4 Ontbijt inbegrepen Lunch inbegrepen Diner inbegrepen

  Nostalgie in Heidelberg (OLD)

  Geschiedenis, architectuur en de unieke ligging boven de stad hebben het imposante kasteel van Heidelberg tot een belangrijk historisch monument gemaakt. De bouw ervan duurde enkele eeuwen, en bevat daarom ook een mix van stijlen, variërend van gotiek tot renaissance. Voor de lunch gaan we weer aan boord van de MS Viva One 5* en zetten we koers richting Rüdesheim. 

 • dag 5 Ontbijt inbegrepen Lunch inbegrepen Diner inbegrepen

  Rüdesheim & UNESCO-Werelderfgoed langs de Rijn & Koblenz (OLD)

  In de voormiddag gaan we op verkenning in het wijnbouwgebied van de Rheingau. We brengen een bezoek aan het Eberbachklooster, waar de wijnbouw en kloosterarchitectuur nauw met elkaar verbonden zijn. We proeven er enkele wijnen uit de streek. Nadien kunnen we eventueel nog wat rondslenteren in de schilderachtige straatjes van Rüdesheim. Voor de lunch gaan we terug aan boord en zetten we koers richting Koblenz.  Onderweg worden we verwend met het mooiste stukje van de Rijn. Langs de middenloop van de Rijn, geklasseerd tot UNESCO Werelderfgoed, zijn de vele rotsen, ruïnes, steile wijnhellingen, woeste burchten en pittoreske stadjes een streling voor het oog. Aan elke burcht langs de rivier is wel een sage of legende verbonden. De meest tot de verbeelding sprekende is het verhaal van de Loreley. In de late namiddag meren we aan in Koblenz, de stad waar de Moezel en de Rijn samenvloeien. Op een spitse landtong springt meteen een enorm monument in het oog: het ‘Deutsches Eck’. Tijdens een wandeling in de historische binnenstad komen we meer te weten over de rijke geschiedenis van Koblenz.

 • dag 6 Ontbijt inbegrepen Lunch inbegrepen Diner inbegrepen

  Domstad Keulen & Slot Augustusburg (OLD)

  Tijdens de lunch meren we aan in Keulen. Bij het naderen van de stad zien we hoe de torenspitsen van de beroemde kathedraal de skyline domineren.  Voor de geïnteresseerden brengen we een bezoek aan Slot Augustusburg. Dit slot behoort tot het UNESCO Werelderfgoed en is één van de belangrijkste barok en rococo bouwwerken in Duitsland. Daarna maken we nog een ontspannende stadswandeling in de oude binnenstad van Keulen, met haar prachtig gekleurde gebouwen, geplaveide straatjes en levendige pleinen zoals de Alter Markt. Keulen staat niet bekend als een klassieke schoonheid, maar is wel zeer levendig. De meer dan 2.000 jaar oude stad werd grotendeels verwoest in de Tweede Wereldoorlog, maar ze werd heropgebouwd tot een succesvolle mix van oud en nieuw. Een bezoek aan de Dom mag uiteraard niet ontbreken.

 • dag 7 Ontbijt inbegrepen Lunch inbegrepen Diner inbegrepen

  Düsseldorf & Duisburg (OLD)

  Tijdens de nacht zijn we aangemeerd in Düsseldorf. 30 km ten noorden van Düsseldorf ligt Duisburg, een bezoek waard vanwege het unieke en gevarieerde landschap met natuur, industrie en hedendaagse architectuur. De binnenhaven, die vanaf de Rijn richting het centrum van Duisburg loopt, is in de afgelopen 25 jaar vernieuwd, en de oude industriële graanpakhuizen zijn musea, kantoren en appartementen geworden. Ten noorden van de stad werd een voormalige staalfabriek omgetoverd tot een landschapspark. Met een gids wandelen we door deze stadsoase en komen we meer te weten over de geschiedenis. Na de lunch nemen we de tijd om Düsseldorf te verkennen. Als internationale financiële reus heeft Düsseldorf een welvarende reputatie. De stad biedt veel cultuur met o.a. kunstmusea, middeleeuwse kerken en historische residenties en parken gebouwd door keizerlijke keurvorsten. 

 • dag 8 Ontbijt inbegrepen

  Terugreis (O)

  Na het ontbijt nemen we afscheid van het schip en de bemanning en vangen we de terugreis aan.

MS Viva One 5*

Kamerbeschrijving

De kajuiten bieden alles wat u maar kunt wensen in een drijvend 5*-hotel: flatscreen tv, radio, minibar, kluis, föhn, airconditioning, douche/toilet. Op het Emerald dek (onderste dek) vindt u buitenkajuiten. Het Ruby dek (middelste dek) heeft buitenkajuiten (16m2) met 2 aparte bedden die op verzoek kunnen worden gescheiden. Op het Diamond dek (bovenste dek) kunt u heerlijk ontspannen in buitenkajuiten (16m2) en suites (24m2). De kajuiten op het Ruby dek en Diamond dek beschikken over openschuivende ramen welke van de vloer tot het plafond reiken (= Franse balkons). Hierdoor heeft u een onbeperkt zicht op de rivier, de mooie landschappen, en geniet u van 1.000 wisselende uitzichten. De kajuiten op het Emerald dek hebben kleinere ramen welke om veiligheidsreden niet te openen zijn.

Faciliteiten
 • 3 passagiersdekken
 • groot zonnedek met putting green
 • meubilair en schaduwrijke zone aan de bar
 • panorama-lounge met bar
 • Riverside restaurant en ‘VIVA’s’ bistro
 • receptie
 • boetiek aan boord
 • lift en fitness
Maaltijden

Ontbijtbuffet, lunch en diner met fijne lokale ingrediënten en regionale specialiteiten, premium drankjes en snacks.