Polen

Polen, Gdansk & Mazurië 'Premium' NIEUW

 • Vliegreis
 • Busreis

Vanaf € 1695

Bereken uw prijs

Met landelijke en rustieke dorpjes, historische steden, chique wijken en futuristische gebouwen is Polen een land van sterke contrasten. Prus, Chopin, Marie Curie en paus Johannes Paulus II zijn slechts enkele van de opmerkelijke persoonlijkheden met Poolse roots die ons dagelijkse leven hebben verrijkt met hun kunst, wetenschap en spiritualiteit. Divers, kleurrijk en verleidelijk zijn begrippen die Polen typeren. De vele monumenten zijn een levend bewijs van de vooruitgang en de strijd van Polen, en ze hebben dit land opgewaardeerd tot iets unieks. Duik samen met ons in het turbulente verleden en ontdek de mooiste landschappen van het glansrijke Polen.   

Inbegrepen:

7 x diner, overnachting en ontbijtbuffet

4 x lunch

reis en alle excursies met PremiumTours TopView

inkomgelden volgens programma: Sopot Pier, Museum solidariteit, Slot Mariënburg, Wolfschanze, …

PremiumTours audioguide 

luchthaventransfer heen en terug

lijnvlucht Brussel-Gdańsk, via Warschau met LOT Polish Airlines  

deskundige begeleiding

BTW, wegen-, verblijf- en luchthaventaksen cfr. 28/11/2022

Niet inbegrepen:
 •  tafeldranken
 • reis-en annuleringsverzekering
 • persoonlijke uitgaven
 • overige inkomgelden
Afreisdata Prijs per persoon in Type 22A
28/07/2023: € 1695
Toeslagen
11A éénpersoonskamer: + € 425
Verzekeringstarief:

globale reisverzekering : € 9/dag/persoon
enkel annuleringsverzekering : € 6,50/dag/persoon

Reisformaliteiten:

Geldige identiteitskaart volstaat.

Opstapplaatsen:
 • Hasselt, carpark Walenstraat 30
 • Mol, carpark Postelsesteenweg 27
 • Antwerpen, Crowne Plaza Hotel
 • Sint-Niklaas, Hotel Serwir

  (vertrektijden worden later meegedeeld)
  Programma onder voorbehoud van wijziging
Opmerking:

Bij reservatie officiële naam doorgeven!
Het programma van de 1e dag kan wijzigen afhankelijk van het vluchtschema.

Reisprogramma:

Ontbijt Lunch Diner

 • dag 1 Diner inbegrepen

  Pommerse Gdańsk, parel aan de Oostzee

  Vertrek vanuit onze opstapplaats naar Brussel voor de lijnvlucht naar Gdańsk. Aan de luchthaven stappen we in de PremiumTours TopView. Eeuwenlang was Gdańsk de rijkste stad van Polen, en nu is het een van de mooiste steden van Noord-Europa, totaal herrezen na de Tweede Wereldoorlog. Tijdens een eerste kennismakingswandeling belanden we op de Długi Targ. Deze straat was in de middeleeuwen de belangrijkste verkeersroute en een onderdeel van de Koninklijke Route waarlangs vorsten de stad binnenkwamen. Hier staan 16e eeuwse bouwwerken zoals het Raadhuis, de Groene en Gouden Poort, het Uphagenhuis en de Neptunusfontein. We wandelen naar het 4*-hotel Puro Stare Miasto in Gdańsk, waar we de volgende 2 nachten verblijven..

 • dag 2 Ontbijt inbegrepen Lunch inbegrepen Diner inbegrepen

  Sopot, Oliwa & Gdańsk, ‘symbool van vrijheid’

  We trekken een halve dag uit om het nabijgelegen Sopot te bezoeken, ook wel ‘het Monte Carlo van Polen’ genoemd. We snuiven de sfeer op tijdens een wandeling over de historische pier van dit zorgeloze kuurstadje. In de interessante kathedraal van Oliwa - met het wereldberoemde barokorgel als onbetwistbaar pronkstuk - wonen we indien mogelijk een orgelconcert bij. Onderweg naar Gdańsk maken we een ommetje langs de scheepswerven van de Westerplatte, de bakermat van Solidarność. Terug aangekomen in Gdańsk zetten we ons stadsbezoek verder, met nadien nog rondkuiertijd in de gezellige binnenstad. Liefhebbers kunnen facultatief het Nationaal Museum bezoeken met het beroemde werk van Hans Memling ‘Het laatste oordeel’.el’. 

 • dag 3 Ontbijt inbegrepen Lunch inbegrepen Diner inbegrepen

  Kruisridders & het Elblag-Ostróda-kanaal

  Vandaag bezoeken we het machtige Slot Mariënburg, waar ooit de Duitse ridderorde het christendom en de handel controleerde. Een rondleiding leert ons meer over dit meesterwerk van verdediging en z’n residentiële en laatmiddeleeuwse architectuur. In de namiddag houden we even halt aan het Elblag-Ostróda-kanaal, een knap staaltje techniek om het hoogteverschil van 99 m te overbruggen. Scheepsliften aangedreven door molens trekken boten over land! We logeren 2 nachten in een uitstekend 5*-hotel op een mooie locatie in Mikolajkiń.   

 • dag 4

  Het noordelijke Mazurië

  Bij het noordelijk gelegen Gizycko doorkruisen we het gebied met de mooiste meren en krijgen we een indruk van de pure ongerepte natuur. Links en rechts van de weg hebben we mooie zichten op de verschillende meren. We maken de tocht op een rustig tempo en houden halt op mooie plekjes. We rijden we naar de Johannisburger Heide voor een gondelbootvaart in het natuurreservaat “Kruttinna”. Swięta Lipka herbergt een waar barok pareltje. De jezuïeten creëerden hier een klooster en kerk van een ongekende schoonheid, gebouwd op wel 10.000 palen. De gouden orgeltonen met bewegende figuren versterken het speelse, barokke karakter. Een interessant geleid bezoek is de Wolfsschanze, vooral bekend door de mislukte aanval op Adolf Hitler. Dit was het hoofdkwartier aan het oostfront. In de namiddag voorzien we nog wat vrije tijd om te genieten van de omgeving rondom ons hotel.

 • dag 5 Ontbijt inbegrepen Lunch inbegrepen Diner inbegrepen

  Olsztyn

  Na een rustig ontbijt en wat vrije tijd in Mikolajki rijden we richting Olsztyn. De oude binnenstad wordt omringd door een reeks versterkte muren en dit merken we meteen aan de majestueuze ingang met zijn opvallende poortstructuur. De stad werd bijna volledig verwoest tijdens de Tweede Wereldoorlog, maar zorgvuldig weer opgebouwd. Tijdens een wandeling vertelt de reisleider ons meer over de rijke geschiedenis van deze unieke stad. In de namiddag rijden we verder naar Torun. We logeren 1 nacht in het 4*-hotel Copernicus in Torun.

 • dag 6 Ontbijt inbegrepen Diner inbegrepen

  De thuisstad van Copernicus

  Na een rustig ontbijt verkennen we Torun, strategisch gelegen aan de handelsroute van de Hanzesteden in de bocht van de Wisla. De stad werd gesticht door de Teutonse ridders en de oude stadskern staat op de lijst van UNESCO Werelderfgoed. De binnenstad is een juweeltje van late renaissance en gotisch architectuur. Torun is onlosmakelijk verbonden met Copernicus, vele plaatsen herinneren ons aan deze beroemde astronoom.  Voor geïnteresseerden kunnen we een bezoek aan het huis van Nicolaus Copernicus aanbevelen (ca. € 5). Verder naar Poznań, waar we overnachten in het 4*-hotel Puro Poznań Stare Miasto.

 • dag 7 Ontbijt inbegrepen Diner inbegrepen

  Poznań

  Poznań, een stad met een eigen identiteit, dialect en gebruiken, in de regio Groot-Polen, is waar het katholicisme voor het eerst voet aan de grond kreeg op Poolse bodem. Het eerste bisdom van Polen werd hier in de 10e eeuw op het kathedraaleiland gesticht door de eerste koning van het land. Het Oude Marktplein van Poznań is het op twee na grootste van Polen en biedt vele mooie bezienswaardigheden, zoals de kleurrijke 16e-eeuwse koopmanshuizen en het prachtige stadhuis. We maken een mooie wandeling. Na de vrije lunch en nog wat vrije tijd rijden we richting Berlijn, waar we zullen overnachten in het 4* Van der Valk Hotel Berlin Brandenburg.. 

 • dag 8 Ontbijt inbegrepen

  Terugreis

  Na het ontbijt vatten we de terugreis aan via Duitse autowegen met de nodige stops onderweg. We keren huiswaarts van een rondreis boordevol verrassingen en culturele hoogtepunten!

Hotel Copernicus

Omgeving

Het 4-sterrenhotel Copernicus is gevestigd in een gebouw uit de Renaissance, gelegen in het oude centrum van Krakau. 

Kamerbeschrijving

Alle kamers zijn voorzien van al het gewenste comfort.

Logies
11A: éénpersoonskamer
22A: tweepersoonskamer 

Faciliteiten
 • receptie
 • bar
 • restaurant
 • zwembad
 • wellnesscentrum (mits toeslag)
 • lift
 • kluisje
 • gratis WiFi in de kamers

4*-hotel Puro Stare Miasto in Gdansk

Kamerbeschrijving

Alle kamers zijn voorzien van het gewenste comfort.

Logies
11A: éénpersoonskamer
22A: tweepersoonskamer

5*-hotel Mikolajki in Mikolajki

Kamerbeschrijving

Alle kamers zijn voorzien van het gewenste comfort.

Logies
11A: éénpersoonskamer
22A: tweepersoonskamer

4*-hotel Puro Poznań Stare Miasto

Kamerbeschrijving

Alle kamers zijn voorzien van het gewenste comfort.

Logies
11A: éénpersoonskamer
22A: tweepersoonskamer

4* Van der Valk Hotel Berlin Brandenburg

Kamerbeschrijving

Alle kamers zijn voorzien van het gewenste comfort.

Logies
11A: éénpersoonskamer
22A: tweepersoonskamer