Duitsland

Noord-Duitse Waddeneilanden 'Premium'

 • 22/10/2024
 • Busreis

Vanaf € 1060

Bereken uw prijs

De Sleeswijk-Holsteinse Waddenzee strekt zich uit van de Elbemonding rond Hamburg tot aan de Deense grens. Met haar kustlijn langs de onbedwingbare Noordzee is deze bestemming een kans om Duitsland in een ander licht te zien en enkele van zijn meest ongerepte landschappen te verkennen. Het is een plek waar we kunnen genieten van oneindige vergezichten en waar de Waddenzee een fascinerende afwisseling teweegbrengt tussen eb en vloed. Hier heeft de natuur altijd het laatste woord. Uniek aan deze reis is uw bezoek aan het mondaine eiland Sylt, bekend om zijn ongerepte stranden, huizen met rieten daken en een spectaculair duinenlandschap. Als u op zoek bent naar ruiger terrein met een frisse zeebries en beukende golven, reis dan met ons mee!

Inbegrepen:

5 x diner, overnachting en ontbijtbuffet

2 x lichte lunch

1 x broodjes op de heenreis

reis en alle excursies met PremiumTours TopView 

alle inkomgelden volgens programma

PremiumTours audioguide

deskundige begeleiding

BTW, wegen-, verblijf- en luchthaventaksen cfr. 09/11/2023

Niet inbegrepen:
 • tafeldranken
 • persoonlijke uitgaven
 • reis- en annuleringsverzekering
Toeslagen
11A ( single kamer): + € 175
11B (tweepersoonskamer voor alleengebruik): + € 225
Verzekeringstarief:

globale reisverzekering: € 9/dag/persoon
enkel annuleringsverzekering: € 6.5/dag/persoon

Reisformaliteiten:

geldige identiteitskaart volstaat.

Opstapplaatsen:
 • Mol, carpark Postelsesteenweg 27
 • Hasselt, carpark Walenstraat 30
 • Antwerpen, Crowne Plaza Hotel
 • Sint-Niklaas, Hotel Serwir
  (vertrektijden worden later meegedeeld)
Opmerking:

Programma onder voorbehoud van wijziging

Reisprogramma:

Ontbijt Lunch Diner

 • dag 1 Diner inbegrepen

  Naar Husum

  Met onze luxe autocar vertrekken we ‘s morgens vanuit onze opstapplaatsen via de Duitse autowegen naar Husum, nabij de Deense grens. Dit Noord-Friese havenstadje heeft veel maritieme charme. Het wordt ook wel eens de ‘Grijze stad aan de Zee’ genoemd, naar het gedicht van Theodor Storm. Desondanks deze bijnaam, is Husum bijzonder kleurrijk, met bonte huizen met puntgevels, een fotogenieke binnenhaven en smalle, geplaveide straatjes. De volgende 5 nachten is uw kamer gereserveerd in het centraal gelegen Thomas Hotel & Lifestyle 4*.

 • dag 2 Ontbijt inbegrepen Lunch inbegrepen Diner inbegrepen

  Friedrichstadt en schiereiland Eiderstedt

  Het ‘Hollandstadje’ Friedrichstadt werd in 1621 gesticht door hertog Frederik III van Sleeswijk-Holstein-Gottorp en verschillende Nederlandse kolonisten, met de hoop dat deze plaats een rol kon spelen in de internationale handel. Friedrichstadt is een schattig en fotogeniek stadje, met grachten en een schilderachtig decor. Het historische marktplein bestaat bijna helemaal uit 'Nederlandse' huizen met trapgeveltjes, net als in Amsterdam. We verkennen het Sleeswijk-Holsteinse ‘Klein Amsterdam’ tijdens een rondvaart over de grachten. In de namiddag bezoeken we het schiereiland Eiderstedt, het noordelijke mondingsgebied van de Eider. In de jaren ’70 en ’80 van de vorige eeuw werd dit gebied definitief ingedijkt en ingepolderd. De forse stormvloedkering wordt ook wel het Eidersperrwerk genoemd. We sluiten onze dag  af in de bekende badplaats St. Peter-Ording.

 • dag 3 Ontbijt inbegrepen Lunch inbegrepen Diner inbegrepen

  Op bezoek in Hallig Hooge

  De Halligen zijn een archipel van kleine eilanden midden in het waddengebied van Sleeswijk-Holstein. De meeste zijn niet door dijken of duinen beschermd en worden meerdere keren per jaar door de Noordzee overspoeld. Vroeger waren er meer dan 100 Halligen, maar vandaag blijven er slechts 10 over. De bewoners bouwen hun huizen van oudsher op zogenaamde terpen (woonheuvels) om ze tegen stormvloeden te beschermen. De Halligen hebben een bijzondere cultuurgeschiedenis en door hun geïsoleerde ligging zijn veel tradities en gebruiken bewaard gebleven. Op slechts enkele kilometers van Husum ligt de veerboothaven Schlüttsiel. Van hieruit nemen we de overzetboot naar het eiland Hooge, de parel van de Halligen. Hooge is de meest bewoonde Hallig. Het is omgeven door een kleine zomerdijk, waardoor het slechts 2 of 3 keer per jaar overstroomt. Op het eiland maken we een koetstocht naar de 3 belangrijkste terpen, met aansluitend nog wat vrije tijd.

 • dag 4 Ontbijt inbegrepen Diner inbegrepen

  Sleeswijk, Kappeln en de Schlei

  De historische Vikingstad Sleeswijk is gelegen aan het einde van de 40 km lange Oostzeefjord, de Schlei. Het huidige Sleeswijk onderscheidt zich door de bezienswaardige, oude binnenstad en haar indrukwekkende musea. De glans van Sleeswijk dateert uit de tijd dat het de residentie van hertogen en bisschoppen was. Tijdens een wandeling door de schilderachtige binnenstad en de idyllische, met rozen versierde, vissersnederzetting in het stadsdeel ‘Holm’, maken we kennis met deze onmiskenbare mooie stad. In de namiddag bezoeken we Kappeln met zijn zorgvuldig onderhouden oude gebouwen, kerken en molens. Het is een klein stadje niet ver van de Schleimonding. Vanaf hier krijgen we de mogelijkheid om het prachtige landschap langs de Schlei tot de Schleimonding te ontdekken.

 • dag 5 Ontbijt inbegrepen Diner inbegrepen

  Sylt, het Saint-Tropez van het noorden

  Het meest noordelijk gelegen Duitse waddeneiland Sylt is gelegen voor de kust van Denemarken en wordt ook wel de ‘Koningin van de Noordzee’ genoemd. Zodra de eerste tekenen van de lente zich aankondigen, verschijnen hier de typische strandkorven op het strand en ze blijven er doorgaans tot de herfst. Het landschap is uniek: een eiland in de vorm van een smalle strook, met aan de westkant de golven van de Noordzee, terwijl de oostkant uitkijkt op de rustige Waddenzee. Op een zonnige dag kan u vanaf hier zelfs Denemarken zien. We ontdekken de mooiste plekjes van het eiland en passeren o.m. de dorpjes Hörnum, Rantrum en Kampen. De echte rijkdom van het eiland wordt zorgvuldig verborgen gehouden in de prachtige, met riet bedekte huizen achter duinen en dijken.

 • dag 6 Ontbijt inbegrepen

  Terugreis

  Na een rustig ontbijt vatten we de terugreis aan met de nodige stops onderweg.

Thomas hotel Spa Lifestyle

Kamerbeschrijving

Alle kamers zijn voorzien van het gewenste comfort.

Logies
11A: éénpersoonskamer
22A: tweepersoonskamer
Maaltijden

Voor u op pad gaat, start u de dag met een uitgebreid ontbijtbuffet. ’s Avonds worden er regionale gerechten geserveerd.