Duitsland

Noord-Duitse Waddeneilanden & eiland Sylt 'Premium'

 • Excursiereis
 • Nieuw Zomer 2022

02/06/2022

Bereken uw prijs

Beschrijving:

De Sleeswijk-Holsteinse Waddenzee strekt zich uit van de Elbemonding rond Hamburg tot aan de Deense grens. Met haar kustlijn langs de onbedwingbare Noordzee is deze bestemming een kans om Duitsland in een ander licht te zien, en enkele van zijn meest ongerepte landschappen te verkennen. Het is een plek waar we kunnen genieten van oneindige vergezichten, en waar de Waddenzee een fascinerende afwisseling teweegbrengt tussen eb en vloed. Hier heeft de natuur altijd het laatste woord. Uniek aan deze reis is uw verblijf op het mondaine eiland Sylt, bekend om zijn ongerepte stranden, huizen met rieten daken en een spectaculair duinenlandschap. Als u op zoek bent naar ruiger terrein met een frisse zeebries en beukende golven, reis dan met ons mee!

U S P:

Ontdek prachtige stranden en mooie natuur...

Inbegrepen:

 • 7 x diner, overnachting en ontbijt
 • 3 x lichte lunch
 • reis en alle excursies met PremiumTours TopView
 • inkomgelden: rit terug met Sylt Shuttle Westerland-Niebüll, overzet Havneby (Rømø) - List, veerboot Schlüttsiel-Hooge en terug, koetstocht op Hallig Hooge,…
 • audioguide systeem
 • deskundige begeleiding
 • BTW, wegen- en verblijftaksen cfr. 20/12/2021

Niet inbegrepen:

 • tafeldranken
 • persoonlijke uitgaven
 • reis- en annuleringsverzekering
 • huur e-bike (ca. € 30/dag)  

Praktische info:

TOESLAG :
11A: + € 600
22B: + € 90/persoon
22C: € 180/persoon

REISFORMALITEITEN:
geldige identiteitskaart volstaat.

VERZEKERINGSTARIEF:
globale reisverzekering: € 6,50/dag/persoon
enkel annuleringsverzekering: € 5,50/dag/persoon

 • Mol, carpark Postelsesteenweg 27
 • Hasselt, carpark Walenstraat 30
 • Antwerpen, Crowne Plaza Hotel
 • Sint-Niklaas, Hotel Serwir
  (vertrektijden worden later meegedeeld)

Programma onder voorbehoud van wijziging

Thomas hotel Spa Lifestyle

Beschrijving:

De eerste 3 nachten verblijft u in het Thomas Hotel & Lifestyle 4* te Husum. Het hotel straalt een stijlvolle ambiance uit. Het is de perfecte uitvalsbasis voor het verkennen van de zogenaamde ‘poort naar de Noord-Friese eilanden’.

Maaltijden:

Voor u op pad gaat, start u de dag met een uitgebreid ontbijtbuffet. ’s Avonds worden er regionale gerechten geserveerd.

Kamerbeschrijving:

Alle kamers zijn voorzien van het gewenste comfort.

Logies:
11A: éénpersoonskamer
22A: tweepersoonskamer

A-Rosa Sylt

Beschrijving:

Op het eiland Sylt verblijft u 3 nachten in het A-ROSA Sylt 5* te List.   

Faciliteiten:

Dit nabij het strand gelegen hotel heeft een mooie wellness van 3.500 m2 met een binnen- en buitenzwembad, diverse sauna’s en ontspanningsruimtes met ligstoelen.

Maaltijden:

U start de dag met een uitgebreid ontbijtbuffet, terwijl u ’s avonds geniet van een dagelijks wisselend buffet met diverse voorgerechten en warme vis- en vleesgerechten. Om af te sluiten kan u kiezen uit verfrissende desserts of een kaasplankje.

Kamerbeschrijving:

Alle kamers zijn voorzien van het gewenste comfort.

Logies:
11A: éénpersoonskamer
22A: tweepersoonskamer
22B: tweepersoonskamer met zijdelings zeezicht in A-ROSA Sylt
22C: tweepersoonskamer met zeezicht & balkon in A-ROSA Sylt

Atlantic Grand Hotel

Beschrijving:

Het Atlantic Grand Hotel Bremen is een superior 4-sterrenhotel. Het heeft kamers met airconditioning, gratis WiFi, een flatscreen-tv en thee- en koffiefaciliteiten. Dit hotel ligt op 1 minuut lopen van het stadhuis van Bremen en het standbeeld van de Bremer stadsmuzikanten.

Faciliteiten:

 • Terras
 • Restaurant
 • Speciale dieetmenu's (op aanvraag)
 • Snackbar
 • Ontbijt op de kamer
 • Bar
 • Bagagekluizen
 • 24-uursreceptie
 • Lift
 • Rookvrije kamers
 • Roomservice
 • Fitnessruimte
 • Sauna

Maaltijden:

Het restaurant van het Atlantic Grand Hotel Bremen heeft een serre en serveert internationale gerechten. In de lobby vindt u een bar en een rooklounge.

Kamerbeschrijving:

Alle kamers hebben een modern design, een comfortabele zithoek en een bureau. De ramen zijn voorzien van geluidsisolatie. De royale badkamer biedt een bad of een douche.

Logies: 

11A: éénpersoonskamer
22A: 
tweepersoonskamer

Reisprogramma

 • dag 1

  Naar Husum (D)

  Beschrijving:

  Met onze luxe autocar vertrekken we ‘s morgens vanuit onze opstapplaatsen via de Duitse autowegen naar Husum, nabij de Deense grens. Dit Noordfriese havenstadje heeft veel maritieme charme. Het wordt ook wel eens de ‘Grijze stad aan de Zee’ genoemd, naar het gedicht van Theodor Storm. Desondanks de naam, is Husum bijzonder kleurrijk, met bonte huizen met puntgevels, een fotogenieke binnenhaven en smalle, geplaveide straatjes. De eerste 3 nachten is uw kamer gereserveerd in het centraal gelegen Thomas Hotel & Lifestyle 4*.

 • dag 2

  Friedrichstadt en schiereiland Eiderstedt (OD)

  Beschrijving:

  Het ‘Hollandstadje’ Friedrichstadt werd in 1621 gesticht door hertog Frederik III van Sleeswijk-Holstein-Gottorp en verschillende Nederlandse kolonisten, met de hoop dat deze plaats een rol kon spelen in de internationale handel. Friedrichstadt is een schattig en fotogeniek stadje, met grachten en een schilderachtige decor. Het historische marktplein bestaat bijna helemaal uit 'Nederlandse' huizen met trapgeveltjes, net als in Amsterdam. We verkennen het Sleeswijk-Holsteinse ‘Klein Amsterdam’ tijdens een rondvaart over de grachten. In de namiddag bezoeken we het schiereiland Eiderstedt, het noordelijke mondingsgebied van de Eider. In de jaren ’70 en ’80 van de vorige eeuw werd dit gebied definitief ingedijkt en ingepolderd. De forse stormvloedkering wordt ook wel het Eidersperrwerk genoemd. We sluiten onze dag af in de bekende badplaats St. Peter-Ording.

 • dag 3

  Op bezoek in Hallig Hooge (OLD)

  Beschrijving:

  De Halligen zijn een archipel van kleine eilanden midden in het waddengebied van Sleeswijk-Holstein. De meeste zijn niet door dijken of duinen beschermd, en worden meerdere keren per jaar door de Noordzee overspoeld. Vroeger waren er meer dan 100 Halligen, maar vandaag blijven er slechts 10 over. De bewoners bouwen hun huizen van oudsher op zogenaamde terpen (woonheuvels) om ze tegen stormvloeden te beschermen. De Halligen hebben een bijzondere cultuurgeschiedenis en door hun geïsoleerde ligging zijn veel tradities en gebruiken bewaard gebleven. Op slechts enkele kilometers van Husum ligt de veerboothaven Schlüttsiel. Van hieruit nemen we de overzetboot naar het eiland Hooge, de parel van de Halligen. Hooge is de meest bewoonde Hallig. Het is omgeven door een kleine zomerdijk, waardoor het slechts 2 of 3 keer per jaar overstroomt. Op het eiland maken we een koetstocht naar de 3 belangrijkste terpen, met aansluitend nog wat vrije tijd. 

 • dag 4

  Via Denemarken naar Sylt (OLD)

  Beschrijving:

  We laten Husum achter ons en rijden richting Denemarken, waar we via de 9 km lange Rømødæmningen-dijk het meest zuidelijke Deense Waddeneiland bereiken, Rømø. Het prachtige moerassige landschap en de heide, de duinen, de breedste stranden van Denemarken en het geluid van de zee brengen hier rust in de hectiek van alledag. Rømø is een plaats met veel geschiedenis. Het Kommandørgården museum is een boerderij gebouwd in 1746, tijdens de hoogtijdagen van de walvisvangst. Ernaast bevindt zich de Toftum School uit 1784, één van de kleinste en oudste scholen van Denemarken. Per ferry bereiken we het eiland Sylt, waar we inchecken in het 5*-hotel A-ROSA Sylt voor de volgende 3 nachten.

 • Dag 5 - 6

  Sylt, het Saint-Tropez van het noorden (OD)

  Beschrijving:

  Het meest noordelijk gelegen Duitse waddeneiland Sylt is gelegen voor de kust van Denemarken en wordt ook wel de ‘Koningin van de Noordzee’ genoemd. Zodra de eerste tekenen van de lente zich aankondigen, verschijnen hier de typische strandkorven op het strand, en ze blijven er doorgaans tot de herfst. Het landschap is uniek: een eiland in de vorm van een smalle strook, met aan de westkant de golven van de Noordzee, terwijl de oostkant uitkijkt op de rustige Waddenzee. Op een zonnige dag kan u vanaf hier zelfs Denemarken zien. We ontdekken we de mooiste plekjes van het eiland en passeren o.m. de dorpjes Hörnum, Rantrum en Kampen. De echte rijkdom van het eiland wordt zorgvuldig verborgen gehouden in de prachtige met riet bedekte huizen achter duinen en dijken. De charmante kleine haven van List verenigt een levendige sfeer en maritieme flair.

  Optioneel: Sylt met een e-bike
  Met een uitgebreid en goed onderhouden netwerk aan fietspaden is de fiets een leuke manier om het eiland Sylt verder te verkennen. In het hotel kan u een ‘e-bike’ huren en fietsen langs charmante vuurtorens, grazende schapen en prachtige uitzichten over de Waddenzee. Adem de Noordzeelucht in, en voel het zout van de zee op uw huid terwijl het landschap zich voor u uitstrekt. Een prachtige dag!

 • dag 7

  Bremen (OLD)

  Beschrijving:

  Vanuit Westerland nemen we de Sylt Shuttle richting Niebüll en rijden richting Bremen, gekend van zijn stadsmuzikanten. Het oude centrum met zijn marktplein, gedomineerd door de St. Petri Dom, herbergt een aantal mooie gebouwen uit de periode dat Bremen zijn welvaart te danken had aan het lidmaatschap van de Hanze. We maken nog een interessante wandeling. Overnachten doen we in het Atlantic Grand Hotel Bremen 4*.

 • dag 8

  Terugreis (O)

  Beschrijving:

  Na een rustig ontbijt vatten we de terugreis aan met de nodige stops onderweg.