MS Viva Two 5* - Passau tot aan de IJzeren Poort

 • Cruise

Vanaf € 3285 in type 22A

Bereken uw prijs

De Donau, bekend onder verschillende namen in de 10 landen waar ze doorheen stroomt, ontspringt in het Zwarte Woud van Duitsland en stroomt ongeveer 2.850 km voordat ze de Zwarte Zee ontmoet. De rivier is getuige geweest van de geschiedenis van de vroegste menselijke nederzettingen en verschillende culturen. Ook vandaag fungeert de rivier als een schakel tussen West- en Oost-Europa. Tijdens deze cruise ontdekken we de Djerdap kloof tussen de Karpaten en het Balkangebergte, één van de meest indrukwekkende kloven van Europa. In dit meest spectaculaire deel van de cruise genieten we van adembenemende uitzichten op het rivierlandschap langs de tot wel 300 m torenhoge rotswanden, spectaculaire kloven en middeleeuwse kastelen.  Verder varen we langs de pittoreske Wachau-wijngaarden en bezoeken we  Wenen, Bratislava, Boedapest, Novi Sad en Belgrado. Dit wordt een onvergetelijke ervaring.

Inbegrepen:

reis heen / terug en excursies ter plaatse met luxe Carolus autocar

alle excursies met onze eigen Nederlandstalige Carolus deskundige reisbegeleiding

1 x diner, overnachting en ontbijtbuffet in 4*-hotel in de omgeving van Regensburg

12-daagse cruise met MS Viva Two 5* in het gekozen kajuittype

 • verblijf basis volpension vanaf diner 2e dag t/m ontbijt 13e dag
 • all-inclusive drankenpakket
 • welkomstcocktail
 • 1 x hightea aan boord
 • muziekprogramma aan boord 
 • vrij gebruik van alle faciliteiten aan boord
 • bagageservice van de kaai naar de kajuit en omgekeerd
 • gebruikelijke fooien voor het boordpersoneel

audioguide systeem

BTW, wegen-, verblijf- en haventaksen cfr. 01/10/2023

Niet inbegrepen:
 • persoonlijke uitgaven
 • inkomgelden (ca. € 75)
 • reis- en annuleringsverzekering
Toeslagen
11A: 1-persoons Ermerald dek + € 1125
11B: 1-persoons Ruby dek + € 1705
22B: 2-persoons Ruby dek + € 400/per persoon
22D: 2-persoons Diamond dek + € 700/per persoon
22E: 2-persoons Diamond dek Suite (prijs op aanvraag)
Verzekeringstarief:

Globale reisverzekering: € 9/dag/persoon
Enkel annuleringsverzekering: € 6,50/dag/persoon

Reisformaliteiten:

Geldige identiteitskaart volstaat.

Opstapplaatsen:
 • Hasselt, carpark Walenstraat 30
 • Mol, carpark Postelsesteenweg 27
 • Antwerpen, Crowne Plaza Hotel
 • Sint-Niklaas, Hotel Serwir
 • Gentbrugge, P+R E17, afrit 10 Land van Rodelaan
 • Oostende, Mercatorlaan 21

(vertrektijden worden later meegedeeld)

 

Opmerking:

Programma onder voorbehoud van wijziging (als gevolg van weersomstandigheden en/of beslissing van de kapitein kan de vaarroute afwijken)

Reisprogramma:

Ontbijt Lunch Diner

 • dag 1 Diner inbegrepen

  Onderweg naar Regensburg

  Vertrek ’s morgens via de Duitse autowegen met de nodige stops onderweg richting de omgeving van Regensburg. We checken in in ons 4*-hotel voor de eerste overnachting. 

 • dag 2 Ontbijt inbegrepen Diner inbegrepen

  Passau

  Na het ontbijt rijden we naar Passau en verkennen we de mooie historische stadskern van Passau, een verrassende stad waarin 3 rivieren samenvloeien: de Ilz, de Inn en de Donau. Deze stad met haar hoge torens, pittoreske pleintjes en romantische promenades straalt charme en flair uit. Omstreeks 14.00 uur gaan we aan boord van het schip. We betrekken onze kajuiten, maken kennis met de faciliteiten van het schip en genieten van ons eerste diner aan boord. 

 • dag 3 Ontbijt inbegrepen Lunch inbegrepen Diner inbegrepen

  Bratislava, ‘de kleine metropool’

  In de namiddag meren we aan in Bratislava, waar de oude glans van de Habsburgse tijden zich verbindt met de charme van een jonge Slowaakse hoofdstad. We maken een mooie rondrit en een geleide wandeling door de oude stad met haar vele prachtig gerestaureerde monumenten. Het is heerlijk vertoeven in de gezellige straatjes en steegjes waar nu nog steeds de sfeer van Liszt, Beethoven en Mozart hangt. Het schip vertrekt ‘s avonds verder stroomafwaarts in de richting van Mohács.

 • dag 4 Ontbijt inbegrepen Lunch inbegrepen Diner inbegrepen

  Genieten aan boord

  Vandaag beleven we een rustige dag aan boord. Met een drankje in de hand genieten we van voorbijglijdende landschappen en kunnen we gebruik maken van de verschillende faciliteiten aan boord. In Mohács stopt het schip even voor de douaneformaliteiten.

 • dag 5 Ontbijt inbegrepen Lunch inbegrepen Diner inbegrepen

  Het ‘bruisende’ Belgrado

  Gezien zijn strategische ligging aan de Euraziatische handelswegen en de samenvloeiing van de Donau en de Sava, is Belgrado gelaagd met verschillende geschiedenissen. Er wordt gezegd dat de stad in haar hele geschiedenis meer dan 40 keer is verwoest en herbouwd.
  Eén van de meest imposante bezienswaardigheden is de enorme Kathedraal van de Heilige Sava, de grootste Servisch-orthodoxe kerk en één van 's werelds grootste kerken. Gelegen op het Vračar-plateau, domineert ze het stadsbeeld. Gebouwd in een neo-Byzantijnse stijl, een must om te bezoeken. Tijdens een interessante stadswandeling ontdekken we enkele van de niet-te-missen-must-sees in de Servische hoofdstad.

 • dag 6 Ontbijt inbegrepen Lunch inbegrepen Diner inbegrepen

  Donji Milanovic & Golubac

  Al vroeg in de ochtend vaart het schip door de Djerdap kloof oftewel de IJzeren Poort. De Donau vormt hier de grens tussen Servië en Roemenië, en scheidt de Karpaten van het Balkangebergte. We worden hier betoverd door een spectaculair kliffenlandschap en zien oude signaalstations, het hoofd van koning Decebalus aan de Roemeense kant, evenals de beroemde plaquette van Trajanus aan de Servische kant. Het schip meert aan in Donji Milanovic. Op enkele kilometers hiervandaan bevindt zich één van de belangrijkste prehistorische archeologische vindplaatsen van Servië, Lepenski Vir. Terug aan boord varen we naar Golubac, het eindpunt van de kloof, waar het middeleeuwse fort ons meteen opvalt, door zijn imposante afmetingen en spectaculaire ligging op een uitstekende rots.

 • dag 7 Ontbijt inbegrepen Lunch inbegrepen Diner inbegrepen

  Novi Sad, 2e stad van Servië

  Deze stad aan de Donau, overspannen door prachtige bruggen die na de Joegoslavische burgeroorlog zijn herbouwd als symbool van vrede en verzoening, heeft een schat aan wonderen te bieden. Op een klif valt meteen het imposante fort Petrovaradin op, dat in zijn hele geschiedenis nooit geïnfiltreerd werd door een vijandelijk leger. Trg Slobode (Vrijheidsplein) is het belangrijkste plein van Novi Sad en biedt een mooi panorama op de mooiste architectuur en belangrijkste gebouwen van de stad. De grootste kathedraal van Novi Sad staat prominent aan de noordoostkant, gespiegeld door het neorenaissancistische stadhuis aan de andere kant. We wandelen door de Dunavska-straat, een schilderachtige, charmante straat vol nostalgie. Deze levendige buurt staat vol met unieke gevels met een prachtige architectuur, hier vinden we ouderwetse ambachtswinkels en een bruisende marktplaats. 

 • dag 8 Ontbijt inbegrepen Lunch inbegrepen Diner inbegrepen

  Paarden en Magyaarse cowboys

  In de namiddag trekken we naar de ‘Pusta’, de grasvlakte van de Grote Hongaarse Laagvlakte met uitgestrekte  boerderijen waar Magyaarse cowboys hun ruitervaardigheden demonstreren tijdens een show. 

 • dag 9 Ontbijt inbegrepen Lunch inbegrepen Diner inbegrepen

  Boedapest, ‘koningin van de Donau’

  Genietend van ons ontbijt, bereiken we Boedapest omstreeks 08.30 uur. De aanblik bij het binnenvaren van de Hongaarse hoofdstad, de koningin van de Donau, is fenomenaal en onvergetelijk. Het neogotische parlementsgebouw springt onmiddellijk in het oog. In de voormiddag ontdekken we de Pestzijde. We maken een interessante stadsrondrit langs de vele bezienswaardigheden met o.a. het Heldenplein, de Joodse Synagoge...  Voor de lunch gaan we terug aan boord. In de namiddag gaan we naar de burchtwijk, het oudste hart van het stadsdeel Boeda. We verkennen de burchtheuvel met z’n vele gotische gebouwen, de Matthiaskerk, het Vissersbastion en de pleinen van het Koninklijk Paleis. 

 • dag 10 Ontbijt inbegrepen Lunch inbegrepen Diner inbegrepen

  Het koninklijke Esztergom

  In de ochtend meren we aan in de koninklijke stad Esztergom. Gedrapeerd over twee heuvels aan de rivier de Donau, is dit de plaats waar St. Stephen, de eerste koning van Hongarije, aan het begin van de 11e eeuw werd gekroond. De stad is ook de zetel van het aartsbisdom Esztergom-Boedapest en in overeenstemming met haar waardige status is de neoklassieke basiliek van Esztergom zowel de grootste kerk als het hoogste gebouw van het land.  Voor de lunch gaan we terug aan boord en zet het schip koers richting Wenen.

 • dag 11 Ontbijt inbegrepen Lunch inbegrepen Diner inbegrepen

  Het ‘keizerlijke’ Wenen

  Na een ontspannende nachtrust en een lekker ontbijt staat de Carolus-chauffeur klaar voor onze stadsrondrit. We stoppen aan Schloss Belvedere voor een wandeling door het park en maken verder een stadswandeling door het oude stadscentrum van Wenen met een bezoek aan de Stephansdom. We gaan aan boord voor de lunch. In de namiddag bezoeken we Schönbrunn. ‘s Avonds vaart het schip af richting Melk.

 • dag 12 Ontbijt inbegrepen Lunch inbegrepen Diner inbegrepen

  Melk en zijn abdij

  Hoog boven de oude arm van de Donau ligt een imposante benedictijnerabdij, één van de mooiste en meest betekenisvolle barokke bouwwerken van Oostenrijk. Al eeuwenlang is de abdij van Melk het intellectuele en spirituele centrum van het land. We bezoeken het Stiftsmuseum, de marmerzaal, de bibliotheek en de abdijkerk. Tijdens de lunch zetten we koers richting Passau.

 • dag 13 Ontbijt inbegrepen

  Terugreis vanuit Passau

  In de ochtend komt het schip aan in Passau. We nemen afscheid van het schip en de bemanning en vangen de terugreis naar België aan met een vrije lunch onderweg.

MS Viva Two 5*

Kamerbeschrijving

de kajuiten bieden alles wat u maar kunt wensen in een drijvend 5* hotel: flatscreen tv, radio, minibar, kluis, föhn, airconditioning,
douche/toilet. Op het Emerald dek (onderste dek) vindt u buitenkajuiten. Het Ruby dek (middelste dek) heeft buitenkajuiten
(15m2) met 2 aparte bedden die op verzoek kunnen worden gescheiden. Op het Diamond dek (bovenste dek) kunt u heerlijk
ontspannen in buitenkajuiten (15m2) en suites (24m2). De kajuiten op het Ruby dek en Diamond dek beschikken over openschuivende ramen welke van de vloer tot het plafond reiken (= Franse balkons). Hierdoor heeft u een onbeperkt zicht op de rivier, de
mooie landschappen, en geniet u van 1.000 wisselende uitzichten. De kajuiten op het Emerald dek hebben kleinere ramen welke om
veiligheidsreden niet te openen zijn.

11A éénpersoonskajuit standaard Emerald dek
11B éénpersoonskajuit standaard Ruby dek
22A tweepersoonskajuit standaard Emerald dek
22B tweepersoonskajuit standaard Ruby dek
22D tweepersoonskajuit standaard Diamond dek

Faciliteiten
 • passagiersdekken
 • groot zonnedek met puttinggreen, meubilair en schaduwrijke zone aan de bar
 • panorama-lounge met bar
 • 2 restaurants en bistro
 • receptie
 • boetiek aan boord
 • lift
 • bar
 • fitness
 • nagelstudio en kapsalon
Maaltijden

ontbijtbuffet, lunch en diner met fijne lokale ingrediënten en regionale specialiteiten en premium drankjes en snacks.