Luxe nieuwjaarscruise MS Inspire

 • Cruise

Sub Title: Vier 'oud naar nieuw' op de Rijn

Bereken uw prijs

Beschrijving:

Tijdens de nieuwjaarsdagen hebben we voor u een zeer mooie luxe riviercruise in petto, aan boord van het welgekende varende Premium-hotel, de MS Inspire 5*S. We starten en eindigen deze cruise in Keulen, varen langs romantische wijndorpen, genieten van prachtige uitzichten én ervaren een streepje cultuur. De Rijn is doordrenkt van geschiedenis, legendes en verhalen die bijdragen aan de magie van dit meanderende wonder. Eenmaal aan boord kan u uitpakken, ontspannen en genieten tijdens de laatste dagen van 2020 en de eerste van 2021.

U S P:

In alle luxe aftellen naar 2021...

Inbegrepen:

 • transfer Keulen heen en terug met PremiumTours luxe autocar
 • alle begeleide excursies met kwaliteit en inhoud in eigen regie met PremiumTours luxe autocar
 • 1 x broodjes op de heenreis
 • 8-daagse cruise met MS Inspire 5*S in het gekozen kajuittype: verblijf basis volpension vanaf diner 1e dag t/m ontbijt 8e dag - all-inclusive-drankenpakket - welkomstcocktail - feestelijk Silvester
  galadiner (avondkledij verplicht) - vrij gebruik van alle faciliteiten aan boord - bagageservice van de kaai naar de kajuit en omgekeerd - gebruikelijke fooien voor het boordpersoneel
 • PremiumTours audioguide
 • BTW, wegen-, verblijf- en haventaksen cfr. 01/09/2020

Niet inbegrepen:

 • persoonlijke uitgaven
 • inkomgelden (ca. € 30 - € 50)
 • nieuwjaarsconcert (€ 56, opgevoerd volgens de maatregelen die op dat moment gelden): inschrijving noodzakelijk!
 • reisverzekering

Praktische info:

Kleding aan boord: gezellige en informele sfeer, casual. Avondkledij tijdens oudejaarsavond.

Taal aan boord: Duits en Engels.

Munteenheid aan boord: euro. Op het einde van uw cruise kan u uwonboard rekening cash betalen of met een creditcard.

Verzekeringstarief:
globale reisverzekering: € 6/dag/persoon.
Enkel annuleringsverzekering: € 5/dag/persoon.

Opstapplaatsen:
Mol, carpark Postelsesteenweg 27
Hasselt, carpark Walenstraat 30
Antwerpen, Crowne Plaza Hotel
Sint-Niklaas, Hotel Serwir
(vertrektijden worden later meegedeeld)

Programma onder voorbehoud van wijziging (als gevolg van weersomstandigheden en/of beslissing van de kapitein kan de vaarroute afwijken).

MS Inspire

Beschrijving:

Aan boord van de MS Inspire 5*S laat u het dagelijkse leven achter u en geniet u ten volle van deze all inclusive luxe-cruise. Aan boord van dit luxe-rivierschip genieten maximaal 142 gasten dag en nacht van een premium service. De prestigieuze lobby straalt meteen een moderne, discrete luxueuze ambiance uit.

Faciliteiten:

 • bubbelbad
 • fitness
 • spa (o.a. stoombad, sauna met panorama, rustruimte met lichten, aromatherapie, massage)
 • zeer mooi gemeenschappelijk dek met veel ruimte

Kamerbeschrijving:

De kajuiten zijn zeer ruime en comfortabele buitenkajuiten verspreid over 3 dekken met hoogwaardige afwerking en warme kleuren die een oase van welzijn vormen met het beste comfort. Dankzij de grote ramen van de kajuiten op het Diamond dek (bovenste dek) en Ruby dek (middelste dek), beide met Franse balkon, heeft u een onbeperkt zicht op de rivier, de mooie landschappen, en geniet u van 1.000 wisselende uitzichten. Alle kajuiten beschikken over een badkamer met inloopdouche, toilet, haardroger, telefoon, safe, flatscreen-TV, individueel regelbare airconditioning en een ruime kleerkast.

22A: 2-persoons    Emerald dek standaard
22B: 2-persoons    Ruby dek suite
22D: 2-persoons    Diamond dek suite
11A: 1-persoons    Emerald dek standaard (op aanvraag)
11B: 1-persoons    Ruby dek suite (op aanvraag)

Reisprogramma

 • dag 1

  Richting Domstad Keulen (D)

  Beschrijving:

  Met de comfortabele PremiumTours luxe autocar rijden we via Duitse autowegen richting Keulen. Alvorens we aan boord gaan, maken we kennis met deze interessante metropool. Keulen staat niet bekend als een klassieke schoonheid maar als een zeer levendige stad. Het meer dan 2.000 jaar oude stadslandschap werd grotendeels verwoest in de Tweede Wereldoorlog. Maar de stad werd heropgebouwd met een succesvolle mix van oud en nieuw. We maken een interessante stadswandeling in de oude binnenstad met haar prachtig gekleurde gebouwen, levendige pleinen zoals de Alter Markt en smalle geplaveide straatjes. Omstreeks 17 uur gaan we aan boord van de MS Inspire 5*S. We betrekken onze kajuiten, maken kennis met de faciliteiten die dit mooie schip aanbiedt en genieten van het eerste diner en onze eerste overnachting aan boord.

 • dag 2

  UNESCO Werelderfgoed langs de Rijn & La Grande Dame Wiesbaden (OLD)

  Beschrijving:

  In de voormiddag worden we verwend met het mooiste stukje van de Rijn. Langs de middenloop van de Rijn, geklasseerd tot UNESCO Werelderfgoed, zijn de vele rotsen, ruïnes, steile wijnhellingen, woeste burchten en pittoreske stadjes een streling voor het oog. Aan elke burcht langs de rivier is wel een sage of legende verbonden. De meest tot de verbeelding sprekende is het verhaal van de Loreley. Na de lunch meren we aan in Rüdesheim en gaan we op verkenning in Wiesbaden, een welvarend kuuroord met een mooi bewaard gebleven centrum. In Wiesbaden is het bijzondere heel normaal, het is een luxeversie van een stad, een toonbeeld van oerdegelijkheid, klasse en prestige. We strekken even de benen tijdens een mooie stadswandeling. Indien er ons nog wat tijd rest, maken we een wandeling door de oude binnenstad van Rüdesheim, één van de meest levendige dorpen aan de Rijn. De meest bekende straat is ongetwijfeld de charmante Drosselgasse, een geplaveide straat vol historische gebouwen, restaurants, cafés en winkels.

 • dag 3

  Speyer & nostalgie in Heidelberg (OLD)

  Beschrijving:

  Al vroeg in de ochtend meren we aan in Speyer. De 11e-eeuwse keizerlijke kathedraal is één van de grootste en belangrijkste romaanse bouwwerken in Duitsland. De crypte bevat de graven van 8 Duitse keizers en koningen, evenals verschillende bisschoppen. Na meerdere branden, oorlogen en restauraties werd de kathedraal van 1957 tot 1961 eindelijk in haar oorspronkelijke vorm hersteld. Geschiedenis, architectuur en de unieke ligging boven de stad hebben het imposante kasteel van Heidelberg tot een belangrijk historisch monument gemaakt. De bouw ervan duurde enkele eeuwen en bevat daarom ook een mix van stijlen, variërend van gotiek tot renaissance. Voor het diner gaan we weer aan boord van de MS Inspire 5*S en zetten we koers richting Koblenz.

 • dag 4

  Koblenz (OLD)

  Beschrijving:

  Al vroeg in de ochtend meren we aan in Koblenz, de stad waar de Moezel en de Rijn samenvloeien. Hier springt meteen een enorm monument in het oog: het ‘Deutsches Eck’, gelegen op een spitse landtong. Tijdens een wandeling in de historische binnenstad komen we meer te weten over de rijke geschiedenis van Koblenz. Voor de lunch gaan we weer aan boord en zetten we koers richting Amsterdam.

 • dag 5

  Wereldstad Amsterdam (OLD)

  Beschrijving:

  Na een rustig ontbijt meren we aan in de hoofdstad van Nederland. Amsterdam – oftewel ‘dam aan de Amstel’ – groeide van klein vissersdorp, zo’n 800 jaar geleden, uit tot een wereldstad, waarbij vooral in de beginjaren de handel in haring en bier een belangrijke rol speelde. De stad kende vooral een ongekende bloei en welvaart in de 17e eeuw, ook wel de ‘Gouden Eeuw’ genoemd, en dat drukte dan ook z’n stempel op het huidige uitzicht van het centrum. Al wandelend ontdekken we deze metropool met haar smalle steegjes, charmante hofjes, pleinen en uiteraard de wereldberoemde grachten en majestueuze grachtenpanden. Deze avond wacht ons een feestelijke avond met een voortreffelijk galadiner. En zodra de klok 24 uur slaat, licht de lucht van Amsterdam zichzelf op met vuurwerk!

 • dag 6

  Nieuwjaarsconcert in Amsterdam (OLD)

  Beschrijving:

  Na de lunch heeft u de mogelijkheid om het nieuwjaarsconcert bij te wonen van het Nederlands Blazers Ensemble in het Concertgebouw (facultatief € 56 opgevoerd volgens de maatregelen die op dat moment gelden). Al jaren is hun show op deze dag een vaste traditie. Ambiance verzekerd! Voor het diner gaan we terug aan boord en laten we Amsterdam achter ons.

 • dag 7

  Nijmegen, de oudste stad van Nederland (OLD)

  Beschrijving:

  Als we ’s morgens wakker worden, zijn we al aangemeerd in Nijmegen, een stad met een rijke cultuurhistorie die tot meer dan 2.000 jaar teruggaat. Mede door z’n strategische ligging was Nijmegen in het verleden vaak het middelpunt van conflicten, maar een geslaagde wederopbouw na de Tweede Wereldoorlog maakte dat de stad haar dynamische karakter wist te behouden. Tijdens ons bezoek maken we een reis door de tijd en wandelen we langs sporen die herinneren aan o.a. de Romeinse tijd, de Middeleeuwen en de Tweede Wereldoorlog. We laten ons meevoeren met de spannende legende van Mariken van Nieumeghen en genieten van de aangename sfeer die deze stad uitstraalt. In de namiddag zetten we koers richting Keulen.

 • dag 8

  Huiswaarts (O)

  Beschrijving:

  Na een laatste ontbijt aan boord nemen we afscheid van de bemanning, verlaten het schip en vangen de terugreis aan met de PremiumTours luxe autocar.