Duitsland

Luxe najaarsrivercruise MS Inspire 5*

 • Cruise
 • Nieuw

11/11/2021

Bereken uw prijs

Beschrijving:

Er even tussenuit in het najaar? Geniet van enkele ontspannende dagen aan boord van ons varend Premium-Hotel, de MS Inspire 5*. We starten en eindigen deze cruise in Karlsruhe, varen langs romantische wijndorpen, genieten van prachtige uitzichten én ervaren een streepje cultuur. De Rijn is doordrenkt van geschiedenis, legendes en verhalen die bijdragen aan de magie van dit meanderende wonder. Eenmaal aan boord, kan u uitpakken, ontspannen en genieten van de vrolijkheid van het seizoen.

U S P:

Genieten van de herfst langs de Rijn

Inbegrepen:

HEEL VEEL INCLUSIEF:

 • transfer Karlsruhe heen en terug met luxe autocar
 • alle begeleide excursies met kwaliteit en inhoud in eigen regie met luxe autocar
 • 6-daagse cruise met MS Inspire 5* in het gekozen kajuittype
 • verblijf basis volpension vanaf avondmaal 1e dag t/m ontbijt 6e dag
 • all-inclusive-drankenpakket
 • welkomstcocktail
 • vrij gebruik van alle faciliteiten aan boord
 • bagageservice van de kaai naar de kajuit en omgekeerd
 • gebruikelijke fooien voor het boordpersoneel
 • audioguide
 • BTW, wegen-,verblijf- en haventaksen cfr. 10/03/2021.

Niet inbegrepen:

 • persoonlijke uitgaven
 • overige inkomgelden
 • inkomgelden
 • reis- en annuleringsverzekering

Praktische info:

ALGEMEEN
Kleding aan boord: gezellige en informele sfeer, casual
Taal aan boord: Duits en Engels
Munteenheid aan boord: euro. Op het einde van uw cruise kan u uw onboard rekening cash betalen of met een creditcard.

REISFORMALITEITEN:
Geldige identiteitskaart volstaat.

OPMERKING:
Programmaverschuivingen mogelijk.

VERZEKERINGSTARIEF:
Globale reisverzekering: € 6/dag/pers.
Enkel annuleringsverzekering: € 5/dag/pers.

OPSTAPPLAATSEN:
Mol, carpark Postelsesteenweg 27
Hasselt, carpark Walenstraat 30
Geel, carpooling Geel-West
Antwerpen, Crowne Plaza Hotel
Sint-Niklaas, Hotel Serwir

Programma onder voorbehoud van wijziging (als gevolg van weersomstandigheden en/of beslissing van kapitein kan de vaarroute afwijken)

MS Inspire

Beschrijving:

Aan boord van de MS Inspire 5* laat u het dagelijkse leven achter u en geniet u ten volle van deze all inclusive luxe-cruise.

Aan boord van dit luxe-rivierschip genieten maximaal 142 gasten dag en nacht van een premium service. De prestigieuze lobby straalt meteen een moderne, discrete luxueuze ambiance uit.

Faciliteiten:

 • jacuzzi
 • fitness en spa (o.a. stoombad, sauna met panorama, rustruimte met lichten, aromatherapie, massage)
 • een zeer mooi gemeenschappelijk dek met veel ruimte

Kamerbeschrijving:

Zeer ruime en comfortabele buitenkajuiten verspreid over 3 dekken met hoogwaardige afwerking en warme kleuren die een oase van welzijn vormen met het beste comfort. Dankzij de grote ramen van de kajuiten op het Diamond dek (bovenste dek) en Ruby dek (middelste dek), beide met Frans balkon, heeft u een onbeperkt zicht op de rivier, de mooie landschappen, en geniet u van 1.000 wisselende uitzichten. Alle kajuiten beschikken over een badkamer met inloopdouche, toilet, haardroger, telefoon, safe, flatscreen-TV, individueel regelbare airconditioning en een ruime kleerkast.

Kajuiten:
2-persoons Emerald dek standaard 22A 
1-persoons Emerald dek standaard 11A
2-persoons Ruby dek suite 22B
1-persoons Ruby dek suite 11B
2-persoons Diamond dek suite 22D

                    

Reisprogramma

 • dag 1

  Richting Karlsruhe (D)

  Beschrijving:

  Met de luxe autocar rijden we via Duitse autowegen richting Karlsruhe. Omstreeks 15 uur gaan we aan boord van de MS Inspire 5*. We betrekken onze kajuiten, maken kennis met de faciliteiten die dit mooie schip aanbiedt en genieten van het eerste diner en onze eerste overnachting aan boord.

 • dag 2

  Domstad Keulen & Bonn, voormalige hoofdstad van West-Duitsland (OLD)

  Beschrijving:

  Met de torenspitsen van zijn indrukwekkende gotische kathedraal die boven het stadsbeeld uittorenen, is Keulen zeker en vast een interessante metropool om te bezoeken. Keulen staat niet bekend als een klassieke schoonheid maar als een zeer levendige stad. Het meer dan 2.000 jaar oude stadslandschap werd grotendeels verwoest in de Tweede Wereldoorlog. Maar de stad werd heropgebouwd met een succesvolle mix van oud en nieuw. We maken een interessante stadswandeling in de oude binnenstad met zijn prachtig gekleurde gebouwen, levendige pleinen zoals de Alter Markt en smalle geplaveide straatjes. Een bezoek aan de Dom van Keulen mag uiteraard niet ontbreken. In de namiddag bezoeken we Bonn, de geboorteplaats van Ludwig van Beethoven, maar ook de thuisbasis van een prestigieuze universiteit. Bonn is een sfeervolle stad met een geschiedenis van meer dan 2.000 jaar en een rijke cultuur. Dit nodigt zeker en vast uit voor een boeiende wandeling in het oude stadscentrum en langs de voornaamste bezienswaardigheden. (Voor de geïnteresseerden kunnen we een bezoek aan het geboortehuis van Beethoven aanbevelen. Het geboortehuis in de Bonngasse werd ondertussen omgetoverd tot een interessant museum, waar u meer te weten komt over zijn leven en zijn werk.)

 • dag 3

  Koblenz & UNESCO Werelderfgoed langs de Rijn (OLD)

  Beschrijving:

  Al vroeg in de ochtend meren we aan in Koblenz, de stad waar de Moezel en de Rijn samenvloeien. Hier springt meteen een enorm monument in het oog: het ‘Deutsches Eck’, gelegen op een spitse landtong. Tijdens een wandeling in de historische binnenstad komen we meer te weten over de rijke geschiedenis van Koblenz. Voor de lunch gaan we weer aan boord en zetten we koers richting Rüdesheim. In de namiddag worden we verwend met het mooiste stukje van de Rijn. Langs de middenloop van de Rijn, geklasseerd tot UNESCO Werelderfgoed, zijn de vele rotsen, ruïnes, steile wijnhellingen, woeste burchten en pittoreske stadjes een streling voor het oog. Aan elke burcht langs de rivier is wel een sage of legende verbonden. De meest tot de verbeelding sprekende is het verhaal van de Loreley. Na het diner meren we aan in Rüdesheim.

 • dag 4

  Rüdesheim & La Grande Dame Wiesbaden (OLD)

  Beschrijving:

  Na een rustig ontbijt maken we een wandeling door de oude binnenstad van Rüdesheim, één van de meest levendige dorpen aan de Rijn. De meest bekende straat is ongetwijfeld de charmante Drosselgasse, een geplaveide straat vol historische gebouwen, restaurants, cafés en winkels. Voor de lunch gaan we terug aan boord. In de namiddag meren we aan in Mainz, we stappen in de luxe autocar en rijden naar Wiesbaden, een welvarend kuuroord met een mooi bewaard gebleven centrum. In Wiesbaden is het bijzonderste heel normaal, het is een luxeversie van een stad, een toonbeeld van oerdegelijkheid, klasse en prestige. Tijdens een interessante stadswandeling strekken we nog even de benen.

 • dag 5

  Frankfurt, stad vol contrasten en verrassingen (OLD)

  Beschrijving:

  Tijdens een geleide stadswandeling vallen we van de ene verbazing in de andere. Frankfurt is een stad van superlatieven. We wandelen langs de Frankfurter Dom naar de Römerberg met de Frankfurter Römer (stadhuis), met de beroemde Kaiserzaal die we indien mogelijk bezoeken. Deze zaal is rijkelijk gedecoreerd als ode aan het glorierijke en het Heilige Roomse Rijk. De Altstadt is geheel terug opgebouwd na de
  Tweede Wereldoorlog, volgens de originele plannen.

 • dag 6

  Terug naar huis (O)

  Beschrijving:

  Na een laatste ontbijt aan boord nemen we afscheid van de bemanning, verlaten het schip en vangen de terugreis aan.