Griekenland

Griekenland 'Premium'

 • Vliegreis
 • Busreis

vanaf € 1995

Bereken uw prijs

Griekenland biedt zon, lokale gerechten, witgekalkte huizen met felblauwe luiken en een ontspannen, Zorba-de-Griekse levensstijl. Als de bakermat van de westerse beschaving bezit het een aantal van 's werelds grootste, oude monumenten. Griekenland heeft de wereld een aantal geweldige geschenken gegeven: epische gedichten, fantastische mythen en enkele van de grootste denkers in filosofie, wiskunde en wetenschappen. Het land is bezaaid met cipressenbossen, wijngaarden, olijfbomen en pittoreske baaien omzoomd met verrassend wit zand. Deze natuurlijke schoonheid, gecombineerd met overvloedige, archeologische schatten, maakt Griekenland tot een geweldige reisbestemming.

Inbegrepen:

7 x diner, overnachting en ontbijt 

3 x lunch 

1 x wijndegustatie

1 x olijfdegustatie

alle excursies met PremiumTours TopView

alle inkomgelden volgens programma

audioguide systeem

luchthaventransfer heen en terug

rechtstreekse vlucht Brussel-Athene en terug met Brussels Airlines

deskundige plaatselijke Nederlandstalige reisleiding, een echte Griekenland kenner

BTW, wegen-, verblijf- en luchthaventaksen cfr. 25/11/2023

Niet inbegrepen:
 • tafeldranken
 • persoonlijke uitgaven
 • reis- en annuleringsverzekering
Toeslagen
11A éénpersoonskamer + € 521
Verzekeringstarief:

Globale reisverzekering : € 9/dag/persoon
Enkel annuleringsverzekering : € 6,50/dag/persoon

Reisformaliteiten:

Geldige identiteitskaart volstaat.

Opstapplaatsen:
 • Mol, carpark Postelsesteenweg 27
 • Hasselt, carpark Walenstraat 30
 • Antwerpen, Crowne Plaza Hotel
 • Sint-Niklaas, Hotel Serwir
 • Vertrekhal luchthaven Zaventem

  (vertrektijden worden later meegedeeld)
  Programma onder voorbehoud van wijziging
Opmerking:

Bij reservatie officiële naam doorgeven!
Het programma van de 1e en 8e dag kan wijzigen afhankelijk van het vluchtschema.

Reisprogramma:

Ontbijt Lunch Diner

 • dag 1 Diner inbegrepen

  Welkom in Athene!

  We vertrekken met onze rechtstreekse vlucht naar Athene. Ter plaatse stappen we in de PremiumTours TopView en rijden naar ons 5*-hotel Royal Olympic waar we komende 2 nachten zullen verblijven. Dit luxueuze, elegante hotel ligt in het hartje van Athene op een korte wandeling van de Akropolis, vlak bij de Tempel van Zeus, en beschikt over een buitenbad. Vanop het dakterras hebben we een spectaculair uitzicht op de Akropolis. Na aankomst staat een betoverende wandeling door de sfeervol verlichte, oudste wijk Plaka op het programma, waar geschiedenis en charme samenkomen.

 • dag 2 Ontbijt inbegrepen Diner inbegrepen

  Athene, waar eeuwenoude geschiedenis en levendige energie samenkomen onder de Griekse zon

  ‘s Ochtends verkennen we Athene te voet. We beginnen met een hoogtepunt en klimmen naar 2.000 jaar geschiedenis op de Akropolis, de belangrijkste plek in de Griekse hoofdstad. Hier bezoeken we de architectonische meesterwerken uit de Gouden Eeuw van de stad: de propylaea, de monumentale toegangspoort tot de Akropolis; de tempel van Nikè, rustend op een rotspunt, gepositioneerd zodat het Atheense volk de godin van de overwinning (=Nikè) kon aanbidden in de hoop op voorspoedige uitkomsten in de oorlogsinspanningen; het Erechtheion, verbonden met enkele van de oudste en heiligste relikwieën van de Atheners; het Parthenon, een blijvend symbool van het oude Griekenland, de Atheense democratie en de westerse beschaving. Het Parthenon werd uitsluitend gebouwd met pentelisch marmer in de 5e eeuw voor Christus, toen het Atheense Rijk op zijn hoogtepunt was, en kreeg zijn naam van Athena Parthenos, de beschermgodin van Athene. 's Middags biedt de Philopapouheuvel een panoramisch uitzicht, terwijl de voetgangerszone Ermou en het Nationaal Museum andere, boeiende opties bieden. Een reis door de tijd en cultuur van het oude Griekenland in de moderne stad.

 • dag 3 Ontbijt inbegrepen Lunch inbegrepen Diner inbegrepen

  Athene – Nafplio

  De rondleiding door Athene onthult de perfecte samensmelting van geschiedenis en moderniteit. Antieke artefacten verrassen in het Syntagma-metrostation, terwijl het Akropolismuseum een innovatieve weergave biedt van archeologische vondsten. We zetten onze reis voor naar Nafplio. Gelegen  aan de oostkust van de Peloponnesos, betovert deze stad met geplaveide straten, historische forten zoals Bourtzi en Palamidi, en een sfeervol Syntagma-plein. Er heerst een harmonie van Venetiaanse, Ottomaanse en Griekse invloeden in een pittoreske setting. Hier checken we in in het 5* Nafplia Palace Hotel & Villas in zeezicht kamers.Dit hotel  heeft een unieke omgeving, geschiedenis en esthetiek, met uitzicht over de baai van Argolis, de oude stad Nafplion ...

 • dag 4 Ontbijt inbegrepen Lunch inbegrepen Diner inbegrepen

  Epidaurus - Mycene

  Vanuit Nafplio rijden we naar Epidaurus om het Asklepieion  te bezoeken, het beroemdste genezingscentrum van de Griekse en Romeinse wereld. De naam is afgeleid van Asklepios, de god van de geneeskunde. Vervolgens naar het Grote Theater van Epidaurus. Dit verbazingwekkend goed bewaarde, 2.300 jaar oude openluchttheater in Epidaurus combineert perfecte akoestiek met elegantie en symmetrische proporties. In Mycene, met de oude ruïnes daterend uit 1350 tot 1200 voor Christus en beschreven door Homerus, ontmoeten we het kasteel van koning Agamemnon en de schatkamer van Atreus. We vervolgen onze reis in de bergwereld van Arcadië: uitgestrekte sinaasappelboomgaarden, van oranje tot dieprood. Deze kleuren verklaren o.a. waarom de wijn uit regio ook wel het ‘Bloed van Hercules’ wordt genoemd, heerlijke wijnen met aroma’s van vanille, honing en kruiden. We rijden verder naar ons luxe, sprookjesachtige 5*-hotel Mystras Grand Palace Resort & Spa in Mystras waar we 1 nacht zullen verblijven.

 • dag 5 Ontbijt inbegrepen Diner inbegrepen

  Mystiek Mystras

  Het wakker worden in het Mystras Grand Palace Resort zal u doen terugdenken aan een plek die vertrouwd aanvoelt maar tegelijkertijd ongrijpbaar is omdat u dacht dat het alleen bestond ergens in het rijk van uw verbeelding. De ruïnestad Mystras (UNESCO Werelderfgoed), spectaculair gelegen op een heuvel in de Peloponnesos, biedt ons een indrukwekkende getuigenis van de Byzantijnse cultuur en een boeiend gesprek met de nonnen in het Pantanassa klooster. U heeft  alles geleerd over het kloosterleven en de rol van de orthodoxe kerk in de Griekse samenleving, maar misschien heeft u nog één wens? Die kan u laten vervullen door een kaarsje aan te steken in de kloosterkerk. Vervolgens leidt de route langs de olijfgaarden van de Messenische vlakte, op weg naar Skafidia voor 1 overnachting het luxueuze 5*-hotel Aldemar Olympian Village dat uitkijkt op de prachtige Ionische kust en wordt omgeven door weelderige tuinen en zwembaden. Verwennerij en een gevoel van openheid naar de natuur maken van uw verblijf in dit historische land wederom een onvergetelijke ervaring.

 • dag 6 Ontbijt inbegrepen Diner inbegrepen

  Olympia, de thuishaven van de Olympische Spelen

  Terugkijkend op de geschiedenis van de Olympische Spelen tot 776 voor Chr., heeft Olympia vandaag de dag nog steeds een symbolisch karakter. Het is hier dat het allemaal begon, in deze beboste vallei van de Alpheüs-rivier in de Peloponnesos, waar Zeus’ belangrijkste heiligdom was gelegen. Ter ere van hem was Olympia elke 4 jaar het toneel van een evenement waar de hele Griekssprekende wereld aan deelnam. Zowel de site als het museum bieden een lichtgevend beeld van de pracht en de glorie van het oude Griekenland en de breedte van een beschaving. In het archeologische museum staan we oog in oog met één van de grootste, marmeren sculpturen aller tijden, en in het oude stadion wandelen we tussen de indrukwekkende ruïnes waar atleten trainden voor het belangrijkste, atletische evenement aller tijden. Tijdens een degustatie proeven wij de rijke smaken van olijfolie en wijn waar de essentie van het mediterrane terroir zich onthult in elke druppel. Vervolgens reizen we noordwaarts, doorkruisen we Patras, passeren we de beroemde Rio-Antirriobrug en zetten we koers richting Delphi waar we 1 nacht verblijven in het 4* Domotel Anemolia Mountain Resort in Arachova. Dit unieke resort ligt in een berglandschap waar de aardse kleuren in combinatie met de unieke faciliteiten en het adembenemende uitzicht een bijzondere ervaring bieden.

 • dag 7 Ontbijt inbegrepen Lunch inbegrepen Diner inbegrepen

  Delphi, het spirituele centrum van klassiek Griekenland

  Van de groene hellingen van Parnassus tot het heiligdom van Apollo en het orakel van Pythia: de site van Delphi overtreft de verwachtingen van uw verbeelding. Het punt waar de 2 adelaars van Zeus elkaar ontmoetten als de navel van de aarde, maakt van Delphi één van de meest heilige plaatsen van Griekenland. Mensen zouden hier destijds van over de hele wereld naar toe gereisd zijn om wijsheid te zoeken bij het orakel van Pythia, de priesteres die het aardse mondstuk van Apollo was. Zijn macht was zo invloedrijk dat geen enkele grote leider een belangrijke beslissing zou nemen zónder het orakel te raadplegen. Delphi diende als het religieuze en spirituele centrum van de oude beschaving en droeg zo bij aan de culturele ontwikkeling van héél Griekenland. Op de terugweg naar de hoofdstad Athene vervolgen we onze reis, met herinneringen aan de betoverende plekken en culturele schatten die we onderweg hebben ontdekt. Wederom overnachten we 1 nacht in het 5*-hotel Royal Olympic in Athene.

 • dag 8 Ontbijt inbegrepen

  Akropolis, adieu!

  Na een rustig ontbijt werpen we vanuit ons hotel nog een laatste blik op de Akropolis en genieten we van de laatste ochtend in Athene slenterend door de smalle straatjes van Plaka. Vol herinneringen en na een geweldige en opmerkelijke reis door de Griekse wereld, rijden we naar de luchthaven voor onze terugvlucht naar Brussel.

Royal Olympic *****

Omgeving

Gelegen in het hartje centrum met uitzicht op de Akropolis.

Kamerbeschrijving

3 nachten in het 5*-hotel Royal Olympic in executive kamers.


Logies
11A: éénpersoonskamer
22A: tweepersoonskamer

Nafplia Palace Hotel & Villas *****

Omgeving

Uitzicht over de baai van Argolis & de oude stad Nafplio.

Kamerbeschrijving

Alle kamers zijn voorzien van het gewenste comfort.

Logies
11A: éénpersoonskamer
22A: tweepersoonskamer

Hotel Mystras Grand Palace Resort & Spa *****

Kamerbeschrijving

Alle kamers zijn voorzien van het gewenste comfort.

Logies
11A: éénpersoonskamer
22A: tweepersoonskamer

Hotel Aldemar Olympian Village *****

Omgeving

Hotel Aldemar Olympian Village kijkt uit op de prachtige Ionische kust en wordt omgeven door weelderige tuinen en zwembaden.

Kamerbeschrijving

Alle kamers zijn voorzien van het gewenste comfort.

Logies
11A: éénpersoonskamer
22A: tweepersoonskamer

Domotel Anemolia Mountain Resort ****

Omgeving

Domotel Anemolia Mountain Resort ligt aan de rand van het dorp Arachova en biedt een prachtig uitzicht op de Delphi-vallei en de berg Parnassos.

Kamerbeschrijving

U verblijft in executive kamers.

Logies
11A: éénpersoonskamer
22A: tweepersoonskamer