Griekenland

Griekenland 'Premium'

 • Rondreis
Bereken uw prijs

Beschrijving:

Griekenland biedt zon, typische, lokale gerechten, witgekalkte huizen met felblauwe luiken en een ontspannen, Zorba-de-Griekse levensstijl. Als de bakermat van de westerse beschaving bezit het een aantal van 's werelds grootste oude monumenten. Griekenland heeft de wereld een aantal geweldige geschenken gegeven: epische gedichten, fantastische mythen en enkele van de grootste denkers in filosofie, wiskunde en wetenschappen. Het land is bezaaid met cipressenbossen, wijngaarden, olijfbomen en pittoreske baaien omzoomd met verrassend wit zand. Deze natuurlijke schoonheid, gecombineerd met overvloedige archeologische schatten, maakt Griekenland tot een geweldige reisbestemming.

U S P:

Een schatkist aan cultuur.

Inbegrepen:

 • 9 x diner, overnachting en ontbijt 
 •  8 x lunch met water & wijn
 • alle excursies met PremiumTours luxe autocar
 • alle inkomgelden volgens programma: Archeologisch museum Thessaloniki, grafheuvel Vergina, Kastoria, 2 Meteora-kloosters, Archeologisch museum en site in Delphi, theater en museum in Epidaurus, site en museum in Mycene, Akropolis en -museum in Athene…
 • PremiumTours audioguide
 • luchthaventransfer H/T
 • rechtstreekse vlucht Amsterdam-Thessaloniki en rechtstreekse vlucht Athene-Amsterdam met Transavia
  BTW, wegen- verblijf- en luchthaventaksen cfr. 01/11/2019
 • deskundige begeleiding door een echte Griekenland kenner
 • plaatselijke gidsen 

Niet inbegrepen:

 • overige dranken
 • reisverzekering

Praktische info:

TOESLAG
11A: + € 675

OPMERKING
Bij reservatie officiële naam doorgeven!
Het programma van de 1e en 10e dag kan wijzigen afhankelijk van het vluchtschema.

VERZEKERINGSTARIEF
globale reisverzekering: € 4,95/dag/persoon
enkel annuleringsverzekering: € 4,35/dag/persoon

OPSTAPPLAATSEN
• Mol, carpark Postelsesteenweg 27
• Hasselt, carpark Walenstraat 30
• Antwerpen, Crowne Plaza Hotel
• Sint-Niklaas, carpark Heimolenstraat 20
• Vertrekhal luchthaven Amsterdam

(vertrektijden worden later meegedeeld)

Diverse hotels Griekenland

Kamerbeschrijving:

We selecteerden voor u hoogwaardige verblijfshotels:
• Thessaloniki: 2 nachten in 5*-hotel Electra Palace, superior kamers met zicht op het Aristoteles Plein
• Kastoria: 1 nacht in 5*-hotel Limneon Resort & Spa
• Kalambaka: 1 nacht in 4*-hotel Divani Meteora
• Itea/Delphi: 1 nacht in 4*-hotel Nafsika Palace
• Skafidia/Olympia: 1 nacht in 5*-hotel Aldemar Olympian Village
• Nafplio: 1 nacht in 5*-hotel Nafplia Palace Hotel & Villas
• Athene: 2 nachten in 5*-hotel Electra Metropolis 

Logies:
11A ( + € 675): éénpersoonskamer
22A: tweepersoonskamer 

Reisprogramma

 • dag 1

  Eerste kennismaking met de Grieks-orthodoxe samenleving (D)

  Beschrijving:

  Vertrek vanuit onze opstapplaatsen naar Amsterdam voor onze rechtstreekse vlucht naar Thessaloniki. De PremiumTours luxe autocar pikt ons op aan de luchthaven voor een rondrit en een eerste kennismaking met Thessaloniki. Onze reisleider wijdt ons in in de Grieks-orthodoxe samenleving, een goede introductie voor de komende dagen. De eerste 2 nachten verblijven we in het luxueuze 5*hotel Electra Palace Thessaloniki. 

 • dag 2

  Een reis van de oudheid naar het Byzantijnse tijdperk (OLD)

  Beschrijving:

  Thessaloniki ligt amfitheatergewijs tegen de Kerdinosheuvel en bestaat uit een boven- en benedenstad. In de bovenstad hebben we het gevoel dat de tijd heeft stilgestaan en wanen we ons werkelijk ín het Byzantijnse verleden. We genieten van een spectaculair uitzicht op de stad, waar de zee de traditionele Balkan-architectuur omhelst. Tijdens de begeleide stadswandeling zien we de Agios Dimitrioskerk, één van de heiligste pelgrims kerken van het christendom en de belangrijkste vroegchristelijke kerk van Thessaloniki. We wandelen ook langs de triomfboog van Galerius - een belangrijke bouwkundige erfenis van de Romeinse tijd - en de Rotonda, bedoeld als mausoleum voor keizer Galerius, richting de witte toren aan de boulevard die ooit een deel was van de 8 km lange stadsmuur. Eén van de rijkste musea van Griekenland is ongetwijfeld het archeologische museum. De vaste collectie belicht de geschiedenis van Macedonië van de prehistorie tot de Romeinse tijd. We lunchen in Ladadika, een gezellige buurt in het oude centrum van de stad. In de namiddag verkennen we op een rustig tempo nog enkele interessante plekjes in de stad.

 • dag 3

  Vergina (Aigai) & Kastoria (OLD

  Beschrijving:

  Een niet te missen cultureel monument is de archeologische vindplaats in Aigai (Vergina), de oude hoofdstad van de Macedonische koningen, samen met de begraafplaats. Het hoogtepunt hier is ongetwijfeld de grafheuvel, die enkele grootse graven bleek te bedekken, waaronder dat van Filips II en vermoedelijk Alexander IV, nog in zeer goede en originele staat. Verder richting West-Macedonië, naar Kastoria waar we verblijven in het 5*hotel Limneon Resort & Spa, mooi gelegen aan het Orestiada meer.
  DAG

 • dag 4

  Byzantijns erfgoed in Kastoria & Kalambaka (OLD)

  Beschrijving:

  Kastoria ligt aan de westelijke oever van het Orestiada meer, in een vallei omringd door kalkstenen bergen. De culturele en religieuze rijkdom maakt deze stad uniek. De meest historische wijk is Dolcho, dat getuigt van een rijke architecturale en artistieke traditie. De stad huisvest ook een sterk Byzantijns erfgoed, wat we zien aan de bijzondere muren en de meer dan 70 Byzantijnse en post-Byzantijnse kerken met hun unieke architectuur. Verder naar Kalambaka, waar we tijdig zullen aan- komen. We maken een ontspannende wandeling door het centrum en mengen ons in het dagelijkse leven van de Grieken. In Kalambaka verblijven we in het 4*-hotel Divani Meteora, prachtig gelegen aan de voet van de Meteorarotsen. 

 • dag 5

  De magie van de Meteora-kloosters

  Beschrijving:

  ‘Zwevend tussen hemel en aarde’ of ‘boven in de hemel’: dat is wat Meteora letterlijk betekent. Het is ook de naam van het beroemde Griekse gebied waar kloosters op de toppen van immense rotspilaren liggen. Monniken en heremieten vinden al meer dan 1.000 jaar hun toevlucht in deze unieke rotsformatie. Zes oosters-orthodoxe kloosters - sommige dateren uit de 14e eeuw - zijn nog steeds de thuisbasis van een klein aantal monniken en nonnen. Misschien heeft u al verhalen gehoord over deze prachtige plek, maar zodra u er bént, voelt u de magie echt. We brengen een bezoek aan 2 kloosters. Verder naar ons hotel, het 4*-Nafsika Palace, gelegen in het rustige en pittoreske kustplaatsje Itea, op wandelafstand van de zee.
   

 • dag 6

  Delphi, het spirituele centrum van klassiek Griekenland

  Beschrijving:

  Van de groene hellingen van Parnassus tot het heiligdom van Apollo en het orakel van Pythia: de site van Delphi overtreft de verwachtingen van uw verbeelding. Het punt waar de 2 adelaars van Zeus elkaar ontmoetten als de navel van de aarde, maakt van Delphi één van de meest heilige plaatsen van Griekenland. Mensen zouden hier destijds van over de hele wereld naar toe gereisd zijn om wijsheid te zoeken bij het orakel van Pythia, de priesteres die het aardse mondstuk van Apollo was. Zijn macht was zo invloedrijk dat geen enkele grote leider een belangrijke beslissing zou nemen zónder het orakel te raadplegen. Delphi diende als het religieuze en spirituele centrum van de oude beschaving en droeg zo bij aan de culturele ontwikkeling van héél Griekenland. Hier wordt de Griekse mythologie werkelijkheid. Overnachten doen we in het 5*-hotel Aldemar Olympian Village, gelegen aan de prachtige Ionische kust. 

 • dag 7

  De geboorteplaats van de Olympische Spelen (OLD)

  Beschrijving:

  Terugkijkend op de geschiedenis van de Olympische Spelen tot 776 voor Chr., arriveren we in Olympia. Het is hier dat het allemaal begon, in deze beboste vallei van de Alpheüs-rivier in de Peloponnesos, waar Zeus’ belangrijkste heiligdom was gelegen. Ter ere van hem was Olympia elke 4 jaar het toneel van een evenement waar de hele Griekssprekende wereld aan deelnam. Zowel de site als het museum bieden een lichtgevend beeld van de pracht en de glorie van het oude Griekenland en de breedte van een beschaving. In het archeologische museum staan we oog in oog met één van de grootste marmeren sculpturen aller tijden, en in het oude stadion wandelen we tussen de indrukwekkende ruïnes waar atleten trainden voor het belangrijkste atletische evenement aller tijden. Na de lunch is er nog een vrij moment alvorens we doorrijden naar het 5* Nafplia Palace Hotel & Villas. We maken nog een interessante stop in het sfeervolle Nafplio. 

 • dag 8

  De mysteries van het oude Griekenland (OLD)

  Beschrijving:

  Het theater van Epidaurus vertegenwoordigt het beste en best bewaarde voorbeeld van een klassiek Grieks theater. Zelfs vandaag nog onderscheidt dit monument zich als een unieke artistieke prestatie door z’n bewonderenswaardige integratie in het landschap en vooral leidt van de Argolische Golf naar het noorden. De site werd bewoond sinds het neolithicum maar bereikte haar hoogtepunt tijdens de late bronstijd, en gaf haar naam aan een beschaving die zich verspreidde door de Griekse wereld. De meest bekende plek is hier de Leeuwenpoort, de ingang van de ommuurde stad met twee vrouwelijke stenen leeuwen erboven. Onderweg naar Athene maken we nog een stop aan het kanaal van Korinthe, een waterweg die de smalle landengte van Korinthe doorkruist en dusdanig het vasteland scheidt van de Peloponnesos. Aangekomen in Athene maken we een korte stadsrondrit langs o.a. het Olympische stadion en het parlement. De volgende 2 nachten verblijven we in het 5*-hotel Electra Metropolis gelegen in het hart van Athene.de perfectie van z’n proporties en onvergelijkbare akoestiek. Mycene, het legendarische koninkrijk van de Atriden, ligt op een kleine heuveltop aan de weg die 

 • dag 9

  Athene en z’n klassieke bezienswaardigheden (OLD)

  Beschrijving:

  Sedert de gouden eeuw van Perikles heeft Athene de wereld verwonderd met z’n mysterieuze geest. Vaak aangeduid als de bakermat van de westerse beschaving, is Athene een 2.500 jaar oud mengelmoes van culturele en historische triomfen. De prachtige Akropolis en het Parthenon – zichtbaar vanuit bijna elk deel van de stad - zijn een highlight waarrond Athene nog steeds draait. Deze hooggelegen bezienswaardigheden zijn adembenemend, en het uitzicht vanaf de Akropolis op de stad Athene en de omliggende tempels is er één dat u altijd zal bijblijven. Ook het nieuwe Akropolis- museum is een must. We maken nog een boeiende stadswandeling door het toeristische hart van Athene en ontdekken de oudste wijk, Plaka, met pittoresk geplaveide steegjes, neoklassieke gebouwen en ambachtelijke winkels. 

 • dag 10

  Huiswaarts

  Beschrijving:

  We genieten rustig van ons ontbijt. We verlaten Athene via de mondaine kust met de nieuwe bibliotheek en opera alvorens we richting de luchthaven gaan voor de rechtstreekse vlucht naar Amsterdam. Verder met transferdienst naar onze afstapplaatsen.