Duitsland

Frankfurt,Mainz & Wiesbaden

 • 15/08/2023
 • 26/08/2023
 • Busreis

Vanaf € 695

Bereken uw prijs

Tijdens deze boeiende citytrip bezoeken we 3 belangrijke steden in één van de meest veelzijdige regio’s van Duitsland: Frankfurt am Main, de internationaal ingestelde metropool, de stad van Goethe, die prat gaat op een unieke mengeling van verschillende culturen; Wiesbaden, de poort van de Rheingau, waar de heerlijke Riesling wordt geproduceerd, hier waant men zich nog steeds in het 19e-eeuwse kuurleven en tenslotte het levendige Mainz, gelegen aan de andere kant van de Rijn, de Frans getinte stad van Gutenberg, die gedomineerd wordt door de Dom. Een citytrip met verrassend veel variatie, contrast en levensvreugde…

Inbegrepen:

3 x diner in buffet, ontbijtbuffet t

1 x broodjes op de heenreis

1x broodmaaltijd op de terugreis

reis en alle excursies met PremiumTours TopView

alle inkomgelden volgens programma

audioguide systeem

deskundige begeleiding

BTW, wegen-, verblijf- en luchthaventaksen cfr. 21/11/2022

Niet inbegrepen:
 • reis- en annuleringsverzekering
 • tafeldranken
 • persoonlijke uitgaven
 • facultatieve inkomgelden (zie programma)
Afreisdata Prijs per persoon in Type 22A
15/08/2023: € 695
26/08/2023: € 695
Toeslagen
11A (éénpersoonskamer): + € 195
Verzekeringstarief:

globale reisverzekering : € 9/dag/persoon
enkel annuleringsverzekering : € 6,50/dag/persoon

Reisformaliteiten:

identiteitskaart volstaat

Opstapplaatsen:
 • Hasselt, carpark Walenstraat 30
 • Mol, carpark Postelsesteenweg 2
 • Antwerpen, Crowne Plaza Hotel
 • Sint-Niklaas, Hotel Serwir

  (vertrektijden worden later meegedeeld).

Reisprogramma:

Ontbijt Diner

 • dag 1 Diner inbegrepen

  Het edele vocht van de rheingau

  We vertrekken aan uw opstapplaats met de PremiumTours TopView via de Duitse autowegen naar Wiesbaden met de nodige stops en dePremiumTours service onderweg. Vrije lunch. In de vroege namiddag komen we aan in de Rheingau. We brengen meteen een bezoek aan één van de meest traditionele Sekt-kelders van Duitsland en krijgen een inzicht in het ontstaan van dit prikkelend genot. De marmerzaal in rococostijl is er overweldigend. De wijnkelder van wel 7 verdiepingen herbergt meer dan 200 000 l van deze mousserende wijn, verdeeld in grote vaten. Verder naar Mainz waar we de volgende drie dagen zullen overnachten in ons 4*-hotel Hilton Mainz in luxueuze kamers met zicht op de Rijn.

 • dag 2 Ontbijt inbegrepen Diner inbegrepen

  Frankfurt, stad vol contrasten en verrassingen

  Tijdens een geleide wandeling vallen we van de ene verbazing in de andere: Frankfurt is een stad van superlatieven. We wandelen langs de Frankfurter Dom naar de Römerberg met de Frankfurter Römer (stadhuis), met de beroemde Kaiserzaal die we indien mogelijk bezoeken. Deze zaal is rijkelijk gedecoreerd als ode aan het glorierijke en het Heilige Roomse Rijk. De Altstadt is geheel terug opgebouwd na de Tweede Wereldoorlog volgens de originele plannen. In de Main Tower brengt een lift ons tot op een hoogte van 190 m voor een spectaculair uitzicht op de weidse omgeving. Een bezoek aan het Goethehaus en -museum geeft ons een inzicht in hetleven van de betere klasse in het midden van de 18e eeuw. Er rest ons nog voldoende tijd voor een stadswandeling langs de Joodse ‘herdenkings-muur’ (een stille getuige van deportaties van de Tweede Wereldoorlog), de Dom van Frankfurt om te eindigen aan de ‘Frankfurt Zeil’-galerij, een elegant ultramodern winkelcentrum.

 • dag 3 Ontbijt inbegrepen Diner inbegrepen

  De Domstad Mainz & La Grande Dame Wiesbaden

  In het statige Mainz, gelegen aan de samenvloeiing van de Rijn en de Main, is de vriendelijke en open sfeer van de stad en haar bewoners duidelijk voelbaar tijdens een wandeling over de markt en langs de liefdevolle, gerestaureerde oude stadskern. De imposante Mainzer Dom is de monumentaalste van de 3 romaanse domkerken aan de Rijn. De Sint-Stefanuskerk is bijzonder bezienswaardig omwille van zijn moderne gebrandschilderde ramen van Marc Chagall. Een alternatief voormiddagbezoek voor de liefhebbers is het Gutenberg Museum (facultatief), het wereldmuseum van de boekdrukkunst. Wiesbaden is een welvarend kuuroord met een mooi bewaard gebleven centrum. Vanop de Neroberg hebben we een schitterend uitzicht over het Nerodal en de stad Wiesbaden en een bezoek aan de Russisch-Orthodoxe kerk loont de moeite. In Wiesbaden is het bijzondere heel normaal, het is een ‘luxe versie’ van een stad, een toonbeeld van oerdegelijkheid, klasse en prestige. Een stadswandeling brengt ons terug in de tijd van het keizerrijk.

 • dag 4 Ontbijt inbegrepen Diner inbegrepen

  Städel Museum in Frankfurt

  Deze voormiddag brengen we een bezoek aan het Städel Museum in Frankfurt am Main. Dit museum wordt vaak vergeleken met het Louvre in Parijs en geeft een fascinerend overzicht van de Europese kunstgeschiedenis van de 14e tot de 20e eeuw. Meesterwerken van o.a. Rembrandt, Monet, Picasso, Botticelli, Renoir, Vermeer, Van Eyck,… zijn hier te bewonderen. 

Hilton Mainz 4*

Kamerbeschrijving

Dit hotel beschikt over kamers met airconditioning, en een internationaal restaurant.

Logies
22A: tweepersoonskamer
11A: éénpersoonskamer