Ierland

Dublin & Westkust

 • Nieuw Zomer 2021
 • Rondreis

Sub Title: Vernieuwd programma! Vanaf € 1.495 p.p.

Bereken uw prijs

Beschrijving:

De zuidwestelijke regio van Ierland biedt haar bezoekers een grote verscheidenheid aan natuur en cultuur. De kustlijn werd gebeeldhouwd door de ijstijd, is versplinterd door de tijdloze volharding van de Atlantische Oceaan en doorspekt met schiereilanden, havens en eilandjes. Beïnvloed door de warme wateren van de Golfstroom kunnen bepaalde subtropische planten hier goed gedijen. We ontdekken een streek die ook doordrenkt is met folklore en een rijk cultureel erfgoed, gaande van de Keltische periode tot in de middeleeuwen. We brengen een interessant bezoek aan Dublin, een kleine hoofdstad met een enorme reputatie, en het pittoreske Galway. Reis met ons mee naar een fantastische bestemming voor een onvergetelijke reis!

U S P:

Mystiek, romantiek en gastvrijheid! Vernieuwd programma met het vliegtuig heen/terug!

Inbegrepen:

 • 7 x diner, overnachting en ontbijtbuffet
 • 5 x lichte lunch
 • alle excursies met PremiumTours luxe autocar
 • alle inkomgelden volgens programma: Lismore Castle Gardens, Saint Patrick’s Cathedral, Trinity College met Book of Kells, Guiness Storehouse, Cliffs of Moher, Bunratty Castle en Folk Park, Kylemore Abbey, boottocht en tuinen Garnish Island, Sheep-dog demonstratie, Muckross House, …
 • audioguide
 • rechtstreekse lijnvlucht Brussel-Dublin en terug met AerLingus
 • BTW, wegen-, verblijf- en luchthaventaksen cfr. 01/01/2021
 • deskundige begeleiding

Niet inbegrepen:

 • tafeldranken
 • persoonlijke uitgaven
 • reisverzekering

Praktische info:

TOESLAG:
11A: + € 230

VREEMDE MUNTEN:
Ter plaatse Euro en alle belangrijke credit cards.

REISFORMALITEITEN:
geldige identiteitskaart volstaat.
Kinderen Kids-ID.

OPMERKING:
Bij reservatie officiële naam doorgeven!
Het programma van de 1e en 8e dag kan wijzigen afhankelijk van het vluchtschema.

VERZEKERINGSTARIEF:
globale reisverzekering: € 6/dag/pers.
enkel annuleringsverzekering: € 5/dag/pers.

OPSTAPPLAATSEN:
Vertrekhal luchthaven Zaventem 
(vertrektijden worden later meegedeeld)

Programma onder voorbehoud van wijziging

The Parkavon Hotel

Kamerbeschrijving:

Logies:

11A: eenpersoonskamer (beperkt)
22A: tweepersoonskamer

The Lady Gregory Hotel

Kamerbeschrijving:

Logies:

11A: eenpersoonskamer (beperkt)
22A: tweepersoonskamer

Hilton Dublin Kilmainham

Kamerbeschrijving:

Logies:

11A: eenpersoonskamer (beperkt)
22A: tweepersoonskamer

Reisprogramma

 • dag 1

  De betoverende tuin van Lismore Castle (D)

  Beschrijving:

  Vertrek vanuit Brussel met een rechtstreekse lijnvlucht naar Dublin. We stappen in de PremiumTours luxe autocar en rijden richting de betoverende tuin van Lismore Castle. De tuinen zijn naar verluidt de oudste, continu gecultiveerde tuinen in Ierland en bieden een spectaculair uitzicht op zowel het kasteel van Lismore als het omliggende platteland van de Blackwater-vallei. Met een grote verscheidenheid aan prachtig onderhouden planten en bomen, evenals een permanente collectie sculpturen, nodigt Lismore Castle Gardens zeker en vast uit om rond te dwalen in deze historische tuinen. Verder naar Killarney waar we de eerste 3 nachten verblijven we in het 3* Parkavon Hotel.

 • dag 2

  Ring of Kerry (OLD)

  Beschrijving:

  Aan de rand van Europa, aan de wilde Atlantische kust van Zuidwest-Ierland, cirkelt de Ring of Kerry over het schiereiland Iveragh. Dit bijna 180 km lange circuit slingert langs ongerepte stranden, middeleeuwse ruïnes, charmante dorpjes, bergen en loughs met steeds veranderende uitzichten op de met eilanden bezaaide Atlantische Oceaan. Op een aangenaam tempo genieten we van deze route met adembenemende vergezichten, oude steenformaties en gebieden die bekend staan om hun natuurlijke schoonheid. We maken de nodige stops onderweg, een onvergetelijke dag!

 • dag 3

  Subtropische tuin op Garnish Island en zeehonden (OLD)

  Beschrijving:

  Vanuit Glengariff maken we een mooie boottocht naar Garnish Island, een piepklein eiland in Bantry Bay. Het eiland is vooral bekend om zijn prachtige tuinen, die van een zeldzame schoonheid zijn. Gezien de beschutte ligging samen met de Golfstroom heerst hier een bijna subtropisch klimaat, ideaal voor de groei van sierplanten uit vele delen van de wereld. Wandelpaden kronkelen door het landschap en leiden naar fascinerende tuingebouwen zoals de Griekse tempel, de klokkentoren, een Italiaans theehuis en een originele Martello-toren. Nabij Garnish Island ligt ook Seal Island, waar een kolonie zeehonden maar al te graag poseert voor uw foto. 

 • dag 4

  Cliffs of Moher & The Burren (OLD)

  Beschrijving:

  We rijden noordwaarts waar we de natuur opnieuw ontdekken in haar wildste en puurste vorm. Een spectaculair geografisch wonder zijn vast en zeker de Cliffs of Moher. De kliffen stijgen 120 meter boven de Atlantische Oceaan bij Hag's Head en bereiken hun maximale hoogte van 214 meter net ten noorden van O'Brien's Tower, 8 kilometer verderop. Ongetwijfeld één van de meest spectaculaire uitzichten van Ierland! Na de lunch rijden we doorheen het unieke landschap van The Burren. Het rotsachtige, door de wind verwoeste Burren-gebied is een uniek gestreept maanlandschap van grijze kalksteen dat ooit werd gevormd onder oude zeeën. Wilde bloemen in de lente geven The Burren een briljante kleur te midden van zijn grimmige schoonheid. Het gebied is eveneens rijk aan historische en archeologische vindplaatsen, zoals o.a. de ruïne van de kathedraal en het prachtige High Cross in Kilfenora. Verder naar Gort, waar we de volgende 3 nachten verblijven in het 3* Lady Gregory Hotel. 

 • dag 5

  Connemara, pure schoonheid in Ierland (OLD)

  Beschrijving:

  Connemara is één van die plekken waarvan iedereen zegt: wauw! Het is bijna te mooi voor woorden. Het is wild, verlaten en adembenemend. De velden zien eruit als een lappendeken waarbij de stenen muren perfect in het landschap gebreid werden. De witte, traditionele huisjes doen denken aan het oude Ierland, met boeren in paddy-petten die hun schapen door de mistige velden voeren. Een mooie stap terug in de tijd. Tijdens een panoramische rit genieten we van het wilde natuurschoon met bergen, meren, razende bergstromen, zacht glooiende moerassen, prachtige stranden en adembenemende uitkijkpunten. Iets wat u niet snel zal vergeten! We brengen een bezoek aan Kylemore Abbey, een romantisch kasteel dat Mitchell Henry in 1867 bouwde voor zijn vrouw. Het ligt in een prachtig bergachtig landschap aan de rand van een meer en biedt een sprookjesachtig uitzicht. 

 • dag 6

  Galway, levendige universiteits- en havenstad (OD)

  Beschrijving:

  Vandaag bezoeken we deze levendige universiteits- en havenstad. Het pittoreske Galway is de thuisbasis van dichters, artiesten en muzikanten, die allemaal bijdragen aan het creatieve gezoem dat pulseert door de charmante straten. Tijdens een boeiende wandeling ontdekken we sporen van het historische verleden met Lynch’s Castle, St. Nicholas’ Collegiate Church, de Spanish Arch en overblijfselen van de middeleeuwse stadsmuren in het Eyre Square Centre. Op de Salmon Weir Bridge, de oudste overgebleven brug over de rivier de Corrib, houden we even halt. Tussen april en juli kan je hier de zalm stroomopwaarts zien trekken naar de paaigronden op Lough Corrib. Aan de overkant staat de indrukwekkende kathedraal van Galway, één van de jongste van Europa maar erg bijzonder door de mix aan bouwstijlen.

 • dag 7

  Dublin, geplaveide straatjes, whiskey en bier (OLD)

  Beschrijving:

  We verlaten Gort en rijden naar het oosten van Ierland richting Dublin. De Ierse metropool kreeg in de jaren na de eeuwwisseling een gigantische opknapbeurt. Per autocar en te voet verkennen we relaxed enkele van de hoogtepunten. Saint Patrick's Cathedral werd gebouwd ter ere van de patroonheilige van Ierland en grenst aan de beroemde put waar Saint Patrick naar verluidt het plaatselijke Ierse volk in het christendom doopte. De kathedraal bezit een aantal belangrijke historische voorwerpen en zit vol geschiedenis. Vervolgens vinden we onze weg naar Temple Bar, de meest populaire wijk van de stad. Deze levendige buurt in het hart van de hoofdstad heeft nog steeds een creatieve flair en is één van de beste plekken om Ierse volksmuziek te horen. Levendige straatmarkten en alternatieve boetieks vullen de geplaveide straatjes en steegjes die hun middeleeuwse buitenkant hebben weten te bewaren. In de hoogtijdagen van de 18e en 19e eeuw vond je in The Liberties de grootste concentratie brouwerijen en distilleerderijen in Ierland. In de jaren tachtig van de vorige eeuw had het gebied zelfs de grootste brouwerij ter wereld, beheerd door Guinness, en 's werelds grootste whiskeystokerij, eigendom van George Roe & Sons. We wandelen door de historische Thomas Street met haar elegante kerken, voormalige distilleerderijen en de iconische St James’s Gate Brewery. We gaan verder naar het Guiness Storehouse – the Home of Guiness. Met een geschiedenis die teruggaat tot 1759 is dit wereldberoemde bier hét icoon van Ierland geworden. Hierna nemen we even de tijd om te ontspannen in één van de hippe cafés. De laatste nacht verblijven we in het 4*-hotel Hilton Dublin Kilmainham.

 • dag 8

  Literatuur in Trinity College (O)

  Beschrijving:

  Na een rustig ontbijt zetten we onze verkenning van de stad verder. Hoewel de sporen van het Viking-verleden grotendeels zijn weggespoeld, is de stad sindsdien een levend museum van zijn geschiedenis, met middeleeuwse kastelen en kathedralen naast de architecturale pracht van de 18e eeuw. Dit waren de hoogtijdagen, toen Dublin de mooiste Georgische stad van het Britse rijk was. Een pareltje uit deze tijd is het prachtige oude bibliotheekgebouw van Trinity College. Hier bevindt zich de tentoonstelling van het Book of Kells, de grootste culturele schat van Ierland en één van ‘s werelds beroemdste middeleeuwse manuscripten. Samen met The Old Library een must-see in de oudste universiteit van het land. Een stadswandeling brengt ons o.a. naar andere hoogtepunten zoals Christchurch Cathedral, Dublin Castle en Halfpenny Bridge. Na de lunch rijden we naar de luchthaven van Dublin voor onze vlucht naar Brussel.