Frankrijk

Corsica 'Premium'

 • Busreis
Bereken uw prijs Printbare versie

Corsica baadt in de mediterrane zon ten zuiden van Frankrijk en ten westen van Italië. Het eiland biedt ontzettend veel diverse en buitengewone landschappen, gaande van spectaculaire bergketens, geurige bossen en smaragdgroene rivierpoelen tot witte zandstranden en glinsterende baaien. Hoewel Corsica al meer dan 250 jaar deel uitmaakt van Frankrijk, zullen we hier kennismaken met een trotse, nationalistische geest en een duidelijke culturele identiteit. Alles voelt hier anders dan op het vasteland – van gebruiken en gerechten tot taal en karakter. Deze unieke mix van geografische diversiteit en een rijk cultureel erfgoed maken van dit ‘Ile de Beauté’ een heerlijke bestemming om te ontdekken.

Inbegrepen:
 • 7 x diner, overnachting en ontbijtbuffet
 • 6 x verzorgde lunch
 • alle excursies met PremiumTours luxe autocar
 • alle inkomgelden volgens programma: boottocht Bonifacio, treintje Bonifacio & Corte, museum Ajaccio, Calvi, museum Corte…
 • PremiumTours audioguide
 • rechtstreekse lijnvlucht Brussel – Bastia en terug met TUIFly
 • luchthaventransfer heen en terug
 • BTW, wegen-, verblijf- en luchthaventaksen cfr. 21/12/2021
 • deskundige begeleiding
Niet inbegrepen:
 • tafeldranken
 • reis- en annuleringsverzekering

Reisprogramma:

 • dag 1

  Heenreis (LD)

  Een rechtstreekse vlucht vanuit Brussel naar Bastia, waar de PremiumTours luxe autocar ons opwacht. Onderweg naar het hotel maken we een stop aan het opmerkelijke kerkje San Michele de Murato. Majestueus gelegen op een plateau 475 m boven de zeespiegel, is dit kerkje een zeer mooi voorbeeld van de Pisaans-Romaanse stijl, bekend om zijn kleurrijke inrichting en bewerkte versieringen - inclusief de tweekleurige gelaagdheid van de stenen. De eerste 2 nachten verblijven we in het 5* Hotel Corsica & Spa in Calvi.

 • dag 2

  Calvi & La Balagne (OD)

  Bekend om zijn prachtige strand en een glinsterende maanvormige baai tegen een achtergrond van bergen en dennenbossen, heeft Calvi een lange geschiedenis. Calvi is compact en bestaat uit een bovenstad met de citadel, en een lager gelegen deel met de haven en het marktplein. De citadel ligt boven op een rots, kijkt uit over de zee en wordt omringd door imposante vestingwerken. Het is prettig kuieren in de sfeervolle geplaveide straatjes en tussen de historische gebouwen. Een mooi voorbeeld van Corsicaanse barokarchitectuur is de kathedraal van St.-Jean-Baptiste. Op een heuveltop ligt de kapel van Notre-Dame de la Serra. Eenmaal boven genieten we van een prachtig uitzicht op de stad, het azuurblauwe water en de baai met de vuurtoren. We maken nog een mooie rit door La Balagne. Deze streek staat bekend om haar charmante dorpjes verspreid in de heuvels tussen berg en zee.

 • dag 3

  Via Evisa naar Piana met zijn Calanques (OLD)

  We verlaten het noorden van Corsica richting het westen. Via een schilderachtige route door het ruige binnenland komen we aan in Evisa, een pittoresk heuveldorp omringd door bossen en bergen. We genieten hier van adembenemende uitzichten. Het meest gevierde zeelandschap aan de westkust zijn de Calanques, een reeks fantastisch verweerde rode kliffen tussen het havenstadje Porto en het mooie dorp Piana. De rit door dit gebied is buitengewoon spectaculair. Na elke bocht zien we de meest verbazingwekkende vormen van de rode rotsen. Overnachten doen we in het prachtig gelegen 4* Hotel Capo Rosso, waar we van een adembenemend zicht genieten over de Golf van Porto.

 • dag 4

  Ajaccio & Sartène (OLD)

  Beroemd als de geboorteplaats van Napoleon Bonaparte en als hoofdstad van Corsica is Ajaccio zeker de moeite van het verkennen waard. In de oude binnenstad ontdekken we de historische charme terwijl we wandelen door een doolhof van kronkelende, smalle straatjes. Veel herinnert aan Napoleon: zijn standbeeld op de Place de Gaulle, Maison Bonaparte en de kathedraal, waar hij gedoopt werd. De meest Corsicaanse der Corsicaanse steden is zeker en vast Sartene. Gelegen in de heuvels - ver weg van de glitter van de kust - krijgen we hier een goed beeld van hoe het vroeger was. Als we de stad naderen, zien we hoe massieve grijze granieten gebouwen zich als het ware vastklampen tegen de helling van de Vallée du Rizzanese. Verder naar ons hotel aan de baai van Porto-Vecchio, het 4* Hotel Roi Théodore & Spa voor de volgende 3 nachten.

 • dag 5

  Diverse landschappen van de Alta Rocca (OLD)

  Snel van het strand naar de bergen: dat is Corsica! Op een half uur rijden bereiken we het iconische massief van Zuid-Corsica, de Alta Rocca. Het eerste kleine bergdorp dat we tegenkomen is Ospedale. Met zijn 900 m boven zeeniveau genieten we van een adembenemend panorama op de Golf. Een prachtige roadtrip brengt ons in Zonza, gelegen aan de voet van het Bavella-massief. Tijdens een wandeling ontdekken we hoe de oude huizen op de granieten rotsblokken gebouwd werden die de Asinao vallei domineren. We zetten onze rit verder terwijl we genieten van de mooiste panorama’s op de vlijmscherpe rotspieken van het Bavella-massief. We maken nog een stop aan de schilderachtige bergpas Col de Bavella alvorens we terugkeren naar ons hotel.

 • dag 6

  Bonifacio (OLD)

  In het zuidelijke puntje van Corsica ligt Bonifacio, een goed bewaard gebleven oud vestingstadje dat werd gesticht door en vervolgens genoemd werd naar graaf Bonifacio II van Toscane. Bij zijn terugkeer van een marine-expeditie in Noord-Afrika besloot hij hier een onaantastbare buitenpost te bouwen. De unieke setting op een steile, kalkstenen klif bezorgt ons een spectaculair uitzicht. Romeinse keizers, Pisaanse en Genuese staatshoofden, Karel V en Napoleon Bonaparte... Bonifacio's verleden heeft reeds veel bekende bezoekers verwelkomd. De stad straalt een ouderwetse sfeer uit en bestaat uit een allegaartje van middeleeuwse straatjes. Tijdens een boottocht zien we hoe de dicht opeengepakte, smalle huizen wankelen aan de rand van de 70 m hoge kliffen vol zeegrotten. Adembenemend!

 • dag 7

  Corte, het geografische hart van Corsica (OLD)

  De historische hoofdstad van Corsica is de robuuste stad Corte, weggestopt in het bergachtige hart van het eiland. De grote held van Corsica, Pasquale Paoli, heeft hier een democratisch parlement ingesteld tijdens de korte periode van onafhankelijkheid van het eiland tussen 1755 en 1769. Vandaag blijft Corte de thuisbasis van het nationalisme en huisvest het ook de universiteit van Corsica. Wat opvalt als we Corte naderen, is de citadel: majestueus gelegen, en het symbool en de trots van de stad. Corte is een genot om te verkennen. In de citadel bevindt zich het Museum van Corsica, dat ons meeneemt op een fascinerende reis door de geschiedenis van het eiland. De smalle steegjes nodigen uit voor een wandeling, en de pittoreske pleintjes zijn perfect voor een pauze. Verder naar Bastia voor onze laatste overnachting in het 4*-hotel Mercure Bastia Biguglia.

 • dag 8

  Huiswaarts (O)

  We genieten nog van een vroeg ontbijt alvorens we ons begeven naar de luchthaven van Bastia voor de rechtstreekse vlucht naar Brussel.

Hotel Corsica & Spa

Kamerbeschrijving

Logies

11A: éénpersoonskamer (beperkt)

22A: tweepersoonskamer

Hotel Capo Rosso

Kamerbeschrijving

Logies

11A: éénpersoonskamer (beperkt)

22A: tweepersoonskamer

Hotel Roi Théodore & Spa

Kamerbeschrijving

Logies

11A: éénpersoonskamer (beperkt)

22A: tweepersoonskamer

Mercure Bastia Biguglia

Kamerbeschrijving

Logies

11A: éénpersoonskamer (beperkt)

22A: tweepersoonskamer