18 juli 2024

Umbrië Gusto met Carolus Premiumtours!

Carolus/Premiumtours heeft terug een reis gepland naar Umbria Verde, het groene Umbrië.  Günther zit achter het stuur en Francois neemt de begeleiding op zich.

Umbrië wordt onterecht het kleine broertje van Toscane genoemd, maar het is zoveel meer: een schitterend hotel, magnifieke steden en landschappen, cultuur met een grote C, gastronomische pareltjes.

Posta dei Donini 1579 4*

We Verblijven in Hotel Posta dei Donini 1579, in San Martino in Campo, een kleine 15km ten zuiden van Perugia, behoort tot de beste in zijn genre.

Een historisch complex in een aangenaam park. Bij het ontbijt wordt niks vergeten, het diner getuigt van culinaire hoogstandjes.

Steden en landschappen

Umbrië telt een veelvoud aan landschappen en steden die iedereen doet verbazen. Assisi kent waarschijnlijk iedereen, maar Perugia, Spello, Montefalco, Orvieto voegen zoveel onvergetelijks toe. En wat over Foligno, Todi of Spoleto of het Trasimeense Meer? Umbrië is die onmisbare schakel aan schitterende steden, meestal op een hoogte, die de geschiedenis trotseren.

In Umbrië staat heel veel in het teken van Franciscus. Ontelbaar zijn de fresco’s over zijn leven in de meest Italiaanse cultuur van meesters die hun vak terdege onder de knie hadden: Giotto, Cimabue, Pinturicchio, Gozzoli, Perugino,… Schilderkunst gecombineerd met bouwkunst. Nee, die kleuren, dat realisme, dat vergeet je nooit meer.


Gastronomie

Truffels zoeken, wijn proeven, pecorino ontdekken. Het hoort er allemaal bij in Umbrië. Ver in de heuvels culinaire hoogstandjes proeven, of de simpele eenvoud van kaas. Nee, Umbrië is geen klein broertje van, integendeel: verrassingen op elke straathoek, ook als je zelf op ontdekking gaat.

Umbrië dat doe je zo, met ons, onvergetelijk, onbeschrijflijk!

Ci vediamo l'anno prossimo!

Umbrië Gusto is een nieuwe reis in ons aanbod met een gastronomisch thema. Dankjewel aan gids François om er een prachtige reis van te maken.

Hou zeker onze programmatie voor 2025 goed in het oog want ook dan voorzien we een afreis voor UMBRIË GUSTO!